Thursday, March 22, 2012

Dian Pelangi and Wardah Cosmetics

Assalamualaikum Dunia

Minggu ini mari kita mulakan entri dengan perjumpaan penuh emosi and sangat ter'inspired' dengan Dian Pelangi. Hari pertama adalah perjumpaan di butik baru Dian Pelangi Malaysia, di mana? Jalan Telawi 2 bangsar, opposite La bodega restoran tuuu





yang kanan tu suami Dian Pelangi yang masyaAllah baik gila, tak boleh nak describe baiknya macam mana, untung sangat Dian, sama cocok sama padan kan :)


Amboi, tengok tu, muka teruja sekali macam nak keluar frame

tengok sebelah tu, macam dah kembar sangat si Nurul and Farah tu, tak sanggup nak ada adik lagi satu macam si Farah ni, phuh

pictures credit to Kak Lana :)


What I wore:
 Maxi dress: bought from Sg Wang, budget kalau beli kat Sg Wang boleh dapat harga RM25, tapiiii itu dulu....
Platform Heels: CalaMan heels
Kimono Wrap: Topshop
Heartsy Clutct: A gift from Hentakbelipat! weheeee
Shawl : Cotton Shawl from Shatirah


Amboi, tak sanggup tak sanggup pun, tetap nak bergambar berdua, partner in crime sangat kitorang berdua ni, setiap hari bangun pagi, terus pergi bilik si kecik soalan wajib tanya

"harini kena pos berapa banyak barang?"
"emails dah habis reply semua?"
"FB Cala Qisya dah bagi salam selamat pagi tak?"
"so this week nak update barang baik ke tak?"
amboi, nampak sangat I bos tau :p


Next day pulak lagi sekali jumpa Dian and Wardah cosmetics, produk halal from Indonesia. Anyways, Malaysia pun ada produk halal juga tau, FCC (Farmasi Colour Cosmetics), macam untuk dua2 event ni, I pakai eyeliner and lipstick FCC, memang senang gila nak amik wudhu sebab bukan waterproof, tak payah susah hati nak tonyoh mata bagi hilang eyeliner tu sampai kadang-kadang bulu mata tercabut sehelai dua, kemain jimat duit taknak beli wet tissue sanggup gadaikan bulu mata T__T. 


Sorrylah, I memang suka becok waktu orang ambil gambar sampai tak sempat nak cover double chin tau, yang dua orang sebelah tu cover sangat 


Eh, tba-tiba semua jadi duta wardah cosmetics pulak.
 Last lepak kat KLCC macam ni adalah waktu zaman sekolah dulu, kami sumpah tak berniat nak ajak awak remaja-remaja di luar sana ikut budaya lepak macam ni, sumpah tak ada niat. Kami cuma nak bagi tuisyen make up secara public jew


err, lagi sekali tangkap gambar dengan partner in crime boleh?

What I Wore:
 Maxi Skirt: Schanaz by shop sputnikswthrt
Blouse: bought at Sg Wang when I was Form 4, oh wow, muat lagi please
Outerwear: Online lupa nama
Heels: CalaMan heels of course
Bag: Mom's Marc J dari Form 3 sampai sekarang masih bertahan hebat gila
Scarf: Bawal from Cala Qisya


Overall, it was such a big experience to meet someone like Dian, in the age of 21, successful bangat! nak cerita semua benda yang Dian ceritakan, memang tak cukup satu entri ni, Dian dan Team Wardah cosmetics yang datang dari Indosia tempoh hari sangatlah baik! Tak boleh nak diungkapkan dalam ayat kebaikan diorang ni. 



oh lupa! gambar curik from Ami's blog, tehee!
                        lepas ni nak jadi blogger tegar update 3 entri tiap hari, tengok macam mana pergi dia :p



8 comments:

sYiRa LoKMaN said...

best ! suke...

Errah said...

cantik semuanya...cmne nak pakai tudung mcm sis yana pkai tu..cantik dan ttp dada..

Rtp Farra Arisha said...

woah, sis dian pelangi and the rest young ladies are so so beautiful hiks. arisha yang stay di indonesia pun masih belum punya kesempatan untuk bertemu dengan sis dian! hehe best regards from me to them all...

Anonymous said...

mana nk cri itu mekap wardah kat mesia ni ya??:)

myNana said...

http://wardahmalaysiashop.blogspot.com/

saya jual produk ni kat malaysia...

fuzah said...

Betul eh pakai eyeliner Fcc, amik wuduk xyah basuh,dia x waterproof eh..jadi dia keluar2 x..ke lps amik wuduk eyeliner tu tetap je cantik..

Anonymous said...

Nak amik wuduk of course la kne bersih dr sebarang mekp cik kak.. Kalau bkn waterproof, mestila dh terpadam eyeliner tu bile kne air

FCC Farmasi Colour Cosmetics said...

Salam dear.. Ingat tak akak dari FCC dengan make up stand semasa pembukaan Cala Qisya boutique. Kepada kawan2 sis yang berminat nak cari barang2 FCC.. bolehlah contact akak atau jenguk blog akak at beautyfarmasi.blogspot.com for products selections. Tqvm :-)