Thursday, February 25, 2010

Jom Makan di Malay Village!

JB bosan ke?siapa kata?time degree dulu i sangat menyampah duduk JB ni..sampai satu tahap tu rasa dah letih sangat duduk sini dan siap berjanji kalau sambung master ke taknak dah kat UTM!kalau kerja pun sumpah taknak kat JB dah..orang kata kalau kita benci sangat satu2 benda tu lama2 kita akan sayang..at last sambung jugak master kat UTM kan..japg maybe kerja kat JB jugak..pastuh sampai ke tua i duduk JB..sebab dah sayang sangat kan..kalau korang betul2 mendalami JB ni mesti korang dapat rasa betapa nikmatnya duduk sini..paling utama adalah makanan2 di JB!sangat terbaik

ingat lagi sejak degree i gila nak buat diri seronok bila duduk kat JB ni so i selalu googled tempat-tempat makan kat JB..and i akan pergi semua tempat makan yang i jumpa..time tu takda blog if tak mesti dah banyak boleh review..sampai sekarang ni i rasa i lagi expert jalan2 and tempat2 best kat JB dari KL..sumpah!kalau balik KL confirm sesat and sampai sekarang kalau pergi bukit bintang mesti balik rumah guna jalan yang lain2 tiap kali pun tahu!memang saya telah jadi seorang JOHOrian yang sejati sekarang..wah!ok so ini latest tempat makan yang i jumpa..MALAY VILLAGE before ni Chismosa..bagi yang tak berapa nak familiar dengan Chismosa,,restoran ni berhampiran dengan Hotel Thistle nd EC college..


The Malay Village-bukan sahaja menghidangkan makanan-makanan melayu..western pun ada

dia ala-ala Banafe village and kalau kat KL Bora Ombak..and yang menariknya harga makanan-makanan dia semua standard..kalau nasi goreng kampung tu rm5.00..air pun standard rm2 macam tu..berbaloilah dengan tempat dia..

suasana kampung yang diterapkan di restoran ni

ni open area ala-ala bali

ni ada aircond

gazebo yang bawahnya ada kolam yang penuh dengan berudu and ada katak juga..so korang boleh menikmati makanan dengan bunyi-bunyian sang katak kat bawah tu..real punya..hahah!


if malam sangat nampak kekampungan restoran ni..cantikla..sangat soothing makan kat sini..


i bagi 9/10 kat restoran ni..so bolehlah korang makan kat sini sebab harga dia sangat berbaloi-baloi

nantikan review board games cafe pulak lepas ni..antara port lepak yang wajib korang pergi


p/s:semalam lagi sekali i pergi makan kat Ali Cafe setelah i beriye review tentang bestnya Ali Cafe dalam entry yang lepas..saya harus mengatakan yang harga makanan di Ali Cafe sangat tak patut!semalam makan cintan with curry mee..rm7.90..padahal kalau kat kedai biasa tak cecah pun RM5..sebab mahal?sebab dia ada Wii and MAC and sebab dia adalah milik POWER ROOT!haih..

15 comments:

susan said...

wow...i saw your link at JOHO. im surprise how much effort you guys are doing to make your place such an interesting place,oh im from sg,now i know more places in JB then the rest of my friends nyeh nyeh nyehs :P thank you JOHO and thank you farah!

StingRay said...

ala..jauhnya dari KL..


KACIWA.

LORD ZARA 札拉 said...

cancel.

korang jangan bawa aku pergi Ali Cafe.

aku nak pergi sini!

huwaa, plate ada di mana2~ =]

kluxorious said...

apsal cam tak pernah nampak je restoran ni =\

Chopie said...

kenape la hai mase blajo dulu x rajin seronokkan diri cari tempat makan best...

ni yg rase nak balik ke jb ni.
nak cari kje kat jb jugakla!

illehyana said...

susan:ur most welcome..jb has the greatest place to eat isnt it?
chopie:hihi..silelah kembali ke jb..

hentakbelipat said...

ye...JOHO memang seronok kalau pandai menyeronokkan nya

illehyana said...

klux:kene tengik betol2..ade punye..tempat die mcm blk2 rumah org

Puts said...

Haha, menarik kan tempat ni? memang terbaek lah..especially untuk date!!! Suasana private, service acceptable, foods agak ok..its worth your while to check it out, and have a great and romantic time as we did (^_^)

petisuara said...

yup..mmg best pon.,ade bunyi bunyian kampung skali

IyouweBlog.com said...

suasana restoran tu memang best giler!

nanged u. Can u imagine the earth without human? nang this to find out!

AKO said...

wow really look interesting.. Harus balik JB kena try tempat ni.. Jap jap tempat ni dekat ngan EC? corok mana ek? Lorong yang dekat nga mAWAR or spital??

petisuara said...

dulu resotan chismosa..tau x kat ci2?die gnti chismosa

~~nAzIrAh aShAr~~ said...

wow..i dok jb pown xtaw chismosa da tukar jadik malay village..my bro asked me where is malay village then i google n found ur blog..thanx 4 da info ya(*_^)

Anonymous said...

Member ade suggest Malay village ni. Xtawu lak aku tempat die kat mane. Rupenye b4 ni Chismosa. Klo camtu Chismosa ni dlu penah la g (more 5 years ago)..hehe.