Thursday, June 10, 2010

cokelat murah?cokelat mahal?Haniffa?

oh oh oh..mari sini please..nak bagitau semua orang kampung ni, mari pegi satu kedai cokelat yang sungguh best in town yaw!

mula-mula tengok kedai ni..heh!takbest pun..macam Mydin je..mesti serabut kan dalam tu lepas tu penuh bangla-bangla yang bau ketiak 1km boleh bau woo!lepas tuh,akan pasang semua lagu hindustan kuch-kuch semua..terus batal taknak masuk Haniffa ni..tapi...

bak kate omputih,dont judge a book by its cover kan..cuba masuk sekalai tengok macam mana kat dalam..dahlah bila orang keluar dari supermarket hebat ni,diorang bawak cokelat ya rabbi!banyaknya..siap berkotak-kotak..eh!ni bukan langkawi lah cokelat murah!

hmm..i wonder supermarket besar ni ada apa kat dalam eh?

masuk-masuk je kedai ni ada lagu Justin Bieber lah!!wow!!maju dari Mydin..
first floor dia je kan..korang akan nampak satu row full of cokelats!!!bagi peminat-peminat cokelats...jom try beli cokelats dekat sini..sebab ada yang jauh lebih murah dari kedai biasa..but ada jugak yang harga dia sama kot?

ok ni baru satu row tau..baru SATU

lepas tu nampak pulak cekelat macam ni..mesti oh!teruja nya kan..kalau chocolate orang akan panggil cokelat dalam bahasa melayu..kalau candy,orang perak akan panggil cekelat..comel je..macam cokelat yang kelat..cekelat!


Lepas tu,nampak pulak cokelat mahal ni..tapi serius weh!cokelat ni memang sedap sebab dia ada rasa biskut-biskut sikit tapi I tak pernah beli pakai duit sendiri lah..sebab besar ni dah dekat rm10 kan..baik pegi beli nasi goreng..jadi cokelat seperti ini,harus pegi beli dengan ibu bapa..oleh itu,saya di JB tak makan cokelat ini

snickers pulak memang all time feveret..dari kecik,memang ini makan tiap hari..oleh itu,bila besar jadi gedebap!rm2.80 di sini

lepas tu jalan lagi nampak corner yang sungguh colourful macam ni..I yang bukan fan of cokelat dan cekelat pun akan bernafsu tengok ni weh

hai awak!banyaknye awak ni duduk longgok-longgok kat sini..takda orang nak amik awak lagi ke?siannya awak-awak ni..saya memang tak suka kitkat,,so selamat tinggal..

hmm..ni pun saya tak suka,jadi saya bagi awak kat Mis jelah..dia memang hantu M&Ms ni..

tengok ni,,dahlah besar lepas tu harga dia rm5.90..double wow kan!lepas tuh,dapat pulak percuma satu lagi cokelat..double yeay pulak!

kalau crunchie lawan dengan snickers,mestilah crunchie menang!sebab crunchie ada biskut sedap kat dalam dia..yang keras tu tak sedap tapi yang lembut tu BEEESSSTT!!ini harge dia rm3.00

jadi,masuk je kedai ni terus grab trolly tepi pintu masuk dan get ready!!!serang!!!come to mama my cokelat and cekelat!!!

ok I missed out one important information about Haniffa kan..its located in Jalan Masjid Inida...dekat dengan SEMUA HOUSE..korang boleh nampak dengan senang sebab gedabak habis supermarket ni..sambil beli tudung,harus beli cokelat dan cekelat juga nak bagi energy kan..
tengah bayar cokelats dan cekelats,tiba-tiba dengar lagu Hindustan..ok Batal..jom balik..






40 comments:

nurul nadia said...

oke, sorry..dah tahu dah..kat jalan masjid india. tak perasan perenggan last. ingat gmbr adek ko tu penutup entry..heheh

nurul nadia said...

lokasi kedau ni kat mane weyh?

Nur Hidayah Yahya said...

hahaha..dulu haniffa memang tak best.pernah masuk masa zaman sekolah dulu.lagi busuk dari mydin kot.pastu tak sudi nak masuk.tapi sebab mak membe kirim beli compact powder jenama amende ntah.cari kat mydin takde.berat ati nak try cari kat haniffa.niat masuk trus cari bedak terus keluar tapi sekali masuk bukan cari bedak tapi tawaf tengok coklat.haha.gila meleleh air liur kot.

Hizami Rahim said...

uits.
ku pun suka gile coklat!!!
adoi.

Encik Tikus said...

kalau ada staff MYDIN yang baca nih mesti bengang punya,haha

Hazirah Hamid said...

Bestnya, tapi saya kt Seremban..

.::WaNiE::. said...

omg murahnyeeee

-telordibasuh- said...

dah macam kat langkawi je hehehe

farysa said...

oh,i xsuka cokelat tp trase nk pegi tgk
mcm heavens je tgk byk cokelat
weekend ni mesti pegi!
hehe

Shukjessa said...

adakah semua coklat di situ Ha Lam Alif Lam?

ramai orang terlepas pandang bila sebut bab coklat, kadang2 yg aku perasan, orang dok main ambil je, langsung tak belek-belek logo star Ha Lam Alif Lam tu.

sebab dengar-dengar, yang coklat pemes selalu kluar tv yang ada logo tu pun ada yang tak Ha Lam Alif Lam sebab ada gelatin Ba Alif Ba Ya.

p.s: sila jadi konsumer Islam yang bijak, periksa EXP Date dan logo itu. benda ni nak jadi darah daging, so kene extra cautious ye dak?

dkama said...

uish borong cokelat... macam beshhh je... PEACE...

irahehe said...

cokelat! i like...muahahaha..~

petisuara said...

haniffa ni baru je bukak..baru 2 bulan kot..

of course beli chocolate tgk tanda halal die..xkn nak mkn yg haram

q-nizam said...

xperasan pulak kodai ni ado..sedangkan slalu pg area stu..hehe..ok2 next time bleh pergi...yeah!

Miya ✖ said...

wow! banyak nya coklat! bestnya! :)

CiK QiQi said...

nk gk coklat..nk gak..huaaaaaaaaaaaaaaaaaa

QasehAiris said...

salam. singgah sambil mengomen..hihi...wow!bestnye tgk coklat2 tu smue...teruja jap tp ssh nak kesane tu...nanti nak try pegi jugak...hihi

ASSOYFINGER67 said...

salam...satu snickers boleh supply kite energy selama 1/2 arie...pasal tu die besar tu dan harga yang begitu..satu pinggan nasi...nak yang sedap mestilah kena beli yang mahal...tapi yang murah pun sedap juga...so bagus tu...jgn membazir..!

noor afzan said...

cambest je..
nak pi serang gak.

♥SYAFIQAH ♥ said...

i love chocolate :))

xRaafikx said...

wah, heaven ! full of chocs. :D

♥suterakasih♥ said...

wahhhhhhhh banyaknya cokelat!!!kirimla satu ke KK hehe

petisuara said...

erm erm erm..xberape nak fhm..snickers besa 2 sbb 2 harge die mcm 2?kan murah je snickers 2..besar 2 ahrge baru rm3..yang mahal choc ritter 2..saiz kecik tp rm10

Fay Nana (Cik Fana) said...

ohh nanti bile singgah kat jalan masjid india boleh singgah tempat ni. :)

helena's said...

lahhh tatau pulak padahal kompom lalu kalo g sna kan..huhu

tapi takpe sebab tak minat coklat.ngeee

S.I.T.I said...

mak aihh..banyak gle3 coklat.haha.mau rambang mata kalau gni ha.hihi ^_^

nand nasyari said...

nand xminat coklat sgt..tp kalau coklat free ok je..haha!

diLL said...

hah! gile best! nakkkk! post cni.. ;(

zai said...

haha, takyah dtg lgkawi lah cam ni

+akufobia+ said...

warghh.nak borong.

SD said...

kalau la last perenggan tu ditulis lokasi di JALAN SKUDAI....fuhhhh...aku g serang....

TeRRoRRiZZ said...

adeh....
tak leh g kedai nih...
bikin giler...
mau penuh satu troli memborong kanggg

cik botoX said...

adoi.tngk gambar pun dah meleleh air liur nie..

Kie-yu said...

nak ceklat!
nak ceklat!
hehe

kamu2 ni cun lagi ensem la *bodek*

bunga said...

i suka hindustan. i kena pegi borong cekelat sambil nyanyi lagu hindustan. haha :D

Cieut Nizar said...

wow!! nak nak nak!! hahahaaha.. grab it for me plz! ;)

AteeqaHanis said...

yummy,
nak pergi cari lah nanti..

Amalina E Azmi said...

waah besnye..kte pon suka snickers n crunchie! fav fav fav :D

nesca said...

hahaha penat mengajar kawan orang utara cekelat tu cekelat, bukan gula2 :P

Ery Farieha said...

wah kt KL ek?
ingat langkawi
waaaa chocolate...~