Wednesday, October 12, 2011

Wear it right part two

Assalamualaikum..

wear it right.. do u still remember about this hot topic not long ago?


a brilliant idea from Kak Anna (Sue Anna Joe)

dan sekarang Kak Anna baru je buat the second wear it right campaign


 so what are we waiting for girls, let us start the change we want to see. mari menyahut cabaran ini, no more bontot bontot in public (shame shame of you)

me and my sister are no fashionista, you can call us the selebetnista/selekehnista hehe, so this is an example of what to wear to cover your bontot..


fishtail outerwear .. ehem, please excuse the muka basi


pakailah skirt yang ada another part of kain to cover your butt as well :) cos you know nowadays there are trends where the girls usually tight in their shirt in the long skirts

Rasha fihtail and Sharmin skirt from here (of course from Cala Qisya mana lagi :p)


trend pakai socks with high heels sangat 'IN' sekarang ni.. most of the fashion expert macam tak berapa nak suka but for me, saya suka gila!! and hope that for wear it right campaign part three kak anna akan buat pasal pakai stoking pulak. Cuba angkat tangan berapa ramai antara kita yang TAK pakai stoking sedangkan kita tahu kaki tu aurat? yes, SAYA..T__T..



let us be a better muslimah, Insha Allah :)




24 comments:

aNNe bOo said...

Angkat tangan!!!!

IEQAH said...

cantik cantik cantik..

insyallah try to be a good muslimah

ZYASH said...

Nice...sangat2 suke kempen2 mcm ne....Hope ckit2 dapat amik iktibar jugak...Insyallah....

masyitah farahin che mansor said...

me too;(

eykameow said...

jatuh cinta dengan cardigan ala2 blazer tu and skirt yg super gojes tuh nak ada satuuuu T___T

p/s : sokong dis campaign. and ya..hopefully, kita x jd fashion victim. apa yg nk kne jaga aurat. bukan 'jaga perhatian org rmai*
*ckp kt diri sendiri jugak*

cheqwa said...

betuL!jum berkempen ramai2! hihi

cikpia said...

nice campaign!!! and nice clothes!!!!

Ainee Cumi said...

Cayalah!!!

Huda Luna said...

huuu I malu gila kalau pakai baju nmpk bontot.

so semua baju i kalau i beli i akan make sure baju tu labuh bawah bontot

Wanida Brisbane Muslimah said...

MasyaAllah it's a good campaign dear.... Please refer to surah An-Noor ayah 31 and read the tafseer ... It will support your campaign as well. This is really true because it has said in the Quran, it's a words from Allah swt. You will get what you want insyaAllah. Anyway it's a good campaign to be better than before. Congrats dear.....

ღ p!nk veLvet ღ said...

suke dgn fesyen cala qisha...lain drpd yg lain :)

RepublicAku said...

cantik jika pandai digayakan....

Hashira Yusoff said...

vavavaa..u know what? i love fashion..but i love covering fashion most! maybe someday u'll be my icon. who know? hehehe.. :')

masshie mastura said...

owh sokongg sume. parts socks pn ;)

iKhRam said...

sokong!

syarina azreen said...

ye..saya pun gila kentang suka pesen stoking ni..huu..=P

hidayahjamal said...

nice :)stokin cute situ ye

HEROICzero said...

gaya baju , tudung hijau tu , nampak menarik ~

✿ boonga_kecik ✿ said...

<--- angkat tgn T__T

guru dan cabaran semasa

Cik NurulZaty said...

insyaAllah. let us be good muslimah
even i sndiri pun x pakai stocking pun...

hrp2 boleh berubah. insyaAllah

greenhall50 said...

thumbs up!

SnowladieS said...

lawa lah!

Anonymous said...

baju yang yana pakai tu jual jugak ke?nak beli yang 2..

♫ Ct Hajar ♫ said...

heels dgn stokin tu style korean an?

cute ^_^