Monday, February 22, 2010

Ali Cafe Bukit Indah Johor Bahru



Ali Cafe

dari sebelum cuti CNY i dok usha cafe ni..bila nak siap..sebab tengok dari luar macam semat..balik CNY pun tak buka2 lagi..sekali malam ni i dapat feelings yang sangat kuat mengatakan cafe ni dah buka..i pun dengan confident mengambil risiko untuk pergi menjenguk cafe yang terletak di simpang nak masuk ke Jusco Bukit Indah..sekali dah bukak!!YES!!at last..

dengan perasaan gembira i pun melangkah masuk ke Ali cafe..tingkat bawah macam hampir nak buat i tak excited sebab macam ala-ala kopitiam yang dah banyak bersepah kat serata pelusuk malaysia ni..so i pergi tingkat atas..terus macam kagum..WOW!siap ada 4 atau 5 MAC pc untuk customer..boleh online..


ni pulak port main Wii game..style tak?

ok pastuh dah duduk kat meja makan sekali ada 3 benda jarang dijumpai di meja makan!tutup botol,batu seremban dan lidi-lidian (betul tak kosa kata ni?)


ada 2 sebab dia letak barang mainan ni:
1:untuk menarik customer supaya datang lagi ke ali cafe
2:owner cafe ni tahu diorang akan serve makanan lambat so customer akan leka main

basically this cafe serves only local food..no western ok!

harga standard cafe la..kalau kat cafe or bistro air kalau tak rm6.90,rm7.90,rm8.90 tak sahlah kan..tapi air biasa2 as in air soya bean,sirap semua tu boleh terima akal la harga dia..and for food i think it is quite expensive kot sebab patutnya boleh murah sikit lah..


beef burger and cintan bolognese~it shoud be less than rm5 sebab guna maggie cintan but the good side is sedap weh!serious..first time makan maggie kenyang gila!

pekerja-pekerja balance~chinese and malay..tapi still tak boleh 1 malaysia sebab takda indian

setelah berborak dengan pekerja-pekerja dia sahlah cafe ni adalah hak milik Power Root...
apa lagi?jom singgah cafe ni..rasailah kenikmatan local food kita

7 comments:

LORD ZARA 札拉 said...

huwaaa!!
syoknya~
sumpah rasa lapar.-_-"

takpe zara.
tunggu 3 bulan lagi baru makan malam~
hahaha~

illehyana said...

hahahaha..itu memang habis diet 2..3 bln lg ea?wah!

Puts said...

i pergi ali cafe semalam dgn ayah i, menarik lah...cuma keliru sikit sebab ramai yg datang chinese..haha...by the way, lepas bayar kat counter, i perasan, kat pc sebelah pintu masuk tu, main slide show gambar2 orang2 yang usik pc tu kan? ada gamba Hazwan Faiz tersayang!!! ahahaha..buruk giler weyh...sila pergi balik dan amek gamba yg hot!!! (^_^)

petisuara said...

hahahha..ey gamba i u xpk ke??due kali i pg 2 kali i tgkp tau

E L L A said...

wah aritu lalu alicafe tp igt nk pegi nex taim, besh eh ??
leh la pigi pasni ~ hehehe :D

petisuara said...

die xd la best mnt..cme interior die 2 menarik..hihi..makanan sume baise aje n a bit mahal

syer. said...

haaa..hat ni cek tau kat mana..kat bukit indah..smart kot design dia..tapi tak pernah jejak lagi la..cuma tengokkkk je..hehe