Monday, February 22, 2010

Mamat Khalid adik kartunis LAT?

Dato' Mohd Nor Khalid atau lebih dikenali sebagai Lat

Mohamad bin Mohd Khalid atau lebih dikenali sebagai Mamat Khalid

ada iras tak muka diorang berdua?

siapa tak kenal dengan mamat khalid..pengarah paling sengal and selumber abad ini..and baru2 ni i dapat tahu yang mamat khalid ni adalah adik kepada kartunis terkemuka LAT..gila lambat kan?dah lama kot semua orang tahu..haha..kiranya darah seni memang run in their blood lah right?patut lah kartun lat tu ada nama watak mamat..rupanya memang untuk si mamat khalid ni..mamat khalid ni pure perak so kebanyakan filem dia akan guna bahasa perak and shooting kat negeri perak..i berbangga menjadi rakyat perak yaw!go mamat khalid!

ok sedikit tentang filem2 mamat khalid:

korang ingat tak lagi cerita Rombongan Cik Kiah ke Sukan Komanwel ? ha! mamat khalid la pengarahnya..kelakor gila kan cerita tu..filem mamat khalid yang selalu main kat astro ria Zombie Kampung Pisang..korang pernah cuba layan cerita ni?mula2 i pun macam mende lah citer ni kan..macam bodoh je..tapi bila tengok memang layan lah weh!sengal gila..patut la budak2 suka sangat tengok citer ni..

selain dua filem yang hit and meraban teben (merapu dalam bahasa perak) ni banyak lagi filem lain yang dapat mengangkat mamat khalid dalam insudtri perfileman sampai filem dia dah menang macam-macam award


ni filem terbaru mamat khalid yang bakal keluar tahun ni..saksikannya di pawagam berhampiran anda- filem ni menceritakan kisah hubungan antara orang Melayu dan India di sebuah perkampungan getah, memaparkan keeratan persaudaraan sesama kaum di Malaysia melalui filem.

6 comments:

LORD ZARA 札拉 said...

hehehe~

aku sangat suka garapan dia~

hebat~

=]

Anonymous said...

ahah...really? aku pon lambat taw. no wonder la. mamat khalid mmg sengal, tapi baek. lg satu movie dy yg bes gak, di kala bulan mengambang. konklusinya abg n adik dua2 pon baaeeekkk!!-naz-

illehyana said...

memang!lain dr yg lain..and aku xrase lawak die bodoh

Chopie said...

haaaa baru tau jugak!!!
sbb slame ni tau lat lat lat tp takdela tau nme sebenarnye.
dua2 hebat dlm seni!

illehyana said...

yup..terbaikk kan due2 pun

ika~~ said...

and tau taak anak dato lat tu spe?
pelakon impian ilyana,yg bwk watak tomboi tu..comel gila!
ni belog dia.sgt kelaka blog ni.
http://jebonisme.blogspot.com/