Saturday, March 27, 2010

Earth Hour - Edisi Tutup Kalimantang

Awal-awal Sabtu lagi aku nak beri ucapan terima kasih dekat seluruh penduduk JOHO beserta Band-band yang perform untuk Siren's Night. 2 ibu jari untuk kalian!!!. Memang buat aku berjoget sekejap dengan Plague Of Happiness malam tu. Bukan senang nak tengok orang nyanyi-nyanyi dengan percuma. Kau nak tengk free pun paling busuk dekat kenduri khawin. Bos-bos JOHO memang baik. Kira aku kurang puas tulusnya sebab belum boleh berpeluh malam tu. Namapun akustik, kalau aku berjoget sakan memang buat orang pandang marah. Lagi-lagi 'event' buat dalam Starbuck. Hilang akal nak buat macam dalam gig betul. Nak tengok meriahnya Siren's Night kena tunggu abang-abang SLR naikturun gamba-gamba diorang dalam blog JOHO. Abang Carls pun tak terkecuali berpeluh mencari sudut-sudut tajam nak 'snap' gamba.



Malam ni aku dengar ada upacara besar besaran menjimatkan kuasa elektrik. Kira bagus benda ni dibuat. Bukan senang nak tengok bandar-bandar jadi gelap. Korang pun patut ambil kesempatan cuba cuba tutup lampu sekejap. satu jam duduk dalam gelap style apa. Bila gelap macam macam kau boleh buat. Kalau bosan sangat kau buat-buat la malam tu harijadi member kau. Walaupun dah 3 bulan lepas. Sambut dia lebih kurang dengan tepung. Kan terpinga-pinga tu. Aku nak cari sudut paling best dalam UTM ni tak pun dekat dekat JB nak tengok orang ramai tutup lampu. Selain boleh tengok masing-masing tutup lampu, kesempatan ni mungkin boleh tengok cerita lucah free.

Tak reti aku nak carut pasal benda ni panjang-panjang. Petisuara disuruh buat entry ni tak mahu dia. Kira korang 'stand-by' la malam ni dalam pukul 8.30. Matikan apa yang patut. Matikan lampu, matikan Tv, matikan laptop. Kalau dah bosan terus matikan diri atas katil. Kalau rajin cuba cuba matikan setem dekat pejabat hasil. Tengok jauh mana jaga tu maki korang. Jangan pula kau jadi bijak pergi matikan janakuasa kampung kau. Memang kau kena kerja keras ditumbuk laju laju dengan ketua kampung. Selamat bergelap dalam satu jam ok!!!!






P/S* gambar disumbang penuh oleh Google




12 comments:

TiKa LEh said...

mlm ni lepak kt klcc tyme earth hour ok gak ni..hoohoh

sugar2 kapas strawberry said...

kt uni sy dlu sambut bnda ni..tp mlm ni sy xmampu nk sambut..hihi

;)

wanie hidayat said...

ayat kau xbley blah la wan...penat aku bergelak......hadoi.....

taon lepas ktorg serumah matikan lampu sume....1 laptop je on..tgk movie...gile duq dlm gelap xbwat pape..hoh....

nk bwat mcm yg kau suggestkn tue, mmg xla....mati kene tumbuk nant...hahaha...~~~

Alynn Notnot said...

happy earth hour!

zamankacak said...

umah aku xleh ttp lampu dow...tikus2 haramjadah akan bermaharajalela...haha

Amy Fareena said...

great yana. u're supporting Earth Hour.
We humans have exploit, exhaust, tire our dear earth for so long now. it's time to instill the awareness that we have to do something about this ignorance.

hentakbelipat said...

Tika: happy hour for u!!.snap gmba cantik2 then post bole tgk ok!
gula:apasl tak leh sambut..lampu bilik kamu jenis yang un-tutup ke
wanie:hahaha...pagi2 buat latihan perut kan bagus
alyn:happy hour to u 2!!
darby:kau mmg tak ptt tutup lampu..kau da la orang minyak..kalau tutup lampu mmg satu kesempatan tuk kau setan!

cEro said...

hentakbelipat,
earth hour just padamkan lampu je laa..
n ianya hanya simbolik kpd dunia yg 'we still care'..
btw, tak rugi pon support...
kan??

akhatam said...

Wah bagus juga nih acara 60 earth hour... Dengan Begini bisa mengurangi daya listrik yang begitu banyak

Syafiq Kadiran said...

sokong earthour!!!

J. Love said...

earth hour? OVERRATED.

Amirah Rashid said...

yeahh. support earth hour :)