Thursday, March 25, 2010

Jalan Tunku Abdul Rahman



Siapa suka pegi Jalan TAR?atau Jalan MASJID INDIA?..ok bole turun tangan sekarang..kalau namanya si perempuan, kalau tak suka pegi Jalan TAR, theres something wrong with you babe!I kalau balik KL..pagi esoknye terus mama datang bilik kejut bangun tanya "nana tanak teman mama pegi Masjid India ke?" konpem!I terus bangun..mandi ala kadar terus siap dengan semangatnya!kalau nak pegi Jalan Tar mesti bangun awal-awal supaya boleh dapat parking yang paling dekat dengan semua kedai tudung kat situ..

Tengok tu tengok tu..amboih!semua pun nak beli

maka boleh masuk semua kedai yang ada pastuh boleh banding semua harga tudung kat kedai tu..then pegi kedai lain cakap..Eh,kenapa kat kadai hujung sana tu murah?sini mahal la kak..nanti akak kedai tu cakap..sini sewa mahal dik..Eh,kak takkan la mahal melampau sangat..sama je ni kak..murah sikit, takkan tak boleh kak...dan kalau akak tu takanak jugak bagi murah blah je dari kedai tu ok?tapi taktik paling berjaya adalah dengan memakai tudung yang memang kita beli dengan harga yang murah dan tunjuk kat akak tu..kak sama je ngan tudung saya ni..tapi saya dapat rm10 je..takkan kat sini rm20..aisyh!konpem dapat murah..konpem!I salu buat..dan dapat harga yang paling murah ya..ingat tu..sebabnya kalau kat Jalan TAR ni..memang semua material or semua jenis tudung or shwals yang dijual sama je..tapi ikut kedai nak marked up harga dia macam mana..so jangan tertipu!

Bagi si perempuan yang suka beli tudung jenis apa sekalipun lah..sila pegi sini ye!macam I memang cari shawl lah..tapi kena pandai cari dan juga kamu haruslah bersedia untuk jalan ke seluruh kedai yang ada kat situ..selalunya yang terperosok dan yang paling tak nampak dek orang kedainya..ituah yang paling murah.. I kalau malas drive akan bawa bersama ayah yang paling comel di dunia..sebab ayah saya sangat rajin duduk dalam kereta sementara tunggu I dan mama shopping tudung..mana nak dapat laki macam ni?bila mama dan I masuk kereta je dia hanya mampu cakap tudung lagi?tiap kali pegi pun mesti beli tudung..banyak pulak tu kan..aih!kalau dah namanya perempuan mesti macam ni lah!

I ni kira memang obses lah dengan shawls kan..tapi ada certain je yang I suka..iIsangat tak boleh blah dengan Pashmina..bagi kaum lelaki, Pashmina tu adalah sejenis selendang ya..bukan Nama minah Hindustan yang cun..Sebab si Pashmina ni beso jadinya, bila nak pakai selendang cara i gelembung sana sini..macam ada beguk dekat leher..buruk!


Ni baru setengah..ni pun tak semua yang pakai..pembaziran!

kadang-kadang nafsu je lebih sebenarnya..bila beli bukan pakai pun..pastuh nyesal..pastuh nanti bila pegi lagi beli lagi, balik nyesal lagi, pastuh pegi lagi beli lain pulak, pastuh balik nyesal lagi..okeh pastuh pegi balik beli..ok dah stop..annoying dah kan?tehee..itulah saya..








22 comments:

♥Atiqah♥ said...

hahaha..sama la kita.. nafsu nak beli je lebih.. kalu tak beli memang tak senang duduk.. bila dah beli nyesal lak.. keke..

sugar2 kapas strawberry said...

mak ai..byk kot..
hahahaha

xnk pkai kasik sy ek..

LalaROna said...

same lah kita!!!,,i suka tgk shawl and baju...hehe..semua pompuan mmg ada penyakit turun temurun nie..haha..:)

wanie said...

hahaha...same je sume pompuan kan...paling xbley balhj mmg la klu da beli tue nyesal...nyesal pon pki jugak...pastue ckp, cukop la..xmau beli lagi...lagi busuk klu pegi kedai lagi, cari tdung, shawl lagi...sgt x berpendirian teguh...hahaha...

SUHAIDA SUPALIO said...

betul tu..sgt xsuka pakai pashima tuh..mmg pelik..gelembong kt leher tu..mmg cm ade bguk je..hehehe

sasha* said...

i suka.i kalau pg dgn mak i mak bwk beg roda haha.dia borong sume pastu siap kesian2 kalau tak tolong beli kt peniaga lain.lama tak pg sane.i pg sane lg satu suka mkn ikan pari bakar dia.u pnh try?

Cik Ecah said...

tempat berhantu ni!! boley jadi gila hahahaha

.:SeSwEeT LaVeNdEr :. said...

huhu...tau xpe..samela kite..

x belikn..x sennag duduk..duk pk aje..kalo dh beli..alah..napela ak beli dulu bende ni..pas2 ulang blk prangai tue ;p

Nurul Harun said...

heheheh, suka juga beli shawl. tp bentuk muka mcm tak sesuai je pakai shawl. napa eh??

rajin2, singgah la belog nurul, kumen entri terbaru. :D

anummss said...

hahaha..i pown suke shawl..
p xsuke yang besar2, yang tebal2 n yang jenis kain bile pegang berat..

huhuhu...lau jenjalan pown mesti teruje tengok shawl..hehehe..p lom penah sampai at jalan TAR tuh..

el said...

cutelah tgk tergtg tudung2 tu..sekali tgk cam handbeg kecik jek..hehehe
a'ah mmg cam tu beli byk2..pas2 bkn pakai..nyesal..then beli lg..hehehe

Yatre Hayati said...

awak sama giler ngan kawan kita...suka beli beli beli..nyesal..
pastu beli lagi..nyesal lagi..
haih...tapi pompuan memang camtuh kan.....hehehe termasuk la kita..

enyheartsdiamond said...

meeee \o/

Bungakopi said...

nasib baik aku jarang membeli, adakah bermakna aku bukan perempuan?

TeRRoRRiZZ said...

heheheh.
gurlzz mmg cam tuh......
bukan tak nak pakai ap yang dibeli cme tggu mase yang sesuai.
heheheheh..........

✿bieyra dhamira✿ said...

teringin nak pakai
pashmina(anak toke rempah)...tapi..
xreti la kak..huhu
pe kata..kak bg je kat sy ni tudung kak xmau 2..hahahahahahha..
pastu..kompom xnyesal dah..hehe

Nurna said...

sis, penah tengok "confession of a shopaholic" x???
bagus tau cite tu...

b4 ni saya N member saya memang kaki shopping..tapi, pas tengok cite tu terus insaf...haha

terus guna ayat die "do i need this?" kalo nak beli pape...
kuat betul influence cite tu...huhu

white.cempaka said...

lau kat egypt ni byk giler shawl murah2, sbb minah2 egypt ni mmg jenis pakai shawl..
ehhmmm tp cempaka jenis tak bernafsu sgt nak membeli..cuma kalau terjumpe yg berkenan sgt tu baru la beli sbb lau na tgu next time takut nnt dah takde..huhu

Amirah Rashid said...

byknye shawl dye. jeles. hee :D

ddy the writer! said...

wah. peminat Area masjid india akak nie rupanya

Enchaoz said...

wawaawawa same ler klu g kl msti sggh =P

Kittyshawls said...

wahahaha ..same la ngan i ..mane bleh tgk shawls cantik ..sume mau nk beli ..huhu ..last2 byk yang xpakai ... hhihi