Saturday, June 12, 2010

Saya Suka Reality TV Show Ini!

sebelum kita berweekend minggu ini,come lets see 3 of my favourite reality TV shows yang sangat hot sekarang ni..saya akan list 3 paling best dan paling saya gemar nonton ya..

1.We Got Married

Photobucket

ini Korean reality TV show..dipengaruh hebat oleh roomate kesayangan,cik Asma..tiap malam dia akan tengok dan akan gelak yang over tu,sampai I macam,weh!apa yang lawak sangat citer ni,bak external kau!aku nak tengok...

sekali tertengok..hah kau!memang best..lalu bawak external Asma balik rumah,pegi promote dekat adik-adik sampai si Luqman pun sibuk nak tengok sampai duduk 4 orang satu katil..semua terus addicted tengok cerita ni..sampai mama suruh bawak laptop tengok dekat hall sebab mama tak nampak muka kitorang dalam rumah tu dah..cuba korang tengok sekali!memang sweet habis couple dalam cerita ni..dan nama pun korea,jadi penuh dengan aksi comel lah..

sinopsis:
i dont know what is the best word actually..reality show ada sinopsis ke?heheh..cerita ni,ada banyak pasangan..and each pasangan adalah di kalangan artis,dan diorang kena kahwin main-main..ada yang dapat pasangan lagi tua dari diorang,ada yang dapat pasnagan yang tak cantik,ada pasangan yang asyik-asyik nak gaduh..dan semua pasangan tak akan diberitahu siapa pasangan dia..kira surprise!!

tapi..pernah suruh hentak belipat tengok,memang bo layan punya..nak pulak dia tengok cite-cite macam ni..hilang akal dia cakap..

2.Keeping Up with the Kardashians

Photobucket

ni pulak reality TV yang mengisarkan satu family yang famous..siapa tak kenal Kim Kardashian,hot model ni..tapi Hentak Belipat memang tak kenal pun..I penat suruh tengok banyak kali pun dia cakap,mende nih,,tak faham,,bye!

tapi reality show ni memang kitorang satu family tengok..sebab anak-anak nak tengok jadi,mama dan ayah terpaksa tengok walaupun macam aisyh!sexy habisnya diorang ni,cium sana cium sini,,haih!apa astro tunjuk cerita mcam ni..kitorang tengok sebab nak tengok Kim kot..heheh..hot gila!

3.Kimora-LIfe in The Fab Lane

Photobucket

ni pulak cerita supermodel yang terkenal,Kimora Lee Simmons menguruskan family dan empayar dia..ayah cakap,she's a horrible,bossy bos..kalau tengok cerita ni memang hey!gila lah pekerja dia,sanggup eh nak kerja mcam tu..dengan anak-anak dia yang dari kecik lagi macam dah bossy gila dan berlagak..Kimmora ni yang macam sangat suka benda yang famous-famous and mahal-mahal and semua mesti dia yang paling best..padahal Oprah lagi kaya dari dia..tak malu!boo..mama memang tak bagi snagat kitorang tengok cerita ni,sebab buruk perangai sangat Kimmora ni..tapi bila tunjuk rumah dia,and dia nak decorate untuk party ke apa,mama terus ok,boleh tengok..amik idea..heheh

So,kalau nak tengok Kardashian dan Kimora,boleh tuned in Channel E!macam tiap hari ada kot sebab Astro biasalah akan ulang banyak kali satu cerita kan..

Kalau nak tengok We Got Married pulak,boleh downloadlah kat mana-mana..heheh..ni memang konpim best woo!




32 comments:

q-nizam said...

imammuda xda dlm senarai ke?..hahahah

Tupai Karan said...

waaaaaaaa aku tak tgk tivi :((

CheQ PP JoY said...

fy pon suka gila kimora..nk jgk tgk kardashian tp asyik slah timing je..kalu kimora mmg da hafal da time dia..walaupon y ulangan..mst nk tgk jgk lg..hehe..layan~~~

suhaida shukor said...

yep yep! kimora I mmg langsung tak minat. cam annoying siot pompuan ni..

Shukjessa said...

x berapa sgt dgn realiti show sbb name je realiti tp bukan realiti sgt pon kan =)

noor afzan said...

hoho..
cambest =)

petisuara said...

mmg kimora ni sgt siot skit pernagai die..heheh..tp kardashian best!

Hizami Rahim said...

kardashian kena bieber fever!!!
haha.
;)

cik botoX said...

saya suka keeping up with kardashians...=)
bestttt...

syue said...

tambah lagi 1 : imam muda. the best reality show. pemecah tradisi ;DD

cite first tu mmg best. asyik gelak jeeeee XDD

Frodo Baggins said...

wa layan american next top model jer
kalau ada top model bapok pun wa layan abis.


wakakkakka



>>___<<

Kie-yu said...

channel bape ni?
da lme tak tgk tiwi
agak ketinggalan sket dlm dunia hiburan
teheeee~~

Salmia said...

i pun suka tgk we got married. suka tgk couple yg hip hpo tu. cute sangat!
hmm.. i pun sama la, suruh bf tgk boleh je dia ckp boring!

petisuara said...

suke tgk couple yg hwagbo 2..sgt comel drg!!yg hiphop 2 suke jgk..

american next top model pon suke jgk!heheh

TUKANG KATA said...

~wah,layout pun sudah baru..

saya suka fear factor dari dulu smpai sikalang..

:)

L-E-E-Z-A said...

sy lyn je semua bila boring dan tak dak apa nak buat..

aisyah bet ^^ said...

suke gak we got married. tp yg first season..
2nd season xpnah tgk lagi..huhu

s[y]azwa[n]i said...

kat mane heh nak download??

oh nada said...

we got married tu macam penah dgr je. hehe. nak kena tgk ni

petisuara said...

download ktne ea?adoi..nnti confirmkn ngn henta belipat ok..hihi..download2 ni xreti la..

mmg sgt kene tgk we got married ni!!

.::WaNiE::. said...

Kimora fab lane tu fevret i okeh..mmg dia bossy tp suke tengok clumsy2 dia tu

and ohh anak dia mmg betul2 berlagakkkkkk

J. Love said...

kimora itu THE BEST. i salute bossy women. bossy men dah ramai sangat.

petisuara said...

wpon die bossy tp die kelakar kan..heheh..n bd2 die sume best

yg psl download we got married 2 cbe tgk kt mysoju.com

Kniedaz said...

best ke? tak melanggan channel E! huhu

lia lousy said...

tapi.....
kimora itu fabulous ;p
i suka dia...

chocobo said...

wah!
saya pun suke we got married!

wah!
saya pun suke tgk kardashians tuh
walaupun saye rase dorang sume tuh mmg nak kne tampaq

wah!
saye pun suke tgk kimora
kalo saye robin hood saye g umah kimora dulu

heheee

neways, love ur blog babe


(baru nak start bace the rest of the post)
**bloghopping in action

petisuara said...

welcome chocobo..ni blog 2 org punye tau..u jgn konpius pulak tbe2 bce side lelaki punye..heheh

chocobo said...

hahah
tu lah i memule confuse gak

da bace banyak2 baru phm

at one point i sampai teringt u guys ni married couple

hahahah

**doa yang baik tuh

Tun Teja said...

xjumpe link dolod WGM..huhu..ade smpi episod 23 je...frust..

nona hidayah said...

hai awak!
saya pon suka tgk we got married. suka tgk khuntoria couple.tp susah nk cari yg ade eng sub. awk tgk kt mne??

hentakbelipat said...

hai nona...we got married tu pun mmbe yang bagi series die..diorg ambek kt mane not sure hehehe..

nona hidayah said...

ala....
yeker..
patah hati ):
xpe lah. tQ