Monday, June 14, 2010

Perangai Pelik Bab 7: Edisi Bola

Aku ada member yang cukup pekat semangat bola dia. Semangat dia lagi jitu bila sebut pasal Chelsea...perghh. Bila tengok bola dan time itu pula Chelsea ada main, kau boleh nampak aura biru keluar dekat badan dia. Try kutuk Chelsea depan dia masa tu, tengok jauh mana remote tv boleh masuk dalam mulut kau. Aku suka kalau tengok bola dengan mamat ni...sebab dia punya semangat kalah juru cakap bola dalam tv. Kalau Chelsea kalah atau team lawan tengah leading, jangan la kau buat lawak dekat dia..comperm emosi dia masa itu iras gadis tengah period muka muncung.

Tapi bila Chelsea menang...kau ajak saja makan roti tisu, memang dia belanja. Semangat Chelsea dia juga boleh tengok masa main game bola pakai PS2 aku. Team yang dia pilih dari awal sampai naik juling main game sudah tentu Chelsea. Kadang-kadang aku saja bagi kalah bila lawan dia, risau aku kalau dia asyek kalah nanti boleh menjejaskan tekanan darah dia.

Ilmu pengetahuan dia tentang Chelsea memang pegi. Kalau dulu masa tingkatan 5, subjek sejarah ada sub-topik pasal Chelsea.....aku rasa mesti dia king. Memang rare...segala ilmu pengetahuan Chelsea sangat menebal dalam jiwa.

Ada satu kejadian masa aku dan Darby lepak dekat rumah aku........


Aku: "impian masa depan kau sekarang dah sampai tinggi mana?"
Darby: "kalau dulu aku lebih tumpukan pada pembangunan luar bandar..sekarang aku nak kearah bendung rasuah"
Aku: "tinggi.....kau dah ade awek baru belum"
Darby: "awek...aku baru lepas break"
Aku: "padan muke.....sebab?"
Darby: "aku dengan dia memang saling menyanyangi...tak tumpah macam John lennon dengan Yoko Ono. Memang hubungan aku dihiasi dengan bunga-bunga dan juga pelangi.
Aku: "geli..."
Darby: "ada sekali tu dia tanya aku, bila kawin nanti...gamba kahwin nak gantung besa-besa dekat ruang tamu atau bilik tido?..aku jawab kat bilik tido tak boleh.
Aku: "Apasal.."
Darby: "Bilik tido aku nak gantung besa-besa gamba Andriy Shevchenko"
Aku: "...."





abang darby......




31 comments:

-telordibasuh- said...

haha..same la ngn member telor..fanatik chelsea..siap wat blog pasal chelsea lg hahahaha...
ni la blog chelsea dia...

http://footballcrazie.blogspot.com/

oh farah said...

blah ar darby! booooo!!!!

mAsHiMaRo said...

hahaha..sungguh pelik yer~~:)

ingatkan 4 tahun sekali jer demam bola..
rupernyer siap nak gantung dalam bilik tido~~

q-nizam said...

terbahak2 gelak ayat last skali tu,...nak letak gmbor shevchencko..terbaik lar..

Bert said...

la, shevshenko?? awat x michael essien??

bunga said...

kawan kau sama dgn bf aku. fanatik gila arsenal. nnt aku buat entry pasal dia.

a's said...

semangat bebenor!
memang pergi lah~

petisuara said...

bkn pergi tapi pegi!hihi

cEro said...

wawawa... aku gelak berguling bace entry ni..terbaEk...

SyuQ said...

he he he...

ada gak org mcm tu.

.::WaNiE::. said...

ceeehhh

patut pun

hahhahahha

Fontonk said...

bhahaha. taksub sgt ni.
sek bek tak ada skandal dgn shevchenko trus.

hentakbelipat said...

die kalau boleh nak bagi anak name siti chelsea

gooseberries said...

hahah..mmg x ley blah. kalo da mmg pnyokong fanatik mmg ler gtu. =))

J. Love said...

dari dia nak gantung gambar porn star dalam bilik, biarlah darby dgn chelshitnye.

eh.

Encik Tikus said...

excited betul dia,haha :)

zaradgreat said...

hahhahahahahhahahaha

nasikputeh said...

parah dah ni...

suh je la kawin ngn player chelsea.

aishh

zamankacak said...

hahaha...macibai...woi....chelsea fc ngan shevchenko lg penting dr awek aku....klu dah jd bini laen crita...babeyhh kau stakok...entry kau kali ni gak cibai tp menarek...hahaha...gantung gambo shechenko dulu,br pk nk ltak gambo kawen kt mane..haha

mahira oya said...

kalau dh fanatik..mmg smngt jitu..
mcm membe oya..minat kt artis korea siap ngaku tu laki die..
jangan memain..hehe..

helena's said...

ahahahhaaha parah nih!

Kniedaz said...

fanatik bola..ngoh ngoh

hentakbelipat said...

J.love:kahkah..aku setuju
darby:lu patut berbangge dapat kawan mcm aku
nasik:kalau boleh dah lame da
mahira: membe awak dah ade bf ke

PUPUT said...

lucu3...tp plg suka ayat "hubungan aku dihiasi dengan bunga-bunga dan juga pelangi"..sbb aku pon suka wat ayat ni..ngeee...

zamankacak said...

haha....bangge2...macibai..aku tak terpk kau nk kuarkan crite nih...tp nih mmg kesah benar beb...statement gantung gambo shevchenko dlm bilik tdo telah merosakkan hubungan aku ngan awek...tp xpe....jnj aku leh gantung gambo shevchenko...haha

Melz said...

haih aku tak fanatik terhadap bola . kalau member layan tuh boleh la sikit2 :P

adiezaqistina said...

aduiihhh..sib baik ibu dini tak minat bola...tapi kalau mr hubby ajak teman tgk tgh mlm..ikut jerk...

Mazru Majid said...

da time last2 baru aku tengok bola..

Hazzy Ishak said...

peminat tegar ni
bahaya kalau berlarutan
HEHE

iqbalsyarie said...

wahahahahhaha...membe aku letak gamba essien ngan mikel.drogba pun ade...aku tak paham nape yg negro aje dia letak....haha

My latest post:Superhero sejak lahir

~fisha~ said...

hahaha!!lawak!tapi chelsea mang best!! tapi malu kot eng seri ngan usa. org kuat team chelsea main pe.huhu