Tuesday, June 15, 2010

Lady Gaga - Alejandro ( superb black metal)

Aku dapat tahu pasal Lady Gaga dengan idiot-logy dia tentang antichrist, free thinker mason dan yang bersangkut paut adalah dari En.Carls...dekat blog dia ada cerita panjang lebar tentang gejala songsang orang-orang kapitalis ini. Jadi bila video clip Lady Gaga satu-satu dikaji secara mendalam, banyak simbol-simbol dan maksud-maksud tersirat yang kearah idiot-logy nya itu.

Tentang antichrist ini aku kurang ambil port sangat. Yang penting aku jaga agama aku. Tapi bila aku dok baca-baca tentang freemason ini, dia ada kena mengena sikit pasal antichrist dan juga dajal dan ini boleh membawa kepada sesat laluan hidup....kira dia punya bos adalah tru evil (setan kepala kambing).....perghhh, tak ke gila ba punya metal tu! Macam kes dulu-dulu tentang black metal, kira siapa obses dengan minah ini boleh jadi sesat la kot...

Video dia yang paling baru aku rasa dah makin terang-terang dia nak tunjuk idiot-logy dia. Dalam hati aku berfikir, kenapa baru sekarang benda ini nak kecoh?padahal dah berkurun dalam al-quran,sunnah dah bagi 'warning'...dan aku macam dapat satu clue....selama ini mungkin haiwan-haiwan ternakan kapitalis tak berapa nampak atau masih tak tahu tentang perkara ini, jadi diwujudkan propaganda tentang freemason,antichrist dan macam-macam lagi secara 'world-wide'....dalam 10000 orang tengok aku rasa mesti ada 10 yang rasa benda itu macam 'cool'.....

Kalau sebut pasal antichrist....maryln manson itu aku rasa lagi besar kepala dia punya iblis...setakat awek 'freak' lady-gaga? celah gigi.....


Simbol yang aku bulat tu kalau tak tahu pergi tanya ibu dan bapa masing-masing



Haram J...kalau simbol keagamaan diorang pun boleh main-main...agama kita?




Yang ini aku kurang fasih...telan salib. Mungkin salah satu cara nak jadi kuat? atau ritual?




Pegangan hati kau lebih penting daripada menyalak tak tentu pasal......



27 comments:

FyZa said...

x dak la obses kat minat nie sgt..tp lagu2 dia not bad la..x sngka minah nie mcm 2..mcm ada motif ja dia nk bgtaw..erm..x kisah la..huhu

senandung semalam said...

mcm2 cre dowg nk sesat kan kte... smkn hari kne smkn hati2...

b.E.L.L.e said...

perghhh..tgk die gile2. upenye ade udang di sebalik batu.hmmm...

PUPUT said...

pergghhhh..stailo vid clip gaga kali ni..tp apsal gmbar bwh ada tiamat?gabung ngn band tiamat ek?hehe...

Hana Ayra said...

x sangka plak dia mcm tu...huhu

Syira ITIK KEJ♥M said...

jangan dilayan sangat si gagak gilak neh, memang tak betul dari dulu. tah hape-hape je.

pelik semacam je aku nengok....patutla mason upenye....


haritu aku de wat entri pasal si gaga neh, jemput bace:

http://itikkejam.blogspot.com/2010/06/lady-gagak-gilakk-edisi-jangan-tiru.html

ok babai~

reen_sofee said...

memang dorg kate lady gaga neh sembah setan kan?
ehh yeke?
hee~

q-nizam said...

macam2 hal..tapi betul lar marlyn manson tu lagi gilo...lagi dasyat..

DuniakuAbstrak said...

lady gagak...si manusia pelik...isy3

SyuQ said...

ala, da biasa da dorang ni mempersendakan agama sendiri...

tgk jer filem2 omputih terdahulu cam angel n demon, the da vinci code, exorcist...

iqbalsyarie said...

Ayat terakhir tu terbaik!!!siyesly aku suka gileee!!!

Kalau org Paletin bermati-matian lawan Israel,aku rasa umat Malaysia kena bermati-matian menjaga akidah kita..itu yg aku maksudkan dgn perang memlihara akidah.nak bca?

Penting: perang memelihara akidah

Hazzy Ishak said...

last week tgk video gaga memang terkejut dgn clip video tu. daring abis dengan unsur2 yang ...entah la mau cakap macam mana. jgn ada yang terjebak sudah la

nOor Fariza said...

LADY GAGAK buat sempOi nie........

a.n.y.s.s said...

tak minat la lady gagap ni :)))

marina anakcikbob said...

tu bukan simbol keagamaan..
antichrist mmg tandanye salib terbalik..
so, tu tanda die sgt menghormati antichrist..

each of VC lady gaga mesti ade tanda2 freemason n illuminati..xcaya tgk la sndiri / search kat youtub illuminati lagy gaga..

wang haram said...

handsome nie...

hentakbelipat said...

mungkin kita kene lebih peka dengan nawaitu diri dulu kan....

hentakbelipat said...

puput:hahaha..kau jangan tekejut lady gaga dgn behemoth pulak

Ahmad Tajuddin Abdullah said...

huhu,bahaya tul Lady Gaga nih...tengok fesyen pun da tau sape dia nih

WZulhilmi said...

Ni pasal lady gagap nie. hahaha

Nak bagi komen sikit pasal video nie

Apa yg aku tau pasal video nie adalah pasal homosexuality vs religion. Sebab tu ada ada macam unsur agama2 sikit. tapi tu director yang ckap.

opinion aku plak aku rasa memang ada unsur illuminati dlm video ni even dlm semua vdeo gaga. Mcm simbol setiga is for illuminati dgn simbol bintang tu adalah simbol star of david. Yang benda dia mcm nak ditelan tu namanya rosary beads. org chris guna utk zikir2. Part tu aku pun kurang paham. Mungkin dia nak bersatu atau membenci agama christian. tu aku tak pasti.

Tapi aku fikir it's ok klu nak dgr lagu dia nie. Tapi at least tak pyh nk taksub sgt sampai terikut2 apa yg dia buat sampai tergugat iman kita.

Pendek ke komen ni?? hahaha.

cEro said...

lady gaga mmg femes dgn fashion n perangai pelik dia...
tp alejandro ni mcam dh pelik sgt je nmpaknye..
dgr lirik pon mcam ade hina-menghina kan??

.::WaNiE::. said...

ahhh ayat last ko tu

mmg tepat

aisya- said...

herm mmg dr dulu pn x berkenan ngn lady gaga n xsuke pun lagu die..creepy person with some agenda..huhu

Diana Naubi said...

haha. ini video die yg paling tak betul! maybe because of producer yg yahudi kot. KOT LA KAN.

and gaga mmg freak monster ape, tp i seriously tak expect video die kali ni mmg melampau.

*eii, tayah aa ltk vids die, i menyampah GILA kot. even alejandro gila lagu fav i. (-.-")

hentakbelipat said...

yana:hahahaha..lagu dia mmg best kn..as long as u know ur self i think its ok to listen to her songs..just try to kept things low lah kan...obses? throw it away....

devilicious said...

terus hlg respect dkt lady gaga :( great songs, good prformer tp kalu dah main bnda2 pelik, mls nk mnat dah :(

masturah said...

geleman gila tengok video dia yang ni. xsanggup tengok sampai habis.
telan salib.. konon2 dye masukkan 'kesucian' dalam badan. kot. hehe