Tuesday, July 20, 2010

Daiso Jusco Bukit Indah

Hinode shop adalah kedai 5 ringgit yang paling femes sebab ada pekerja dia duduk depan pintu sambil bercakap "selamat datang!jemput masuk,semua barang  5 ringgit,tak beli tak apa"..mana-mana Hinode Shop ni, mesti ada dialog yang sama..tak kreatif langsung..lagi buat orang taknak masuk kedai tu..

Tapi,ada satu kedai 5 ringgit yang saya sangat suka pergi..iaitu Daiso!!!!!!!!!!!!!!
Sebab dia kedai jepun,jadi banyaklah barang Jepun..orang Jepun kan suka benda-benda cute


Tengoklah tu,botol air dumble ini sungguh menarik sebab khas untuk perempuan..korang isi air dalam botol ni sampai penuh,jadi boleh angkat dumble seberat 1 kg dan bersenam sambil minum air

uuh,,tengoklah semua clips ni..ada banyak lagi rak lain penuh dengan clips ni..kalau lelaki,memang takkan ada perasaan kalau tengok benda macam ni..tapi kalau perempuan benda macam ni sangat sukalah..lagi-lagi kalau budak perempuan..nak clip-clip nota kuliah,kelip-kelip result PSM..baru ada semangat nak study kalau ada kelip-kelip comel ini

Kalau orang Jepun,mesti akan bawak bekal sendiri pegi sekolah..bekas makanan diorang pulak cute-cute aje..kalau mak-mak, ayah-ayah beli tupperware-tupperware kat sini murah!rm5 tapi cute!nampak tak yang atas sekali tu..tu acuan untuk buat kuih ke sushi ke..buat untuk anak-anak,mesti diorang lagi semangat nak bawak bekal pegi sekolah..takdalah makan makanan kantin yang kotor tu

Tengoklah pulak bekas cuppies ni..corak-corak dan berbagai bentuk..wah!tapi kuantiti dia macam agak sikit..tapi apa salahnya kalau beli kan..sebab dah kiut sangat!

Kira kedai ni macam-macam peralatan rumah boleh didapati di sini..tempat hanger je dah makan satu space..comel-comel jugak hanger dia

UUUU..hanger ni macam boleh pakai baju yang basah dan keringkan bersama orang tu sekali..Coolio!

Tempat penyiram bunga ini memang kiut miut..berbentuk seperti itik dan gajah..macm ni,kalau suruh anak kecil siram bunga,mesti akan eksaited!!

Kedai ni memang banyak barang serbaguna..pengahalau kucing pun ada..jahat gila siapa rumah dia letak benda ni...sian kucing tu

Bagi sesiapa yang kekurangan duit untuk beli cermin mata yang berpower..bolehlah datang ke kedai ni..dia ada jual cermin mata power 100,150,200 dan 300..dengan harga 5 hinggit lah!uuu..memang jimat..dahla cermin mata old skool..nanti korang akan jadi pemakai cermin mata yang paling stylo sekali..wah!

Jadi,korang semua harus selalu datang ke Daiso..lagi-lagi nak raya ni..beli barang-barang untuk decorate bilik kat sini mesti cun oh!nanti bila tetamu datang rumah beraya boleh hidang makanan guna barang-barang yang cool owh owh!!

44 comments:

farahfatihah said...

semua jusco ada kedai ni ke?

asrawahida said...

yup2.... it is worth it for certain item je laa... rm5 for 1 item... mmg agak murah untuk barang2 yg x dapat beli dengan rm5 dikedai2 lain...

saya pun suka cuci mata kat DAISO JUSCO BUKIT INDAH...

neeway... sy minta izin letak link blog awk kat blog saya... ye... TQVM

marina said...

bes! bes!

Yatre Hayati said...

wah fact kedai hinode memang tepat! eheheh

cool la barang2 kat kedai ni :)

-telordibasuh- said...

hehe colorful laa

NaNaJoe said...

nana selalu gak masuk daiso ni...
t kat IOI mall uchong..
masuk2 xsedar da 2 jam..
heheh.. :P

molmolla said...

menarik!! wahhhh nk jugak pergi. isk isk!!

FyZa said...

eh x sngka ada kedai jepun mcm nie gak..mmg comey gila ah baarng2 dia..geram ja..huhu

NICK IRFAN said...

la..ade ke post bawah skali? ha! sory2 selama ni x pasan plak? hehehe ape2pun fuyo! byknyer barang kt sini...

makdara TERDIVA said...

komfomlah anak aku tersangkut 5 jam kat cni kalau pegi DAiso ni..huhu!

nizamsani said...

suka daiso juga.
selalu pergi daiso the curve.

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

Perempuan memang sinonim dgn barang2 cute..

lelaki sila jgn menyampah ok?

sherah said...

hah!aku selalu beli brg2 kat hinode buat aromatherapy dia.besttt.apple blossom.terrbaikk ah

e m y said...

org johor ye? :)

chekgu Moe said...

kat jusco equin ni ade satu kedai hinode. dorang memang gune dialog yg same eh..hehe..mmg dari jauh nak lari bila org tu start nak cakap "selamat datang...."

maCy said...

banyaknya barang! mcm mnarik~

cik paro said...

penah datang sini..
memang kalau boleh sume nak beli..
geram je tengok..

.::WaNiE::. said...

ye ye betul daiso sangattttt comel

AngahSayang2314 said...

cantik la.. angah minat sangat tapi kalau kat KL kat mana yer.. leh bagitahu tak???

meowwmania said...

PENGAHALAU kucing??

tak patut isk isk..

saya_arief said...

waa..barang dye sume cam plik2 je..
haha

nn said...

oh. tak pernah pergi lagi. pernah pergi jusco bukit indah pun sekali je. hehe. tapi jusco sana best. ada brands outlet. :)

petisuara said...

kt KL ade kat the curve..
rase sume sme kot kedai hinode 2..hihi

wanie said...

bg sape yg dok kt melaka, kedai mcm ni jugak ade kt carrefour dataran pahlawan...berbaloi-baloi~

+akufobia+ said...

kumpul duit dulu.aa.

KERAK NASI said...

nape jusco bukit indah tu kat johor?

Shukjessa said...

hehe korg suke la tempat2 cani, kalo lelaki suke kedai hardware.

aku kalo lepak kedai hardware sejam pun boley padahal bukan lah best sgt pun haha

Encik Psychopath said...

hinode lg power kot.

petisuara said...

sbb kt jb pon ade bukit indh..bkn bukit indah ampang 2

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

wah....boleh cuba pergi ni..

ms.GrEEn said...

mcm tau2 jek..aku pon baru jek pegi daiso ahad baru nih..sempat sambar.."benda untuk gosok2 kaki" + "air pillow" wat bantal tido kat opis..bos dtg sorok laju2 dalam laci pas angin dah kuarkan..ahahaha..memang suke DAISO!

Ery Farieha said...

wahhh
yg spek tu yg paling cool.

iqbalsyarie said...

Yela...betul la..mmg nampak kiut-kiut dan menarik barang2 kat situ.Saya dah lama tak ber shopping.Budjet ketat sikit~hehe
Post baru:Ini baru mukaddimah aje

Chaon Cornerz said...

0o0o.. pilih kasih.. nak yang cute2 je nie.. hahha..

hentakbelipat said...

tempat ni mmg chill la kan2

Sofia said...

Kat ipoh pun ada gk tempat cmni.. ape ntah namanya... 100yen xsilap.. sama kot!!

Zither said...

wahh nak jugak.. jelesnyaaaa..

ms.GrEEn said...

yep..kat ipoh nama die 100yen shop...sume brg rege rm4.90..hehehe

.miss daimen. said...

my fav store!!

Whoda said...

mmg cool!
mane nak cari T.T

Whoda said...

mmg cool!
mane nak cari T.T

dya adriza said...

Ohoo~ x snggup aku nk ke johor semata2 sbb kdai nih T_T.. tulun~

Rina (◕‿◕)✿ said...

kt sg wang pon ada :D

chibieteddy said...

ye..daiso..chibie ske gler..cuz bez..tpi xsmue barang leh li..(xcukup wit..)tpi yg beznye..dekat sgt2 kt umah cuz umah kt2 ctu gak..