Tuesday, September 7, 2010

Mari sambut raya dengan mamak

Sebelum aku balik rumah, mengadap segala sawang-mawang bagai...aku pi lepak kl sebarang satu dua hari. Capai baju melayu sedas dekat Jalan TAR. Dekat situ baru aku nampak suasana raya dia...pegi bai!. Aku gerak dalam pukul 12.30 PM...dia punya meriah memang cukup buat aku belengas sampai ke kaki. Itu belum kira nak cari parking lagi. Dalam banyak-banyak gerai jual baju melayu, aku memang tabik dekat satu tuan gerai jual baju kurung sama tudung. Brader tu siap pakai baju kurung dengan tudung...dok jerit-jerit suruh masuk kedai dia...perghh, siap ada brest lagi, Gila ba!

Dalam aku lepak-lepak dekat kl, aku ada jumpa satu tempat, yang meriah dia pun cukup buat aku juling.



Baru aku tahu, kenapa kedai-kedai macam ini maju jaya tak terperi.
Selalu aku dengar pasal kedai-kedai mamak ada letak macam-macam pelaris dalam kuah-muah. Tak tahu lah apa yang kedai ini letak. Harap-harap dia letak kismis geliga dalam kari, sudahlah.

22 comments:

zikeryhassan said...

bapak mahal tak beringat.


entri terbaru :: Kalaulah Iklannya Sebagus Ini.

iqbalsyarie said...

Erk...ko biar betul yg brader jual baju kurung tu pakai baju kurung gak?haha...gila

Perghh..mmg mahal bro..mmg untung dan kayalah mamak-makak ni..haha

Entry Baru
-Wajah baru: Bayyinat
-Aku bukan Yusuf!
-Reaksi balas kepada Ramadhan.

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

tudia~ mahalnya..

kenduri apa malam tu???

Kap said...

kismis adiputra kot.
tu sebab harga mahal ;)

-telordibasuh- said...

haha..gile tu blm mamak pelita lgi

Syiqin said...

mahal tahap!
next time kna brhati2 di kedai mamak..aiseh

Gen Fujita said...

ni pelaris pakai spender ni, tak pun stokin. :D hmmm, tengok list bil pun panjang, makan ramai2 kot, mmg la mahal.

.o r k e d. said...

uish. ape kes? mamak je pown

Mario said...

ko kaya...takpela...hehe

farysa said...

panjang betol list
hehe

Hizami Rahim said...

haha.
gile brader tu...
:D

alinac lover said...

tu makan berapa org tu??

panjng btoi bil nya

cemomoi said...

hoh brapa orang makan ni.. bek makan kat hotel

meowwmania said...

kenapa haa...tak paham huhuu

Cik Bucken said...

die bace selawat ngan ayat sribu dinar kot..tu yg laris semacang je..ko le slh sorg mangse pelaris die>_< SELAMAT HARI RAYE!!:)

C++ said...

Bhai HentakBelipat...

Lu belanja satu kedai ker makan bukak posa... hahaha... awat tak kasi tau gua... hahaha

Shukjessa said...

gilo, 31 order, berapa orang ko angkat gi jln tar ni der?

aku ade gak gi aritu, sekadar berjalan2 amek gambo. tp mmg terbaek la, utk kaki copet, kaki raba dan pelbagai jenis kaki yg tak molek di bulan pose nih haha.

hajat aku nak berbuka di situ, tp tu la lepak di klcc, takpe insyaAllah next year aku buat lagi ini macam punya style berbuka depan sogo ke lepak2 haha

AyuE SurihanyOt said...

ermmm nak cakap ke tak nak...


dia letakkkkk....................

fara said...

pergh. mahal gilos.
makan sorang ke ni?
huhu

cEro said...

gilo mahal....
adoi, brape org tu HB???

Sesumpah said...

UMAAANGAII mahalnya, bek kau buat duit raya bagi aku :D

jo said...

yelah..
dekat ko aku belum ucap selamat hari raya lagi..hah! selamat hari raya la..