Monday, September 6, 2010

Oooo Balik Kampung

OH yeah..sekarang sudah berada di Batu Gajah Perak..kemain lagi tau I balik kampung awal sebab dah rimas kuala lumpur macam ya rabbi jem melampau setiap hari..lepas tu setiap hari kena pergi jalan TAR sebab macam asyik-asyik rasa nak beli baju raya sebab makin hari makin diskaun yang melampau..last-last malam raya nanti baju-baju raya yang diorang jual harga rm299 mesti konpem jadi rm50..masa tu siapa yang beli baju raya mahal-mahal mesti terus menangis tak berlagu sambil dengar lagu raya pulanglah anakku

Jadinya,konon kalau dah dekat Batu Gajah,macam dapat lepas jem lah kan..tapi oh tidak!semua orang dah balik raya..di sini juga jem yang melampau..keluar aje dari rumah opah,nak pergi supermarket pun jem ho ho ho..

Lepas tu,tadi macam kena teman opah pergi supermarket TF yang agak wow lah kan bagi kawasan di batu gajah ni..ala-ala hypermarket tu..dan I telah terperasan satu benda yang sangat menarik hati!

Boleh cakap majoriti semua pembelanja di supermarket ni adalah warga-warga emas..sangat comel oh diorang ni..


Tengoklah pakcik ni comel aje berdiri kat situ macam orang tua yang tak bersalah..picit karang!
Palcik ni pun tak kurang comel jugak dia..tekorek-korek fish ball,chicken ball dan segala ball kat dalam tu..memang comel sangat



ni pulak memang couple of the year..i stalk diorang dari tempat vitagen sampai tempat beli ayam sampai tempat beli tepung..diorang memang comel sangat..adoi..yang romantik aje tu..tiba-tiba rasa nak buat jadi tok dan opah angkat tau


makcik ni pulak macam sangat ramah tamah dengan mak i..bagus betul orang-orang tua kat sini tau

sekarang i tau sebab apa jalan jem jugak dekat Batu Gajah..hehe..sebab masa i drive belakang satu kereta warga emas ni,memang belakang i jem teruk gila sebab semua kena tunggu warga emas depan i drive dengan sangat comel..tapi tak dengar satu hon pun yang berbunyi sebab semua tahu warga emas memang drive denagn penuh comel..tehee


tahun ni I beraya dengan opah kesayangan i yang sangat comel ni..tok dan opah yang lain dah takda..T___T..Tapi moyang,opah sedara,tok sedara,moyang sedara semua ada lagi..eheh



selamat hari raya semua!!maaf zahir batin!!ni pakai kain batik sebab amik mood nak cerita pasal warga emas yang sangat comel..eheh

35 comments:

Nadiah Kzaman said...

hye dear, i tak sure la nama u ape..but i think i saw u kat Jalan TAR few weeks back.I was doing survey for my lecturer under UIA.we have chat before about the post on Jezzmine Blossom.I recognized the way u pin kat tudung u tu, time tu u kat traffic light..hehe neway,hope u da jumpe ur baju kurung k..slmt ari raya!

AiDa AzRyN said...

hensem betol la pakcik tu! :D

ejum said...

seronoknya dah smpai kg..selamat har raya

-telordibasuh- said...

selamat hari raye dari telor hehehe....

daisy said...

gambar warga tua yang last tu cun.
ahaha..
gurau jer
serius cun!!

Hizami Rahim said...

hehe.
TF?
kat behrang ada satu.
:)

Shukjessa said...

hahah fesyen terbaru pakai kain batik, me laikiiiiii~~~

~najwa~ said...

selamat hari raya.
ingat kat teluk intan je ada TF. batu gajah pun ada ;)

GaDis CoMeL said...

kadang2 gua rasa lu ni pompuan, kadang2 gua rasa lu ni lelaki,
gua konfius.


apa2 pn selamat hari raya dari gua.

a little less conversation said...

gila aunty tu cekak pinggang seyh..

Mimi Saidi said...

hahaha..weh,lawa gila kaen batik tuh~

Kap said...

waa.
comel betul.
budak laki di belakang awak :)

awak pun.
saya pun.

selamat raya.
peace.

meowwmania said...

alolo...sgt la comel!

hepi hari raya, sorry body n soul :D

C++ said...

Wei.. Balik Batu Gajah yer...

Area mana... kampung gua kat Tanjung Tualang.. cuma raya kali nih tak balik... cuti raya 2 hari jer...

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

selamat hari raya~

jangan main mercun hehe

eesyaheera said...

pakcik yg first tu comel gila. mmg rasa nak picit :D

cemomoi said...

da sampai ke? hee pasal cuti lama lemang cecah rendang tok tahun ni mesti buat lebih ni

OrenLimau said...

ehehe.semua nya nak comel jek....hee

selamat hari raya!

Lan Bingka said...

sesedap je nak picit pakcik tu..;)

Nurulbadiah Lai said...

ewah..ewah..seronoknya...
selamat hari raye to u too gak dear..
moge happy2 slalu..nti pas raye update ngn baju2 raye skali k..nk tgok..hehe

pearl apple said...

sonok tgk warga emas nih..suka sangat dorang...=)

nn said...

smart gila. power shoulders. kain batik. :DD

fara said...

untongnye sape yg still ade atok & nenek :((

hans said...

orang batu gajah rupanya
hohohoh
selamat hari raya

P/S : Tips - Tips Bagaimana Mahu Mengelak Daripada Memberi Duit Raya Dalam Jumlah Yang Banyak!

aren said...

kg kat batu gajah upenye..heee

Nazz@Purple said...

ooo org batu gajah ke..
erm..same la gak..kalo nazz blik kg sg siput..kalo kat pekan ramai warga2 emas ni..memang dorang comel..tp kadang2 sayu tgk dorang..lebh lagi kalo bw basikal sndiri..bw barang sndiri sorang2 lak..

The Poyo Me said...

Fesyen kain batik? Ah, ai nak pesyen baru. ai pakai kain pelekat yuu. baru hawt

p.s. agak2 Gadis Comel tau tak blog ni di tulis oleh sepasang laki ppuan?

petisuara said...

hihi..mmg sayu tgk warga emas tp drg mmg comel..tenang je tgk drg..ni lah style terbaru..ptt ketengahkan fashion kain batik sebegini..haha..smlm da btau da gadis comel 2 ni ade 2 org..hihi

nanaruzana said...

harus ye pakai kaen batik...?huhuhu..

'AQILAH said...

selamat hari raya juge !

AngahSayang2314 said...

wah org batu gajah ke?? angah pun tahun nie balik kampung mak mertua kat gopeng dah tak jauh dah dekat jer kan???kan???
apa2 pun selamat hari raya aidilfitri

jo said...

selamat hari raya jugak untuk kau dan family!

si dia said...

slamat ri rayo!!

si dia said...

slamat ri gayo!!

soffya cik bulan said...

olohh.comel pakai kain batik..he =)