Thursday, October 21, 2010

Perangai Pelik Bab 21: Kasut

Perempuan adalah kasut.......

Bukanlah maksud aku menyamakan perempuan sana dan sini sebagai kasut. Jangan. Makan tumit tinggi silap-silap. Yang dimaksudkan disini adalah perempuan lebih sesuai di'sinonim'kan dengan kasut. Toksah nak tipu lah, kalau berjam-jam dekat kedai kasut belek satu-satu-satu tapi satu hapa pun tak beli lalu cakap, "kedai lain pulak please!" memang itu adalah perempuan.Tapi tak mengapa, kalau benda itu yang buat dia senyum, biakan saja dia senyum. Nanti kalau dia dah muncung satu kerja pula nak layan muncung itu.

P: "nanti dekat kedai tu, i nak beli kasut wedges yang warne jeans tu boleh ke?"
L: "ni soalan ke camne ni?
P: "alah u ni!"
L: "boleh....pi beli."

P: "eee cantiknye!!! emmm..nak! boleh ke?"
L: "ni jenis pertanyaan ke camne? kan baru je beli kasut aritu"
P: "ala..yang tu macam tak selese tu, yang ni mesti i pakai selalu"
L: "bolehh..jemput beli"

P: "tengok ni...comel je kalau i pakai...comel je"
L: "comel."
P: "emm"
L: "yela comel..lepas tu?"
P: "nak....."
L: "huyo...baru beli je kan"
P: "yang tu tak sesuai nak pakai dengan baju kurung, jeans bole..yang ni yang comel je tu...comel je"
L: "boleh...sila-sila"

ok sekarang cuba bayangkan, kalau setiap kali macam ini punya gaya bila tiap-tipa kali jalan dekat mall. Aku bukan kesah pun nak banyak mana kasut nak beli. Tak kesah. Dah azali perempuan memang suka kasut bukan? Tapi kalau kasut dah banyak lepas itu buat perangai macam ini, aku mula naik urat dahi.





Aku ingat sikit hari lagi boleh dah beli rak kasut terai letak dekat dalam kereta. Kalau macam ini, kaki manusia nak letak dekat mana? Jangan sampai aku memandu kaki sebelah tekan padle minyak, lagi sebelah letak dekat dashboard. Hilang akal.

Tapi, macam biasa...janji perempuan senyum....




73 comments:

AyuE SurihanyOt said...

haha..stended pompuan la tu..harap bersabar ya..

suffer8zine said...

mak ai bnyk tol kasut

~ As ~ said...

laki aku pernah tnya : 'ni kereta ke kedai kasut'..ahahaha... kat bonet lg banyak aku simpan kasut. in case of emergency kan?? kan?? (nak pinjam topik ni eh)

Whoda said...

kalau tetibe aku nmpak ade kereta hang rak kasut dlm kereta...mmg sah2 taw la tu kereta korang..hahha

Ieda Al-Habsyi said...

hehhehehehehehhe! mmg tak boleh dipisahkan! :)

.o r k e d. said...

hahaha. no cmment :p

ard said...

hahaha.. dah die suke.. layankan sajo... hahahaa
*mak aku pun ade stor kasut kt bonet kete T_______T

Vee said...

mmg x bleh nak separate kan. nak lagi best sila tgk Princess Diaries', Carrie Bradshaw's dalam SATC and Devil wears Prada punya closet yg penuh kasut..

idaman kalbu. ;)

Dayana Nasir said...

ala..bese la..pempuan. ltak kasut dlm kete, snang. mane tau kot2 emegency ke kan.hehe

dya adriza said...

Wohoo.. taste petisuara mmg pergh la! Cun gile..

En HB, amat la normal bg sorg pompuan yg gilakan kasut, mcm aku, tiap2 kali elaun, aku bantai sampai 4, 5 pasang kasut haha.

Jadi, bersyukurlah sebab cik PS ni seorang pompuan yg normal ^^

Aliesya♥Amani said...

kasut kte sma yg jeans tue...!hehehe

efa fairuz said...

alah sweetnye korang.. haha.. lek aa.. awek anda seorang perempuan yang normal.. lebih tidak normal jika dia tidak sukakan kasut.. ha itu memang kerut dahi..

Un Phat Lee said...

si dia punyer pasal layan jelah kang merajuk pulak.ehe XD

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

pempuan laa..bukn setakat peti suara je..adk aku pon sme laa..pakcik letay laa...de 1 time 2 aku nk pijak padle break terpukaj kasut dia..yo yo ooo je tekan pdahal x break pon..sibbaik sihat walafiat~~hehehe

dunspeak♥ said...

haha agak2 ada tak rak kasut lam kete??kalau ada nak beli gak lah satu..hikhikk

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

haha..

cheq terasa..

tapi sekarang dh control sebab kat bilik aku dah penuh dengan kasut..

cuma tak sampai tahap kronik lagi

standard la pompuan kih3...

Rebelle Me said...

ow..
aku kurang kasut..
*sigh*

My MiRa said...

hahahah...biasa la tu.......welll kami perempuan.....nak cantik jer nampak kemas dari atas sampai bawah..untuk sape??bukan untuk lelaki ker...hahahaha...nanti lau selekeh mula rr lelaki bagi alasan you ni selekeh la! hahaha thats why i cari len haha

grOundnUt said...

usah di ckp...dalam kete aku pon penuh kasut² sampaikan ke dalam bonet...tak lama lagi kaki aku pon atas dashboard la kot..ehehhehe...^^'

Erin said...

Suka entry ni!!!

Mario said...

cuba ko try pakai kasut2 tu...

::ienafazlyna:: said...

hobi same ar..suka lambak kasut lam kereta..

a's said...

hahaha,terbaik!!!
boleh buat pameran kasut dalam kereta tu!

meowwmania said...

kan senang kasut letak dlm kete, tak buang masa leh pilih2 dlm kete je kan kann ngeh3...

Hazirah Hamid said...

haha, kasut? i belum sampai tahap mcm gamba dekat ats kira masih boleh diselamatkan lagi dr drive sebelah kaki letak dekat atas dashboard, ngeh :)

cEro said...

hahaha, dah jadi rak kasut bergerak dah kete tu...
kesian kete...

mcam laki, pakai kasut satu smpai koyak..
mmg stail!!

aLya said...

betol2..kasut 2 hati pmpoan..hehe

aren said...

mak aih..dah jadi kereta kasot

Zue Zoey said...

Perempuan + kasut = mmg teman setia... keta saya pun banyak kasut, tp disusun dlm kotak kat bonet. wahahahaha!

noor afzan said...

sume sumbat kete kah?
dalam kete ku mmg kena ada 1 kasut spare.
err..tapi takde la byk cam gini punya gaya.

haruuuu..

MOFASAD said...

lu takle lawan kasut gua dalam kereta


antaranya

kasut kebun
kasut renang
kasut sekolah
kasut kerja
kasut datink
kasut merompak
kasut mengorat anak dara orang
kasut nak pukul orang

dan banyak lagi


mau lawan?

SYAKIRA said...

sama lah! tmbh2 kereta kancil yg kecik, lg la penuh ltak kasut. nak tekan paddle pn susah

Sofia said...

Ak xtau la awat pompuan2 suke letak kasut dlm keta.. mgkn sbb ak xde keta lg kot... Kalo dh ade nnt, ak xtau la kalu berjangkit gn petisore plk... hehehe

eesyaheera said...

walaupun entry ni kau perli perempuan tapi entry ni sweet sebab last sekali kau cakap asalkan perempuan senyum. haha

p/s: bile nk beli rak kasut letak dlm kete? :D

wanie hidayat said...

haaaa.....gelak sampai nanges aku macam nie oi....adoi yana yana...perangai...!!!(padahal sendiri pon same...)

AiDa AzRyN said...

Fuyoo~ byknye kasut~ huhu~

-telordibasuh- said...

agak2 total semue kasut tu brape?hehehe

y@n@ M!B said...

ololo beknye ko melyn awek bg dia tersenyum..i loikeee! =)

baju pompuan byk kaler, byk pesen..sbb tu kena byk design kasut utk matching dgn baju..ngee~ =P

Cik_Noor said...

saya peminat kasut jugak
Tapi idak laa sampai berpasang-pasang kasut dalam kereta

**Yang penting si perempuan happy

suziana said...

normal la pmpn suke kasut..
i sgt obses sama kasut smua mau klu g mall.org pnye ksut pon mau jgk yg santek2..D:

farysa said...

bkn ke mmg ade rak ksut yg leh ltk dkt bonet blakang tu
=)

d_tieah said...

Sgt2 biasa punya kejadian la bai..
Hehe..
Terima kasih sbb memahami ye..

OrenLimau said...

hahaha...
aku suka weh~kasut byk.
standard arh,
sama gakla laki ngn rokok.
eh?ada kena mengena x?haha

.s.o.f.i.a. said...

mak aku pesan lam keta biar ada spare kasut kot2 yang kita pakai tu putus/rosak. jadi aku siap la kasut pakai jeans sepasang, kasut baju kurung sepasang, kasung tumit tinggi satu, kasut rendah wat jalan2 soping satu...... tu kat seat depan. kalau hat seat depan putus lak, aku pakai la hat aku spare dalam bonet hat 4 pasang lagi tu.

aku bukan apa, lawan cakap mak kan ker derhaka namanya..... =)

Syuhada said...

Hahaha. Aku pun selalu bagi alasan kasut yang itu tak selesa. Kasut yang ini tak selesa.

Perempuan.

haidi takeAfoto said...

hahah dah biase alami cmni...biasa sgt dah..dah xterlayan dah,..klu die nak beli bia je die beli...xleh nk kontrol dah bende2 cmni..hahah 1 cara je nk kontrol..time die ajak masuk kedai kasut, kite xyah ikut..g tmpt lain..sure dah kurang semangat die nak beli..keji giler taktik ni..tp mmg selalu bkesan!!

plumpy.tootsie said...

kah kah kah!
she's just like me in choosing shoes.
nmpk je nak.suke je nak.
nseb bek aku xde kete.
klu tak mcm tu jugak lah kot.
a'ah la.
rak kasut dh penuh.
nk g rak baru.
papai.

tiefazatie said...

haha..alolo..so sweet la ko nie starkok..hihi..bese la tue weh..kasut itu nyawa...wakaka..tp jdn smp ko g letak lak rak kasut dlm keta weh!haha

nadzirah aqilah said...

hahaha.. aku pun suka beli kasut banyak untuk koleksi.. untuk pakai? sekali 2 kali bagi mengelakkan kasut tu berhabuk... hehehe

Mak Su said...

betul tu! janji senyum! ;)

JelinaJoli said...

jom bukak kedai kasut. gua tokey, lu jadi cashier.

Cik Hanees said...

Well, biasa lah perempuan.
Xpernah puas dengan apa yang ada.

*smile*

Ninaa Joy said...

Perempuan..

Chaon Cornerz said...

kalau dah suka shopping tue memang tak boleh buat ape dah.. silap2 kan merajuk plak.. kan dah dapat 1 kerja lagi.. hahha.. layan je..

Kniedaz said...

ya..itu adalah perempuan..akak pun sukaaaaaaa kasut...cuma time pregnant ni je xleh pakai kasut2 yg ada tu..xpe..lepas pantang akak nak borong kasut..hehehe

cKyN WaN said...

hahahahahaha comel lah entri mcm ni!

tia said...

oke.
tia terasa!
cis! haha!

Kuman Chaos said...

kalau takde wanita abis tutp la kedai kasut :D
kuman "Culik Kanak-kanak.." Entry

AyuZ DeathWisH said...

dah jadik tokey kasut ni

cacing said...

cacing ada nak jual selipar.. selipar jepun... buatan luar negara ooo... dari jepun tau... nak tak? dua singgit... ehehehe

mimizuzuhaha said...

pompuan dan kasut haha..memang sesuai

♥WAN NURNABILAH♥ said...

hehe. just like me! ske gile kat shoes! ;)

fiq said...

KBE pun penuh ngan kasut fiq. hee..

m!da BucHuxX said...

haha. .name pun perempuaan. . tak dinafikan . .
nggee~~~~
baser la tue. . .pompuan nak cantek kan . .kalau lelaki tape la. . pkai selipar or capal pun ta per. .pompuan kne mix n match bagy betul baru namernye pompuan . . .

+akufobia+ said...

agakagak da tak muat boleh buka buddle 1.haha.

PinQib said...

ni memang siyes shopaholic

Check out on these:!

Latest entry di:
Teknik Seks: Ikat dan raba!
Header guna adobe. Pinky!

Maria Elena (Zarul) said...

KASUT RULESSS!!

nuff said.

=D

f_aRa_aINa989 said...

mst bnyk koleksi kasut dia ni...hehehe

syer. said...

hb..ko kena paham..perempuan ni perlukan kasut bnyak..yela..pompuan tak macam lelaki..g dinner ke makan kat meranti ke g kelas ke..dorang mesti bedal kasut yang same..tapi pompuan ni menjaga penampilan tau..agpun kasut tu kengkadang leh tambah keyakinan la..betolll..weee :)

Encik Psychopath said...

standart la. lg satu rambut.

Kap said...

aku kasut tu tak nampak sangat.
tang kenyit mata tu mengencang dada i tau ;)

Juliyana Zolkifli said...

heee..aku juga punya stor kasut didlm bonet kereta.. ;p

x3,dayana said...

haha comel lah, sweet je..