Friday, October 15, 2010

Siri cerita yang 'cutting-edge' : Ini satu kebetulan

Setiap pukul sepuluh tepat malam, Khairul sudah bertenggek senang di bahu jalan , Jalan Implikasi 4/7 memang sinonim dengan Khairul. Mungkin sebab Khairul tiada kerja lain selain dari duduk di bahu jalan, atau memang hobinya itu suka melihat gelagat manusia-manusia dengan isi hati masing-masing siapa yang tahu merayau segenap pelusuk kota itu mencari hal masing-masing. Siapa yang tahu.

Khairul bukan nya bodoh mahu duduk disitu, berdiri di situ sendiri sepanjang malam. Ramai kawan-kawan Khairul. Khairul peramah. Dia memiliki kawan seorang pemandu teksi, kawan seorang penjual berger di simpang tiga, kawan bernama Suresh, bekas kelasi kapal yang memiliki lengan setebal paip pembentung air dan kadang-kadang kalau hari itu hair yang lucky, Khairul bakal berkawan dengan pemilik Mercedes-Benz SLK warna putih mutiara.

Malam ini, tepat pukul sepuluh lagi, Oh. Khairul terlambat dalam tiga minit lima belas saat. Tapi tetap Khairul mengisi kekosongan bahu jalan itu. Mungkin Khairul telambat kerana gincu merahnya habis, atau mungkin hari ini dia bingung mahu mengenakan pakaian apa yang paling vogue. Jadi, dia memilih gaun labuh tanpa lengan bewarna merah berkilau-kilau, tas tangan berjenama Guess dan dandanan rambut paling rapi, menunggu mana-mana kawan yang sudi menegurnya, " Sara....u available?". Oh ya, Khairul senang dipanggil sebagai Sara....Sara Superb.



38 comments:

fiq said...

wow, sara superb. i like =)

eiffel said...

????

suffer8zine said...

fuhhh

Sofia said...

fuhhh...Sara daaabommbb!!!
Awat pendek sgt?

AngahSayang2314 said...

wow.... im not available hehehe hahaha

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

smbung cept!!!!x sabo dh ni..

i'm shin... i'm inesen said...

khairul suka di panggil sbg sara... tp sara x mo org panggil nama dia khairul ek.. ngee~

sara x ganggu org.. sara bunuh org.. sara x bakar org.. sara tulennn bang~

Carl Samsudin said...

Garfield avaiable?

.s.o.f.i.a. said...

ha ha............. sara la sangat!!!!

Kniedaz said...

memang betul2 cutting edge..baru sedap baca dah abis..hohoh

hentakbelipat said...

shal lu kaled...garfield tu pahal

My MiRa said...

ciket nyer cerita.....lagi2

AyuZ DeathWisH said...

miahahahahahahaa~
bapok seh

NAJ HEBAT said...

hye sara... d'u free tonight?


i'll wait here.. until you come bro.. opss babe..


haha

AnAk iBu said...

hahahah!

Syuhada said...

Aku rasa kau sepatutnya jadi penulis cerpen pendek. Atau novel. Atau kau sebenarnya memang sudah dilahirkan sebagai seorang penulis yang berbakat besar. Tak dapat disangkal lagi.

diana said...

alahai...sara!

+akufobia+ said...

taken 4.

*cimOt* said...

SARA OOOO SARA!!tolong mak masak niha...dye mmg sara la...

tan TEN ton :D said...

haha great! khairul itu sara, sara itu khairul! :)

AiDa AzRyN said...

FUyooooooooooo~ @.@

ateeka amer said...

kadang2, orang panggil aku sara jugak. sara superpower.

The Crow Empire said...

hehe khairul hot! ewww..

mantap la blog ni. byk cerita.

The Crow

syer. said...

haha..ngeng..tapi bes la..sambung sambung :)

OrenLimau said...

hahaha.sengalnye sara!lempang kanggg....haha

cEro said...

AAARRGGGGHHH!!!!
aku meremang baca entri ni...
eee yeekkk!!!

JelinaJoli said...

kay..................
i pinjam gaun u buat dinner mlm esok boley??????? borrow shawl u skali yeeeee

ard said...

sara... hahaha.. name kemain... nice2..

Mario said...

wah khairul...tukar nama pulak...haha

noor afzan said...

adoi la..

d_tieah said...

Khairul tu drag queen ek?
Huhu..

grOundnUt said...

sara the diva la ni??ehehehhe...^^'

BLADE EDGE said...

salam..

just blogwalking

Silalah ke blog BLADE EDGE

Miss Yaty said...

adooiii.....geli eden bace..hihi...

sara ohh sara insap laa..

Un Phat Lee said...

haha.kesian khairul

tia said...

errrr ?
khairul sara?

Anonymous said...

professional answer to this insurance question: Do all states require car insurance? http://insuranceinstates.com/texas/Beaumont/Aguilar-Kapparis%20Martha/77706/

Sesumpah said...

aww nyah tak suke nokksss!