Friday, November 19, 2010

Perangai Pelik Bab 22: Siaran Ulangan

Satu benda yang aku dapat belajar bila bersama dengan kaum hawa, dimana, mereka mementingkan kepekaan atau kata lain adalah fokus pada apa yang mereka sebut, cerita hatta gossip-gossip panas sekalipun. Ini amat penting kerana, mereka tidak suka sama sekali akan siaran ulangan. Hah, kau nak terai? tengah-tengah kaum hawa borak letop sana letup sini dan lepas itu dengan tenang kau cakap, "apa dia?" dan lepas itu tengok jauh mana kau kena layan muncung tajam dia.

Tapi ini sebaliknya bagi Petisuara. Ini rare. Bukanlah aku cakap dia tak kisah kalau aku tak peka....dia kesah. Memang kesah ok.

Tapi dari segi lain, Petisuara sendiri memiliki daya ulang tayang yang gila ba. Kalau astro yang dulu jenis asyik tayang cerita sama lima enam kali, Petisuara lagi dasyat.

Aku bagi contoh;

dua minggu lepas
P: you tau tak? Zetty(member kami) dulu pakai braces tau..
H: Oh..yeke, lepas tu?
P: Lepas tu apa? halah orang nak bagitau je...Fine

Selang 3 hari
P: Wan...you tau tak, Zetty tu dulu pakai braces.
H: Oh...
P: Halah malas layan lah tu...Fine

Selang lagi dua hari
P: Wan...rupenye, Zetty tu pakai braces dulu
H: Oh....tau
P: Mane you tau??
H: Entah...
P: Alah! Fine!

Selang menyelang lagi duatiga hari pun
P: Wan..Wan...Zetty tu pakai braces tau dulu
H: Kan dah tau
P: Mana you tau??
H: Ini nak cakap macam mana ni....ada jugak duapuluhlima kali dah you bagitau.
P: Fine! taknak dah cakap, i senyap aje...Fine!!

Style en??

32 comments:

nand nasyari said...

hehe..biase ah tu...nand pon slalu gak terbuat siaran ulang tayang cmtu...lalala

mario said...

mmg style...ekeke
fine!

Erin said...

Hahahaha . Memang pompuan cam tu laaa hentakbelipat oiii . Suke mengepohhhh .

♥CIK SHA♥ said...

hahaha..me macam tu jugak..kadang2 tak perasan la dah cakap..tu yg keep repeating..kui3..

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

lawak la peti suara..ko pon sme wan dok melayan je kan..so suweeett~~

eeqa~ said...

HAHA! Lawak! chomel2! hahahahahahaha...... Tapi kan.. kesean dier.. u tegor.. abes ilang mood dier nak membebel.. heh

cik-terompah said...

bgos betul petisuara,, kahkahakah

syafiqah ezam shah said...

haha..dashyat gila

afiqah yusof said...

so sweetla korang berdua nie;)

Ninaa Joyy said...

Astro pun tak boleh lawan la sampai 25 kali ulang tayang.

chenta said...

boleh jadi juruhebah tu!

Lan Bingka said...

tergugat astro..;p

nUR_rOsALiNdA said...

Tak suka style yg no 2 tu...hehehehe~

cikpia said...

ha ha.... aku ada perangai bongok tu jugak!!!!!!!

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ said...

siyes i pening tgok header you..
hehe..

;p


btw..

do folow me yeah..

http://owlkieranaa.blogspot.com/

tq~

aTiKa aTeRkaH said...

hahaha..kan comel tu..hua hua

.aira. said...

har har har, itu kelakar, romantik gitu :)


new entri xD :
the truth bout perempuan named girl

meowwmania said...

hehehe...kenalah peka kata nak jadik pendengar setia huhuu

cik EPAL said...

hahaha memang style. kalah astro =)

Encik Tikus said...

terpaksa lah hentak belipat menahannya yea dak ? LOL =p

Whoda said...

haha~ boleh la petisuara jadi duta astro lak lepas ni =p

Ainee Cumi said...

Memang lawak gila lah babe. Ahahahhah!

m!da BucHuxX said...

giler la babe. . haha. .
mcm astro, but sekarang sume bende ader siaran ulang tayang. . .
haha .:D

fiq said...

sweet nyer korang.... =)

Ard said...

memang terbaik! haha

Yatre Hayati said...

hahaah..dia nak uji daya ingatan ajer sebenarnya. nak tengok kau ingat ke tak.

cEro said...

hahaha, aku nk operate kepala petisuara tilik otak dia OK tak???

Sca Ndx said...

ulang tayang takde modal nak citer mot. =.=

eesyaheera said...

ala, PS saje nk test HB sebenarnye. eh, tp perempuan suke sebut FINE. perasan x? haha

ciput azny said...

hahahahha..lawak pulak korg ni :)

M. said...

hahaha same same.
memang perempuan born with this genetic kot.

pastu ending mesti nak FINE jugak. hahaha

fine tu actually nak sounds sarcastis :)

miss nina said...

pelbagai gaya. hehehe..lucu pun ada