Friday, December 3, 2010

Motosikal dan Pak Ali


ini Restoran Pak Ali,tapi sampai sekarang tak tahu Pak Ali tu yang mana satu..ini tempat kitorang makan tiap hari..takdalah sedap mana pun tapi kitorang tetap suka makan sini..nak cakap banyak lauk pun,takdalah banyak sangat,tapi tetap kitorang makan sini..nak kata restoran ni bersih pun takdalah bersih sangat ,tapi tetap kitorang suka makan sini..nak kata restoran ni murah sangat pun,tak juga,tapi kitorang tetap suka makan sini..
Tapi......


tiap kali nak makan,mesti susah hati disebabkan atas ni..kadang-kadang,sampai setengah jam sebab nak cari parking je,sebabnya..atas ni punya sebab..tapi..kitorang tetap jugak nak makan di Restoran Pak Ali


ya,memang di sini macam takda kot tempat letak motosikal,tapi kalau macam ini punya kerja,memang tak patut sungguh..elok-elok dah eksaited nampak ada parking,sekali tertipu..ada pulak motor-motor ni parking..tak ke boleh membawa kepada perasaan amarah kepada pembawa kereta?tapi...marah macam mana pun,kitorang tetap nak makan di Restoran Pak Ali


bila perasaan amarah dah melampau,ditambah pula dengan kesesakan lalu lintas,tambah lagi,kereta depan terkedek-kedek nak cari parking,dah siap bagi signal,sekali ada pulak motor yang parking...tambah lagi kereta belakang hon, sebab lambat sangat..jadi,amarah boleh juga membuatkan orang yang panas baran bertindak sebegini rupa..tapi..kitorang tetap nak makan di Restoran Pak Ali


pembawa motosikal,silalah ambil contoh motor ini..tidakkah ini perilaku yang baik,sopan dan menjaga kepentingan orang lain?kalau semua parking macam ni,kan kereta lain boleh turut serta parking bersama-sama..tengok motor ni,ada stiker UTM sebab tu dia BEST!dia fikir perasaan orang yang bawak kereta..thumbs up untuk awak pemilik motor berwarna merah!sebab tu,kitorang tetap suka makan di Restoran Pak Ali,sebab ada jugak pembawa motosikal yang baik hati macam ni

walau apa juga sebab musabab yanga da,kitorang tetap juga makan di Restoran Pak Ali


30 comments:

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

kat shah alam de PAK LI kopitiam..ade kah ia nye same???

*renung2kan dan slamat beramal..

aTiKa aTeRkaH said...

pak ali oh pak ali....

Cik Bucken said...

moto tu...jiran pade sepupu belah mak angkat aku nye

syafiqah ezam shah said...

jom kita makan kat restoran Pak Ali!cayalahh pak Ali!!Haha

AyuE SurihanyOt said...

aku pon suka makan kat pak ali..sedap la..hoho lagi sedap dari makan kat meranti huh dah la mahal.

My MiRa said...

ni promoter kedai pak ali ke ape nih???hahahaa saya rasa kamu ni duta kedai pak ali ni...kalau pak ali tu tawu kedai die masuk blog maunyer senyum je seminggu hahahahha.....thumb up to kedai pak ali...:)

alien said...

pak abu mana~
pak ali je
kekeke

suffer8zine said...

ayat2 penuh nasihat ni, heheh

Terkini : Orang Utan Paling Gemuk

grOundnUt said...

kat mano ni?

NadGorgeous said...

hahaha..
macam aduan rakyat pulak..
hehe

beautiful_rose said...

motif sebenar entry nieh?

lain kali jalan kaki senang tak payah susah2 cari parking lagik.. =p

Farhanafabulous said...

femes tol pak ali..kalau pak ali bace entry ni memang suke die..

FarhanaFabulous said...

femes tol pak ali ni..kalau pak ali bace entry ni memang suke gile die..

azwan said...

taman universiti skudai...dari gerai bawak ke kedai...dari kedai 1 bawak ke kedai 2...itulah pak ali..

Anonymous said...

best2..dulu suke jugak makan cni..kim salam kt pak ali..;)

-ex fppsm 2008-

anne aziz said...

eeee ramai ckp mkn sini best.nape erk,nape erk?tringin pulak nk pegi,tp tak pegi pegi

cemomoi said...

makan kat rumah pon sedap gak walopon tolo mato kobau yoo

a little less conversation said...

havoc sangat ke kedai pak ali ni?

CERITA LEBAT said...

yes!..gua penah makan kat sini..kat taman U.!.

cEro said...

entri ini disponsor oleh restoran Pak Aji,
'makanan anda tanggungjawab kami'...

m!da BucHuxX said...

sedap tak. .??kat maner yer.??hee

Faezah Hannah Al Baj said...

manyak kali makan kat sini..
tapi ade sekali tu membe i ckp terjumpe bahan yang agak kOtor..serta merta i xjeling pon restoran pak ali neh..heh

SYAKIRA said...

kedai mak Jah taman U lg sedap dr pak ali~ ~ hoho

Ninaa Joyy said...

Tetap juga kau suka pegi restoran pak ali :D

cik-terompah said...

kat hostel ak ada nama restoran mak merah.. tapi x penah diketahui yg mana 1 mak merah...
psl parking tu mmg naik bengang la..tapi nasib baik x spesis kat ats tu.. drg pun agak berhemah parking kat tmpat sepatutnya.. cume sesetengah je..

alexa yussida said...

pomot pak ali habis habisan!thumbs up!!hehe

Wan Gerrard said...

hehehe idup Pak Ali

Amirrah Zawani said...

tahniah untuk pak ali..
dia ada pelanggan setia ^-^

Gen Fujita said...

Ok la tu, satu tempat parking kereta boleh parking 4 biji motor. Satu kereta max bawak 5 orang, 4 motor boleh bawa 8 orang. Minyak pun jimat, pencemaran pun kurang. He he he...

Anonymous said...

dah xde disediakan parking utk motor,org naik motor pon nk makan pak ali gak,ntah2 tmpt tu mmg da byk moto parking,tp bukn semua pemilik moto habes mkn serentak,yg baki tnggal tu mungkin smpi lmbt,mungkin sebenarnya dah pnuh dgn moto kat situ n mmg pambawa kreta xde harapan nk parking,so xkn pemilik moto nk kne tgk smbl mkn sama ada cara pemarkingan die tu menggagu jiwa pemilik kreta ke x?
n ade je kalaw da moto parking dpn2 pon,keta parking lagi dpn,nk kuar cmne? haihh..

makan je la dlm utm tu.