Sunday, January 2, 2011

Azam bukan Ali

Azam

sebab harini dah 1 haribulan 1 tahun 2011, jadi semua orang mesti ada azam..kalau takda azam kira macam mana eh?loser ke apa orang tu..

ok sebab dah 1 haribulan satu, jadi azam saya tahun ini adalah:

makan tanpa banyak pikir
supaya badan kekal sihat dan menawan?makan tanpa fikir, oh!ni boleh buat gemuk..NO!eh?ni manis sangat ni..tak boleh!tak boleh!nanti gemuk


nak habis master dengan jayanya!
ini azam memang kena betul semangat sebab ya!saya memang malas jadi perlu catat azam ni dalam diari warna pink ada stiker lekat-lekat dekat depan cover lepas tu ada tambah bling-bling lagi..gila gedik punya diari macam dalam cerita omputih anak-anak mat salleh punya diari


katakan tidak pada berfikir!
i pun tatau kenapa i suka fikir benda pelik-pelik..kalau esok nak keluar, tapi takda baju yang sesuai..itupun nak pikir sampai stress-stress sampai pening kepala sampai migrain..lepas tu mulalah nak minum vitagen and makan chocolate cadburry boost tu..sedap gila ok chocolate tu!memang menjilat jari semua..slurpp!konon makan boost boleh hilang migrain, padahl makan chocolate lagi bertambah migrain tu..


ramai membeli-belah di ohsayagilashawl!
sebab sekarang macam dah rajin ambil stok baru, dah rajin nak jahit-jahit inner kedut-kedut, jadi tahun ni berazam lah nak reka inner kedut yang baru pulak..jom beli set alat jahit yang baru?


taknak fikir apa orang lain cakap pasal diri saya!saya!
sebab asyik fikir aje, i pun tak faham lah kenapa nak fikir?cuba lah pikir macam mana nak jadi kaya ke?macam mana nak jadi hebat macam super girl ke?ini tak, buat apa sikit nanti pikir, apa orang lain cakap..buat sikit, nanti pikir..ala, nanti orang cakap ini, itu..ok jadi tahun ni, bye bye otak!sebab saya taknak guna otak untuk fikir benda bukan-bukan


katakan taknak pada gossips,umpatan,rumors dan seangkatan dengan mereka
benda- di atas ni semua adalah tidak baik dan memang tak sihat langsung..tapi, kalau perempuan bergaul dengan perempuan, duduk satu meja, order air sedap-sedap, lepak lama-lama, memang ada ajelah benda nak gossip..jadi gossip!sila jauhkan diri anda dari saya!bye

ok, ni jelah cukup 6 azam untuk tahun ni, yang rasanya memang susah ni nak capai..sebab namapun azam..ada ke siapa-siapa pernah ikut si azam ni?


azam terakhir
kurangkan ambil barang-barang adik bawak balik utm..
tapi i nak amik seluar Mis yang ni!!!suka gila..argh


happy new year everyone!!!




i dah ketagih tmblr..ho yeah!jom bertmblr

20 comments:

nn said...

number 5 dengan 6 tu memang agak susah ye nak laksanakan. btw, good luck! and happy new year! :)

Encik Tikus said...

jgn nak gosip sgt yeaaaa, keh keh

bella-la said...

hello. happy new year :)

Alynn Notnot said...

i takde azam.

hello im a loser ;)

si pendek dan moody said...

tak mao bfikir ya .. baguih gak tu .
takyah fikir makanan ni dh kena hinggap lalat belum ? dh belum ?

haha

petisuara said...

haha..jgn jd loser..marilah berazam..ni pon xd nye azam btol2..sj je poyo lebih

Solis said...

haha..cube pakai seluar adik tu..nak tgk sket masok lab..haha.. slmt bertumblr..^^

chekgu Moe said...

fuhh~ happy new year!

seluar Mis tu mmg cantek! berkenan seyh!

cena_sarina said...

happy new year..adik ke tuh..cute lah...hehhe..

cEro said...

gah gah gah!! azam ko mmg cool abes laa PS!!
hehehehe

Heidi Shafiq said...

happy new year beb! :)

Nor said...

semoga ali
eh tak...azam tercapai
^_~

suffer8zine said...

happy new year juga

Terkini : Faizal Yusof Meninggal Dunia (Update)

fiq said...

semoga tahun 2011 lebih baik drp 2010 =D

meowwmania said...

nice azam hehe...

slmt tahun baru :)

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

selamat tahun baru

Bella Ayub said...

best nya kalau ada kakak / adek yang baya baya kita . :(

tp sedihnya adek bella kecil lagik .nak rembat pun tak muat

balqish jaffri said...

biase nye mmg ade azam tp buat nye yang ado!

i nk lunch ni..nk ikut? ade hot story you~
:P

sue. said...

weee...s0 cute..ngee...

<3,
sue

aNaYaNa said...

semoga tecapai segala azam..:)