Friday, July 29, 2011

Kasut itu perempuan

Dulu masa tak reti nak pakai kasut tinggi-tinggi, pandang orang macam wow! hebat betul dia ni macam mana boleh shopping pakai kasut tinggi-tinggi macam tu, tak sakit ke weyh? kadang-kadang ada pulak yang macam jalan sambil terpeleot, ok sila bayangkan rupa orang yang jalan sambil terepeleot tu macam mana rupa dia

Lepas tu, tambahan pulak ayah adalah seorang yang tak berapa nak tinggi, tehee, jadi dia tak suka anak-anak perempuan dia pakai kasut tinggi. so NO-NO! tapi, apa peduli, mahu pakai jugak!


tapi, walaupun ayah macam dah tak larat nak say NO! saya hanya reti pakai wedges je, kasut bertumit tinggi adalah tak pro lagi, 10 minit berjalan maka saya surrender! tak boleh nak buat iklan kit kat. sebab orang dok tanya saya mana beli kasut-kasut, "yana! kasut itu saya suka! mana beli?", "cik petisuara, kasut itu, takdak kat kedai pun beli manakah?", "cik petisejuk yang simpan barang makanan sampai petisejuk busuk, kasut itu comel woh! beli mana?"... jadi sekarang saya bagitau beli mana ya...

Cala Man ...hah!nama cala man tapi apa ni jual kasut perempuan pulak? sebab ownernya adalah Hentakbelipat! haha jadi Cala Man lah, takkan Cala Girl pulak




dulu memang tak ebrapa nak berani beli kasutonline, tapi bila nak cari kasut kat kedai, semua pattern macam sama je dan dah bosan le weyh, asyik-asyik macam tu je pun, jadi selumber terai online, tengok-tengok macam ok pulak, HB pulak tu yang jual, opcos dapat discount banyak! haha


ini adalah paling disukai, taktik untuk beli yang bertumit adalah cari bahagian tumit dia tebal, dan bahagian pun tebal, serius tak sakit, so yayness! sebab dah boleh pakai kasut bertumit tinggi


ini pulak mama punya kesukaan. merah mak long betul

so terjawab lah semua pertanyaan di mana saya beli kasut saya.. hehe..sebarnag pertanyaan boleh hubungi saya di talian bebas cukai ya. terima kasih. assalamualaikum.

16 comments:

Dea said...

cantek2..tp tinggi sgt.. huhu

petisuara said...

warna hitam n merah tu lgsg xtinggi tau

♛ Azie Azra ♛ said...

gorgeous! tapi skrg azie lebih selesa ngan pump shoes. kaki azie terlalu kurus. tulang je. dah cuba wedges still tak sesuai. hanya wedges tade lagi =(

sepatu merah jambu said...

santekkkkkkk la kasut u! :)

"QISSNIELZUE" said...

wahhh!byk nye kasut..semuanya cntik2 lahh :)

♥ LULU ♥ said...

cantiknyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

ღ p!nk veLvet ღ said...

tergoda nafsu :(

norshila ibrahim said...

wah..HB jual kasut perempuan..
bes nya yana, mr bf dpt bg dskaun..hhehe....

O'gosh said...

berkenan...tapi x berapa nak yeay sebab hubby cam apak HB tu..x suka orang pakai kasut tinggi...dia kan rendang x berbuah...so, kene la pakai flat je..uhuk..ada x?

the said...

yeahhh!!! ape? nak kasut tinggi menggunung? nak flat shoe? tarak hal..email je thecalaman@gmail.com..

ZarethAtiqa said...

aduh silap komen plak tadi, kasut ni tak sakit ke kalo pakai?http://3.bp.blogspot.com/-TNxaWIhCL4k/Ti7Svsrc6BI/AAAAAAAAALI/EJAZBHDj7i8/s1600/SN131+edit.JPG

calaqisya said...

i xd la pulak sakit, ok je dear..if xbiasa pakai aksut tinggi mb sakit la kot

IEQAH said...

ohhh cantik jugaklaa collection nyee..
mmg perempuan itu msti berkait dgn kasutkan

Tasha said...

smpi sekarang maseh tak berjaya pakai tnpe saket,sigh~~~

muhai rizal said...

tp i suke kalau perempuan pakai heel atau wedges cantikk u

muhai rizal said...

i suke kalau gadis pakai heel @ wedges....cantikk