Thursday, July 21, 2011

Running Man

bila semua orang dok sibuk K-pop lah, variety show lah, sampai bila balik rumah, tengok ayah sendiri tengah layan variety show macam '2 days one night'. siap kalau dah nak start panggil adik-adik semua semangat masing-masing tunggu depan tv nak tengok. lepas tu mama bising sebab dia memang tak 'IN' lansung dengan Korea. I pulak, macam so-so aje, tak tengok takpe, tengok pun ok je. tak fanatik sangat.

compared to movie ke series ke or nak layan lagu, I biasa je, lebih ke arah melayan variety show diorang yang sumpah osem gila kot weh!variety show korea ni memang sumpah kalau kau seorang yang serius macam saya, bila tengok boleh gelak sorang-sorang. kenapa Malysia taknak buat variety show macam ni? baru cool sikit kot. kena buat memorandum suruh diorang pergi study variety show korea macam mana kot kan..



lagi-lagi bila Jae Suk yang jadi MC, memang wajib tengok lah, dia ni macam Aznil version korea


ni semua yang wajib ada every week, lepas tu tiap minggu pun akan ada guest yang super osem jugak

siapa yang tak pernah tengok tu, bawak-bawak la pergi try tengok ke'osem'an variety show ni, siap ini variety show yang tak pernah sama dengan mana-mana variety show yang ada di seluruh dunia tau. memang fan cerita ni whole wide world kot.. gila!! fans mat salle minah salleh pun ramai gila! apakan lagi orang Malaysia

nah!siap bagi link nak promote sebab suka gila variety show ni http://kshownow.net/

tiap minggu pun jarang yang tak best kot. semua memang pecah perut tengok. even sekarang tengah tengok, berhenti kejap sebab nak suruh korang tengok sebab senak perut dah asyik gelak sorang-sorang dalam bilik tau tak. kalau noob jugak klik jela sini terus boleh tengok dari episod satu.. hee

bukan perempuan je yang boleh tengok korea tau, ni bukan cerita yang jambu-jambu yang kalau tengok omg!omg!gila hensem laki ni!omg!omg!lelaki ni cantik gila!kalah perempuan! dalam ni semua memang muka pecah habis retak seribu tapi best! tak tau dah nak explain macam mana kebestan nya, korang eprgi tengok sekarang jugak! pastikan anda pengguna unify barulah dapat tengok tanpa sebarang caci maki dihemburkan pada orang di sebelah anda ya. hee..selamat malam! assalamualaikum

25 comments:

nur dhiya' aida said...

gile like yg ni . mmg slalo download rm dr web die :)

Cik NurulZaty said...

yeah..me too. suka jugak running man
slalu nya cite ni jadi pilihan bila kt hostel.
tgk ramai2 ngn kawn2..sambil makan..

perhh.bleh tersembur kalo tgk..haha ~

dlm hardisk ada bpuluh2 episod..x bosan kot kalo tgk ulang2 kan..

n now lyn kt one hd. lgi best! hehe..

Nadia H. said...

download la kat sini. http://www.isubs-squad.com/ sebab hari tu ade issue kot pasal running man ni, isubs penat2 subbed, tp kshownet suke2 hati amik.

petisuara said...

skrg kshownet lg laju aftr isu tu drg trus buat semua sndri..pdn muka isubs kerek sgt hihi..xnk kngsi dgn org lain lg.kshownet skrg da jauh tglkn isubs

EZAN IDMA said...

heee tak tak lansong psl kpop

shazika said...

sy pon layan running man jgk. slalu duk mintak dr kwn yg dwload cter ni. nk downlod sndiri tatau mcm mana. sy suka Gary...

cik EPAL said...

penah gak wt entri pasal depa ni. depa ni memang best woh. pecah perut nak gelak. suka GWANG SOO. dia ah paling lawak sekali. reaksi muka dia tak boleh blah kot. haha


http://cikepal06.blogspot.com/2011/07/running-man-variety-show-korea-ni.html

cheqwa said...

running man memang bes!hihihi...suka monday kapel ♥♥ ;D

Syafiqah said...

haha,diorang memang lawak gila! :D Tak pernah miss tgk citer tu

cEro said...

aku pernah tgk skali rancangan tu, serius klakar habis...
tp skali je dpat tgk..sedih..hehehe

petisuara said...

kan!mmg lawak gila kot drg ni, gila skit hati kalau gwang soo asyik kena bahan gn drg, lepas tu jongkook je asyik menang!hehe

Afiqah Rahma said...

Eh orang pun tengok dekat k show.net tak pun dekat isubs dia punya original tuan punya.Kehkehkeh.Orang paling suka Jongkook,Gary,Haha,Jaesuk dengan Jiho.Cerita nie top 2 lepas 2d1n.Hehehe Sepp sepp

iKhRam said...

mak ai.. layan k-pop tue..!! hehehe

..Aku Sendiri.. said...

running man memang terbaik. ada 1 lagi game show. JAE SUK mc jgk. tajuk family outing. best mcm running man! :D

Aqila Wahab said...

Ya Allah! Running Man ni gila best lawak habis memang terbahak-bahak gelaknya. tak pernah lepas setiap minggu tengok Running Man ni~

peep said...

series terbaik running man ni. haha monday kaple..:P

cik azeya said...

comel lah HAHA. hak4

cikpia said...

asal aku tatau langsung pasal citer2 kpop nie....??? sooooo tak minat.

tapi since ko pomot tahap gila2, japg aku bukak link tu....

Pujangga Bercerita said...

family outting (2d1n) lagi kalaka kot..ni first time aku tngok citer korea..

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

yes, hrus try tgk this one. ada d youtube kn?

dd.hasnidar said...

mmg best pun variety show diorg ni.eh,diorg sgt kreatif kan?

actually my husband la yg slalu ajak tengok.kadang2 tu dia gelak sampai anak2 bleh terjaga!.memang fun diorg nih.

Captain Jet said...

tau tak pe. my 1st ever korean variety show was Xman. it was hilarious. i reckon korean nye variety show terbaik punye.

thanks for introducing new variety show to me. currently i'm enjoying Gag Concert and Oh!My School!

Hidayah Deiya Aledruce said...

siyes running man mmg best..berdebo2 aje klu tgk..jae suk mmg mc yg best..klu die ckp je mesti nak tergelak..tgk perbuatan die lagi lawak..haha!

eLLa said...

SPARTA!!..Suke jongkook

Huzniey Saad said...

sumpah cite ni mmg best habis.. sgt mustahil kalau tak gelak hahaha
suka lah dgn monday couple :D