Tuesday, September 6, 2011

Raya pertama sampai ke-6..uuuuhhh

Assalamualaikum dan hellloooo.. 
ya hari ni nak masuk Selasa dah. apa? raya? of course lah masih dalam mood raya. apa? kerja? ahahahah harini cuti la lagi, apa kerja pulak, tangan pun bau lemang lagi ni, mana boleh start kerja lagi




ini daging masak itam dan lemang. hah, kalau ini takda time raya, dari opah, anak, cucu dan cicit memang mood raya terbang, takda dua menu wajib ni, jangan harap nak keluar bilik, makan pagi raya. NO!!!!!!!!! mau sedih setahun kalau raya ter miss lupa nak masak dua menu wajib ni. LUPA NAK MASAK DAGING MASAK ITAM?  memang merajuk hentak lantai


tahun ni, lepas sembahyang raya je terus rumah opah kena serbu, errr,, macam mana ni? kami tak amik gambar raya lagi pun? salam pun tak sempat macam mana ni? punya sedap daging masak itam sampai salam, hello, kejap lagi boleh? tengah menikmati ni....EWAH


sebab tetamu dah sampai, jadi bergambar sahaja di luar rumah, TAK ACI! tema sedia maklum tengok tuuuu warna apa, ala-ala pastel tak berapa nak pastel pink jadi adik lelaki adalah secara paksa sukarela pakai warna dibenci lelaki sejati padahal loser betul lelaki itu tak tahukah warna pink kini merupakan warna sungguh 'IN' untuk menunjukkan betapa sejatinya seseorang lelaki itu? EHEM


tumpang lalu, nak berdehem sekali lagi sebab tahun ni tahun pertama bagi duit raya oi! sampul duit raya AMBOIH menarik hati sungguh, yang menerima sudah pasti gembira walaupun isi di dalam secoet bila dapat sampul sebegini tak ke terubat hati yang duka lara itu?

mari kita terus kepada raya ke-2


raya diteruskan menuju ke rumah moyet, moyang, adik beradik moyang, dan juga adik beradik opah, sekarang sila kira berapa generasi yang masih hidup di dalam keluarga saya. tak cukup jari tangan, boleh ambil calculator yang dah lama anda tinggalkan waktu sekolah dulu


sekarang tengok sudah terpacak di hadapan rumah moyet. apa? moyet adalah panggilan untuk generasi selepas moyang. apa? kenapa tak panggil monyet je? kau sila belah dari blog ni, sebelum aku datang bagi sepenampar dua

Mari beraya di raya ke-3


raya ketiga? hmm, macam lupa ingatan apa tah buat raya ketiga, adakah makan lemang dan daging masak itam sampai 6,7,8,9,10 pinggan? oh patutlah. sah terlebih dos daging ni, jadi lepas ambil gambar, lupa terus apa yang terjadi. WAH!

OK terus dengan raya ke-4


opah punya open house! tengok sekali lagi ambil gambar di luar, habis tetamu di dalam siapa yang layan? sekali lagi fail ambil gambar penuh satu family for hari raya. jadi, adakah misi mengambil gambar family besar yang baru nak up ini akan berjaya? kita tunggu next hari raya ok

Raya ke-5




di penghujung raya selalunya Batu Gajah bye-bye now hello Ipoh pula, harus pergi rumah sesiapa yang ada di Ipoh, jadi ini favourite baju raya of all. dari atas sampai bawah all from Cala Qisya, and yang nak sampai ke bawah sikit from Cala Man.. AMBOIH! oh sekarang kita dah buat FB Cala Qisya yang baru babeh! kelik sini kelik, jangan tak kelik FB Cala Qisya 



oh yes! masa sekolah ini adalah favourite, sengkuang bersama kamchong atau macam mana nak eja? ditambah pula kekacang, terus bye-bye daging masak itam dan lemak, sekarang saya berubah hati pada awak si sengkuang...slurrrp, opah sedara ini adalah yang the best sebab buat sendiri kamchong sebab sekarang yang dekat kedai susah ya rabbi nak dapat yang halal. apa? tak pernah makan ni? boleh geng dengan HB sebab dia pun tak tau apeke bendenya ni.. WAH! besarnya tanda L atas kepala itu. TT__TT

Raya ke-6

ya, saya memang raya sakan tiap tahun, puasa 6 bila nak buat?
open house rumah Hentakbelipat memang ditunggu-tunggu oleh saya dan rakan-rakan sebab makanan yang dimasak oleh legend (ayah HB, beliau dipanggil legend kerana paling senior antara semua bapa-bapa kami dan mempunya perangai pelik yang paling legend sekali, nama lain kami bagi adalah KING! )


mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi?

jadi, cukuplah setakat ini sahaja, SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR DAN BATIN!!!

ooops, tau apa paling best raya kali ni?


satu-satunya kad raya yang sampai dalam postbox bersama duit raya tahu! Thanx syuhadah zulkifli!

11 comments:

meaw said...

baju raya comei hat reben2 tu,hehe!

Miss Kira said...

hahaha....comelnya barang2 dari cala QIsya...

setiap kali baca nama HB mesti teringat post perangai pelik..
adeyh..

btw..selamat hari raya sis.. ;)

ღ p!nk veLvet ღ said...

comeinyer kasut polkadot pink, hehe~

O'gosh said...

alala...satu family mmg comel2 belaka..

bofoyengfeng said...

wahh..raya sakan ye yong...

d_LA said...

eh, handbag kita samalah..warna je lain..

IEQAH said...

selamat hari raya..
serioussly chomel chomel n cute la semua

dd.hasnidar said...

selamat hari raya PS dan HB!

Nia Ridzwan said...

salam lebaran!

cantik baju raya, kad raya pon cumell~ ;p

eyjalukman said...

comel la bju raya kak PS .
hihi raya thun ni tak exciting sngt T____T

obat herbal kanker otak said...

di hari raya kumpul bersama keluarga pasti menyenangkan