Saturday, January 21, 2012

Perkhabaran Ajaib

Jam baru pukul 5.00 petang, cuaca ada sikit macam nak hujan. Tiupan angin sederhana kuat menerbangkan beberapa keping daun kering...siuuu...siuuu. Uncle yang menjual majalah tengah bersiap-siap mengemas apa yang patut, khuatir barang jualan dibasahi hujan nanti. Aku meninjau jauh hujung sudut laluan keretapi dari Rawang, satu hapa pun tak ada lagi. Perkhidmatan pengangkutan awam yang menyedihkan. 

Siuuuuu!!! satu tamparan angin yang garang menghilangkan struktur rambut aku yang sedang elok, menyebabkan ia meleleh ke bawah. Rambut panjang inilah masalahnya, kena kemas sentiasa. Aku sisirkan rambut yang menutup mata. Tiba-tiba, anak mata aku menangkap sesuatu yang menarik. Dari jauh aku nampak kelibat seorang gadis berjalan penuh sopan santun. Dari jauh aku dapat rasakan debaran yang begitu dashat.....DASHAT!!

Ya...memang patutpun aku merasakan dashat tadi. Rupanya seorang gadis yang cukup power sedang muncul dan mendekati aku. Adakah ini suatu petanda yang bagus? Raut wajah gadis tadi bersinar-sinar sehingga memukau mata. Tudung dipakai kemas dan lengkap. Bibir gadis itu mengutus senyuma dan Pehhh.... aku terpelanting kebelakang.

Apakah ini? Siapakah gadis itu? Menagapa dia begitu hebat? Aku cuba memberanikan diri...susah payah aku bangun dan berjalan menghampiri gadis itu. Belum sempat aku dekat, gadis itu memalingkan wajah dan berkata hai....

Aku terpelanting lagi...

Ini tidak boleh jadi, lalu aku menjerit..."siapa kah nama saudari, dan apakah sebabnya saudari datang?"

Dia hanya senyum...seketika dia mula bersuara, "saya Farah Ilyana, diutuskan untuk menjadi peneman saudara yang hensem ini"

Sedetik itu juga satu dentuman kuat kedengaran di angkasa...POW!!!



Susah betul nak sweet sweet ni, terus terang ajelah...

Tanggal 21 haribulan Januari ini, saya mengucapkan SELAMAT HARI LAHIR pada Yanapetisuara. Semoga tahun ini, dengan umur yang baru anda lebih power dan power. Hadiah nanti klaim masa hantaran lah yeeee



21 comments:

e4ezzati said...

kemain kukadimah, dah serupa cite superhero.
*Happy birthday yana. may Allah bless you

una said...

anyonyonyooo ! so sweet. cerita starting dah wow. tp tergantung lak !

happy besday ! :)

Ain Ramli said...

dah sweet habiss dah tu haha happy birthday yana peti suara :)

Hazirah Hamid said...

Happy birthday kak yana!

NURUL NADIA ROSLAN said...

ala baru nak menghayati story keke

C++ said...

Bhai HentakBelipat....

Pergh.... mantop intro... hahahaha...

aper pon.. hepi besday to PetiSuara... moga Allah merahmati lu ngan HentakBelipat sentiasa...

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

happy befday yana...

=)

fathiah said...

happy besday :)

Miss IFAH. said...

Happy Birthday sis Yana! :)

nn said...

happy birthday yana :)

SHAFIQAH SUPANGAT said...

haha hentak belipat ckp kat yanapetisuara, HAPPY befdayyyy :)

Noor Zaitul Akmar said...

may allah bless u always yanapetisuara..

Gua said...

alolorrr, sweet! padahal nak wish birthday je. mukadimah kemain lagi. hehe :)

sophieima said...

hehehe..comel gila la kak yana ngan Bro HB.. :)

NadyaBubble said...

happy belated birthday, kak yana :D

Firdaus® said...

happy birthday..hahahah buat lawak la awal cite nih..huuu seronok baca..btw nice blog..do follow my blog yea~

cikCT said...

Ayt kamu mmg sgt sweet shga sy seperti mahu memaksa tunang sy berkata2 seperti kamu jua nt.sobs2.. HB yana!

Saiful Mokmeng said...

Happy belated birthday yana.
Weh Stakok,aku nak kek mcmtu jgak haha..

petisuara said...

hihi thnk you for the birthday wishes :)

efa fairuz said...

anyonyoo comei!

jameela armann said...

happy birthday yana, HB dah cukup sweet dah tu... ok.. aku mencemburui dah.. uhui!