Friday, March 30, 2012

Soalan Lazim 2:Kasut

Macam yang dijanjikan tempoh hari, saya akan berkongsi soalan soalan lazim berkaitan dengan permasalahan kasut. Walaupaun permasalahan ini tidak seberat permasalahan politik negara, tapi kita tak boleh pandang ringan perkara macam gini. Siapa lagi kalau bukan kita untuk membela nasib nasib wanita. Pehhh

Daripada adik manis;

Salam, nama saya teeeeeet (ini bunyi censored), dan..saya baru sahaja terjumpa blog dan facebook anda..:)

Nampaknya, banyak juga design yg saya berkenan :)

Tapi, saya ada satu masalah...:(

Kaki saya mmg besar, kalau cari kasut dkt mana2 pusat membeli belah, mmg x de saiz saya sbb saiz 10 pun saya x boleh pakai..:(

Jadi, saya cuma boleh pakai saiz 11..itu pun, kalau dah x de, saya terpaksa jugak beli saiz 10..terpaksalah saya tahan sakit sbb kasut stail sekarang semua kecil2..
Kadang2 saya sampai menangis nk cari kasut,, :'(
Jadi, saya amat berharap agar pihak anda boleh membantu saya ;)
Terima kasih ya..^^
Tolong reply ya, terima kasih sekali lagi..

Jawapan bagi adik manis diatas;
salam,

alhamdulillah anda dapat juga mencari kami walaupun dengan sedikit susah payah. Masalah saudari (Teeeeet) ni mendalam juga kalau difikir-fikirkan. Kami amat bersimpati dengan nasib saudari. Berkenaan dengan size kaki saudari yang 10 tu bukanlah satu masalah besar sebenarnya. Memang kebanyakan pasaraya paling besar diorang jual sampai 39. Ini kerana diorang dengki pada bersize besar. Contoh baju. Banyak baju-baju yang lawa semua free size. Kalau baju tu free tak apa lah jugak kan, ini free size. Ingat free free ke nak dapat size macam tu. Kena paling busuk pun minum herbalife. Satu tin dah cecah 200++, free pebende macam tu. Itu belum kes kena tipu lagi. ish!!
Maaf, saya emosi sebentar. Begini, cuba saudari melawat kami besok pukul 11 kalau-kalau ada yang berkenan dengan size saudari. dan kalau tak ada kami akan pastikan next edition ada punya ya! jangan lah menangis kerana kasut ya saudari. 

Untuk memastikan perkara ini terjawab ataupun diatasi, saya bersama kawan-kawan saya ada membuat satu video power. power tak power boleh tengok. Boleh la juga melawat CALA MAN untuk lebih lanjut (http://thecalaman.blogspot.com). lagipun tengah ada ready stock Calashoes tuh. Sedap sedap semua. Karang habis anda menangis pula. Pergi Pergi



10 comments:

sayazakiah said...

baru phm. tq uolls!

sYiRa LoKMaN said...

kasut tuuu..cantik! :D

Miss Dally said...

lawanye yana :)

NadyaBubble said...

Kasut Cala Man memang awesome !

khalifah said...

hahaha..jwAPan n cra jwb skema jerk.ahha.adoyai..ayat mmg sempoi.betul,mmg cntik la.pasni nk anta emel n tnya,sy nak ngis kerana saudri ndi buat design ksut..cmne??.;p

Terbang Bersamaku said...

baru tahu dan faham pasal size kasut..huhu..thanks berkonsgi info dna video..=)

kasut tue cantik...

Hiddy Asri said...

Bole tahan power video tu...

Prince Noob said...

alamak cutenya... done follow

Puan ddJaafar said...

nice video la :)
bleh buat iklan ni.

Suri said...

Power Wei!!!