Monday, June 25, 2012

Perangai Pelik 45: L.E.M.B.U.T

Satu benda aku perasan dengan perempuan adalah, bila kita sedang bercakap dengan dia, kita haruslah mempunyai intonasi atau pun getaran suara yang maha rendah. Dalam bahasa lain adalah bercakap dengan lembut. Lembut...but...but..but. Lembut selembut sutera, lembut selembut lembu dan lembut selembut lembut. Mesti kena lembut punya. Tak boleh lebih kurang sikit....Lembut. Kena lembut...........L.E.M.B.U.T. 

Padahal bila diorang cakap pun bukan lembuuuuut mana pun. 


PS: Wan, u ada nampak tak pendrive putih I? hilang la dalam tu ada thesis nak kena email dekat opis...
HB: Mane lah I nampak, bukan itu hari ada dalam kereta ke?
PS: Alaaaaa tak de pun
HB: Letak merate sape suruh, bende penting simpan la dalam laptop. Pendrive hilang pun tak kesah mana.
PS: Alah, mara pulak
HB: Eh tak mara, I bagitau je ni.
PS: Maraaaa.
HB: Tidaaaaak
PS: Bye.

HB: Dekat mana sebenarnya rumah kenduri ni, I kalau jalan KL memang meraba raba. Pakai lah GPS kan mudah.
PS: Mane I reti nak guna, tak suke guna GPS bodo.
HB: GPS pun tak reti guna...apebende, hp dah canggih dah.
PS: Tak payah la mara....
HB: Eh tak mara, I bagitau je ni.
PS: Maraaaa.
HB: Tidaaaaak
PS: Bye.

HB: I panas hati betul lah dengan Kamarul Jusoh tu, cakap bukan main sedap mulot.
PS: Die memang macam tu kot perangai
HB: Perangai pebende macam tu, ishhh sikit lagi dah nak kene patah leher Kamarul Jusoh tu!! Wargh!
PS: Tak payah la marah I
HB: Huh? I memang la tengah marah, tapi marah I pada Kamarul Jusoh...bukan marah dekat U
PS: Maraaaa.
HB: Tidaaaaak
PS: Bye.

PS: Wan, I terlupe la nak beli popia goreng pak ya tadi. I ralit sangat tengok running man sampai malas dan terus lupa pasal popia pak ya tu, sedangkan apelah sangat kalau I berjalan depan rumah je punkan....disebabkan I malas tapi macam terlupa sebab tengok runnig man, jadi i tak beli. 
HB: Huh? Ini memang marah!! MARAH!!! marah marah marah marah!!
PS: Tak payah la mara...
HB: Memang la kena marah kalau situasi yang macam ini!!
PS: Maraaaa.
HB: Memang mara!!!
PS: Bye.
HB: Warghhhhhhh!!!!!


Amacam? 

20 comments:

azasuhaiza said...

Muahahaha...so cute la korang ni,nak marah pun terus tak jadi marah.

Ety said...

hahaha. hanya mampu tersenyum baca entry ni. kiut gilaa :D

MiaJie said...

lucu, haha

zamzarina said...

hahahahahah....

abu said...

mcm haram..hahahaha

nik pyja said...

haha. lawak campur cute

cEro said...

Girl: I tgh marah ni..
Boy: U jgn laa marah-marah.
Girl: Kenapa U marah I marah?
Boy: I bukan marah U tgh marah laa. I kata jangan marah.
Girl: Marah.
Boy: Tidaak.
Girl: Bye.

merah pujangga said...

haaaa.dats true.perempuan lahir jiwanye lembut gemalai.walaupun xselalu dibelai,janganlah dibantai2.nice post! :P

Ainee Cumi said...

Ha a laki kena cakap intonasi rendah tak kira dalam apa situasi pun kalau tak kiterowang akan ingat korang marah. Kahkahkah!! Maka sila belajar menjadi apuk ya kadnag kadang. Hihihihi!

cik aletheea: said...

yes,
agree.. mmg kene lembut dgn pompuan..kalo tak ..bye.

hihiihihihi

Zaqyah Rezzaq said...

Okay, mesej sampai. Paham dah sekarang, kesian laki-laki hahaha.

Mefura★ said...

Hahah ape comel sgt kome ni. hahaa bye.

Nursyuhaida said...

Hahahaaahaha.

tapi memang rasa macam ni tau. kalau boleh nak je bf cakap dengan nada maha lembut. sedangkan tahu bf masyaallah perangai the rock. haha

Anonymous said...

ni mesti tengah rindu kat ps ni knknkn?

adam said...

Ok.

Bile PS tulis dan aku bace 11 hati telah bertapak, aku rase takde masalah.

Tapi bila HB tulis dan aku bace 11 hati telah bertapak, aku rase macam minta ditapak kasutkan.

Hahahaha. Lawak bila laki cite pung pang, sampai part nak post comment ayuuuu sangat.

Hahahaha.

Mohon approved

anakcikbob said...

ko memang kejam ah HB..

Terbang Bersamaku said...

perempuan mmg kadang2 cepat touching malumlah hati kami mmg lembut...ehhehee..;)

NurulizzaH said...

well,it just..normal..huhu =)

«-°[§nºw.ªngè£]°-» said...

funny! x jmpe lagi pmpn jenis camni :))

mfadhlan said...

haha...mcm copy paste perbualan aku dgn wife la...

hehe...orang lelaki memang macam ni kot..selalu wife tegur balik cmni...

maap ye wifeku tersayang...

Jemput untuk menyertai Give Away Contest saya
Give-Away Contest