Wednesday, February 17, 2010

Tempe makanan berpuaka

Don't judge a book by it's cover..memang tempe mempunyai kuasa ajaib bagi kau semua
resah gelisah kalau jumpa bayang2 benda ni. Siapa cakap tempe buruk??kuning2 ranggup tu kan seksi..

Dia punya kuasa memang boleh bagi aku bergaduh kalau makcik gerai sebelah jalal-nan selambe
tak masukkan dalam senarai menu diorang.

Tapi penggerai2 sekarang dah lari jauh dengan nawaitu penjualan tempe diorang waktu aku makan zaman sekolah menengah dulu...zaman tu kalau makan tempe boleh lagi simpan sampai
2-3 hari buat bekalan sarapan kalau-kalau tak sempat makan dekat dewan makan makcik hitam.

sekarang tempe semua slim2..macam tak ikhlas nak bagi aku makan..marah betul..

Tempe memang ade magis, ilmu puaka darat atau suntikan botox..kalau makan malam pertama memang boleh pegi woo..Abang2 penggiat gym atau gymnastik boleh gantikan power bar korang dengan benda ni..tenaga dia bagi tebaekkk..


Perghhh!!!owh owh owh




sambal kicap tu macam side-kick die lah, boleh jugak
ganti dengan kuah dal atau cili sos Tamin

I love u tempe!

-hentakbelipat-

4 comments:

FatinZol said...

tempe best owh...dah la murah...

haha..aku pun ada cite sal tempe baru2 ni kt blog...=)

devilicious said...

hahaha XD btul! sy hr2 mkn tmpe tau. mmg ad oomph!

illehyana said...

huhu..tempe boile jd pandai..nnti mkn lg bnyk tros bole jd super hero!nadan pon bole jd tough

Nur Hidayah Yahya said...

yeke tempe bleh jadi pandai?nak mkan tempe la..nak dekat exam ni..