Wednesday, February 24, 2010

Tribute to SAMURIAN!! Batch 21

Pagi ni aku bangun dengan penuh rasa rindu dendam dengan SAMURA...Rindu lagi aku dekat masyarakat2 dekat sana..lagi2 batch aku. Memang anda2 adalah jasad2 yang sungguh style! aku jadi manusia yang half perfect ni sebab kamu lah..kamu memang pelengkap lah kiranya Sangat poyo lagi muntah hijau ayat bukan?? Tulus dari hati...nah gambar2 aku baru jumpa untuk tatapan para2 rakan karib..


Gambarajah 1.
kebengisan pemain warlord terbukti hanya ketika bergambar.Abang Jo selaku pemain paling maut telah berpesan awal2 lagi..kebengisan itu teraju utama kita!
tapi apasal muka kau macam cibai??

Gambarajah 2.
Permainan sengit sedang berlangsung antara Samura Vs MRSM muar yang nampaknya menyebelahi coach SAMURA yang sering kali melayangkan kata2 kesat keatas kami bagi menaikkan semangat dan baran..Keputusan kami kalah dengan style


Gambarajah 3.
Kepenatan memang menyeronokkan takkala sibuk bergambar tanpa menghiraukan cacian padu coach kami. Yuyu selaku ketua pasukan lebih seronok bergaul mesra dengan binatang tambatan kami, Bigong(seluar putih) dimana menjinakkan beliau begitu sukar

Gambarajah 4.
Puas setelah berpesta mee hoon basah.Menjamah sisa makanan memang kami nantikan

Gambarajah 5.
Target kami untuk letupkan asrama puteri. Gerakan gerila belia secara haram

Gambarajah 6.
Sambutan hari raya penuh tragis.Aku rasa lepas ni korang banyak kena cantas dengan Sami kan.Kantoi fly punya penangan


Gambarajah 7.
Patayya delivery dari gerai sebelah sekolah.Memang kasi suka stay up!Hp aku pegang tu adalah 1st Hp aku.Style!

Gambarajah 8.
5 teguh sangat teguh pendirian.
Dari kiri:Mokmeng(bonggo),Apon(graffik),Sipil(rempit),Stakok(aku),Cilok(Capten)

Gambarajah 9.
Aksi paling didengki oleh semua orang.Siapa suruh korang tak nak ikut aku curi2 masuk dewan

Gambarajah 10.
Zowen..kugiran Samura
yuyu(lead,back vocal),Aku(drum),gores(acustic),penjajah(penari),Gambir(penari 2),Stachap(vocal)

rakan STF: apakah maksud Zowen??
Pijat: zowen adalah binatang laut yang hidup dalam arus yang deras
(kecik hati gadis zowen kalau tahu)


Gambarajah 11.
Aku selaku ketua Budiman cuba membawa kelainan dalam dinner rumah. Konsep ini memang sesuai dengan aku menjadi mumia berdarah merah

Gambarajah 12.
Ngeri bukan!!

Gambarajah 13.
Terminate bangga dengan kapcai beliau
paling ganas hukuman beliau adalah menghafal surah2.Sangat zalim

Gambarajah 14.
Saat2 settle SPM..penuh tangisan mercun bola

Gambarajah 14.
Kesan contengan akibat stress belajar dilemparkan dipapan putih

Gambarajah 15.
rumah longgokan hasil buangan asrama akibat kantoi fly..Padan muka,siapa suruh korang tak tunggu aku berak kejap.

Gambarajah 16.
Perjumpaan pertama selepas Spm kot. masing2 menunjukkan peningkatan tubuh badan dengan maju. Saat sebelum yuyu dan stachap menuju Jepun..jauh kau..Rindu aku

Gambarajah akhir.
Semoga kami sentiasa bekumpul dan mengutuk sesama sendiri

paling panjang pernah aku catat. Kerana taksubnya aku kepada anda semua tahu. Semoga reunion akan datang ini menjadi realiti tahu. aku sayang anda. aku mahu anda lagi..aku Rindu Anda!!!..

10 comments:

zamankacak said...

pehhh...ini terbaekkkk brooooo!!!!

hentakbelipat said...

memang!untuk korang special

Anonymous said...

oit stakok, yuyu nih.. 1st time aku bace blog kau, lebih2 lagi ade gamba2 zaman skolah mmg teharu gila rase.. lawak gila bile pk balik zaman skolah dlu, nk plak ade gamba ragbi, main gita n kat asrama mmg tegelak2 sorang2 kaw2 aku.. hahaha.. 21 mac ni aku balik msia.. nnt aku cube ah kontek2 korang klu aku x bizi nnt. x saba nk gelak2 kaw2 waktu reunion ngan korang nnt.. rindu shall... satu lg ko jgn risau pasal stacap sbb perangai dan kepelikan dier tetap kekal mcm kat skolah dlu.. masih boleh nyanyi mcm wat konsert kat dewan dlu..

illehyana said...

ni bukan blog stakok sorang je yuyu!blog besame aku!die menumpang celah2 je

hentakbelipat said...

hahahahah!tebaekkkk..nnti kau balik roger je..aku sanggup balik jb nak jmpe kau pnye pasal..hahaha...rindu jgk aku kat kau dowh

Anonymous said...

yuyu said:

stakok: insyaallah balik nnt aku roger korang.. ye ah dekat 6 tahun gak dah tak jumpe korang.. seyes shit rindu gila aku kat korang bile ingt balik zaman skolah.. kene raging skali, pukul skali, lari dari senior skali, ckp bahase spar2 skali, skodeng skali, lepak bilik warden skali, usya naa lem skali, fly skali, pelihara binat skali, wat peformance skali, pecah masuk aspuri skali, byk gile ah memori2 yg xleh nk lupe aku rase.. 2 thn kat samura 10 tahun punyer experien ade..

illehyana(awek stakok):hahaha walaupun makhluk yg bername hentakberlipat(ntah ape yg nk dihentak smpai belipat2 tah) ni tumpang blog kau, tekejut gak aku sbb dier dah reti gune ayat2 yg poyo camnih skali.. tp aku yakin prangai masih maintain same macam dulu, sengih tak tentu pasal(bajet cool),jalan kengkang skit(bajet otai), suke mengilai(dgn kate lain ketawe), mate mcm kene tumbuk(akibat tgk blue), dll.. tp mebi dah berubah kot sbb dah hidup berpasangan..

Anonymous said...

taik mende kepelikan aku....... hahahahaha..... kepelikan kiteorg dowh....... stakok aku rs gambar rajah 5 salah...... sbb syeikhfaismasen (bahasa separ2) ..... maner mampu ceroboh asrama puteri ...... hahahaha...... gambar firstime kene tarik sbb buat citer blue dalam buku nilam takde plak...... hahahaha..... itu paling tak dpt den lupokan...... kerana buat citer blue dlm buku nilam kene tarik....... hahahaha .....saper suruh buat nulam byk2...... by starch_up

hentakbelipat said...

hahahahahhah!memang chilke kegiatan dulu2 beb..mmg kalau tak kegiatan tu tak ade memori betul?..hahaha...shiekhajimasenn mmg xmampu pon.die tumpang feymes je..hahaha..ade ke gmba tu stachap...mase tu mane nak berani bawak camera weh...bawak hati yang luka je memanjang..hahaha..papepun gudluck kat korang kat jepun!aku dah lame settle dah..hahaha

eyjalukman said...

heyy , ckap laa dlu anda ahli budiman dua ? hahaha;DD msa tu da pindah blok ke belum ehh ?

Anonymous said...

aku pun samurian batch 16 ... huh rindunya ngan samura... haih