Wednesday, March 17, 2010

Jacket for Men

Kalau anda sedar akan fesyen yang sedang hangat bagi kaum lelaki dan perempuan sekarang adalah jaket..walaupun negara kita ni panas yang bukan suam-suam kuku lagi tapi kaum adam dan hawa ni tetap gagah memakai jaket..yang penting style kan?tak kira lah samada jaket tu dibeli dari kedai-kedai bundle yang semakin mendapat tempat di hati seluruh umat di negara ini mahupun dibeli dari kedai-kedai baju yang dikira boleh mencekik leher si pembeli dengan harganya yang agak tak tercapai akal..yang penting apa?style..ya..salute pada orang-orang yang sanggup mendera diri, sanggup meredah panas, berpeluh masam di dalam jaket..biar merana asal bergaya..untuk entry kali ni I nak fokus pada jaket lelaki sahaja yang hangat di pasaran sekarang..

ini nama dia military jaket..selalunya agak nipis dan tak berapa nak panas


ni pun military jaket tapi versi panjang..lagi semart kan?

ni pula chemical jaket..ada siapa-siapa tahu kenapa nama dia chemical jaket?macam konfius jugak la kan

ni constable jaket..lebih kurang macam military

ni fitted faux leather jaket..paling femes kalau korang pergi gig ke show-show indie dan konsert juga..selalunya jacket ni lah kaum adam pakai

ni retro coat..paling style kot!aok style sekali!

ni pulak retro jaket..macam sama je kan dengan military jaket?

vintage jaket..ni macam encik hentak belipat punya..semart jugak..ke sebab muka model ni yang semart so jaket pun nampak semart?

konklusinya..dapatkan segera jaket-jaket ini di pasaran berdekatan anda..kerana jaket sangat 'IN' sekarang ok..atau boleh lawat website ni sebab semua gambar di atas diambil dari dia!

Pesanan dari penaja:laburlah duit anda untuk kepuasan diri sendiri..jangan jadi kapitalis!


14 comments:

kenwooi said...

i like the 2nd from the start and bottom! =D

wawan said...

sempena nama chemical romance mungken.. sebab yg slalu pakai kottttt

hehehehe

F U N F A B U L O S I T Y said...

jaket yg last tu stylo!
sy mesti pilih! haha

petisuara said...

kenwooi:i like all of it!hihi
wawa:yup..rsenye la..hentak belipat pun ckp cm2
funfabulosty:jgn pilih je!bli la trus

aduka said...

sedang meng-order jaket reverseable dari brand zara..
:P

jfook said...

The sixth one is the best.

Yatre Hayati said...

tak nengok jaler, nengok org yg pakai jaket..ngeee

petisuara said...

i so agree with u jfook..the smartest ever!

greenhall said...

gua layan raincoat je.

Si Panda said...

tuh dipanggil chemical jacket sebab my chemical romance ada pakai jacket nih.. hehee

Nurul Harun said...

minat jugak jaket2 mcm ni, tp tiada koleksi lg. hhehe.. :p tunggu la nnt..

nurul suka ayat ni.
quote "biar merana asal bergaya"

hahaha. :p

Amirah Rashid said...

lawa2 semuanye. dh mcm my chemical romance pn ade gk xD

+akufobia+ said...

boo.tak nak la pakai.panas dot.hehe.tunggu la musim salji nanti.

otak ketat said...

haha. laki ramai suka pattern yg last. abg aku pn ada jaket cmtu. dia panggil jaket james bond. mmg byk gila poket jaket dia. bajet-bajet nak simpan pistol rahsia ar. haha.