Tuesday, March 2, 2010

Style rambut bagi si lelaki

Berbanding perempuan, lelaki susah sikit nak stylekan rambut sebab rambut lelaki pendek.. kebanyakan lelaki kalau pergi saloon pun mesti tak tahu nak suruh hair stylist tu potong and stylekan rambut korang macam mana kan?and masalahnya lelaki lebih takut nak gayakan style yang lain dari yang lain..apa kata korang selumber je try rambut yang pelik-pelik?baru semart!bawah ni antara style-style rambut khas untuk lelaki..so lepas ni kalau nak pegi saloon tunjuk la gamba ni kat hair stylist tu..senang cite

style ni dipanggil razor haircut..kalau rambut korang panjang and straight bolehla buat macam ni..tapi buat semua lelaki tolong jangan rebond rambut anda..sangat loser siapa yang buat macam tu..perempuan memang tak suka lelaki yang rebond rambut

ni bagi rambut kerinting..jangan risau kerinting itu sexy..so korang messy kan lah rambut korang tu..nampak ada gaya sikit kan?

ni paling common style ni..yang rambut pendek lebih cenderung buat style ni..dah lapok sangat so sila tuka style lain ok?

Bagi yang berkepala bentuk bulat yang cantik,takda benjolan sana sini..gaya botak adalah yang paling sesuai untuk anda..kemas tapi tak boleh nak berstyle lah

rambut ala-ala jack osbourne ni sangat sesuai untuk muka bulat macam Anip Si Putih ni..kalau lelaki permed rambut boleh diterima ye..so boleh pegi saloon permed rambut anda sekarang!lagi senang nak stylekan rambut bila dah permed

kalau nak macam ni cakap kat hair stylist tu nak bangs ke tepi..sangat sesuai bagi lelaki-lelaki yang rambutnya nipis dan hampir botak di atas kepala..boleh cover kebotakan itu~encik hentak belipat sila jangan pelangkong saya~lepas ni kita boleh pegi yun nam hair care sama-sama ok?


Rambut bukan sahaja mahkota bagi perempuan tetapi juga bagi lelaki..kalau dah malas sangat nak menstylekan rambut korang sila pakai fedora ke hat ke topi ke..agar perempuan tak turn off bila tengok korang..adios!

9 comments:

Boy said...

info kurang. tambah lagi. x puas.

rda hot said...

I love the second one! Messy!

petisuara said...

batax:g tgk website hair style..haha
rda:yup mexy itu sexy!

nurul nadia said...

yana, tu btol ke kekurangan rambut? heheh...
nak tanye, i suke la bracelet yg u pakai kat pic banner tu..
beli mane?
i ske kumpul bracelet...

TeRRoRRiZZ said...

suke stail korea....
cam nak buat jer fesyen cam tuh......
alamak.......
bertudung la pulak.......
lope.......

saya_arief said...

haha..xpenah taw lak sal nih..
pakai hentam je..

petisuara said...

nadia:bracelet tu kat junksale thats cafe..rm15 aje

Amy Fareena said...

omg... aku dah lame terpikir nk post a blog entry about korean hairstyling for guys.... tp kau buat dlu pasal bab nih.. hehehe...

Akhbar Khaleem Razakk said...

Rambut aku nie kerinting.. dan kerjaya aku sebagai guru.. macam mana nak style kan rambut kerinting aku dengan kemas yg sesuai dengan kerjaya aku..