Tuesday, April 20, 2010

Perangai Pelik


Waktu aku kecik memang memanjang aku nak merajuk. Asal ada benda yang tak kena aku comperm tarik muka dalam-dalam bagi mancung bibir aku. Lagi dalam aku tarik lagi aku rasa puas. Kena pula 'time-time' aku nak makan. Janji perut aku kenyang...ialah anak bongsu. Anak bongsu memang lah rasa diri king!!..Sikit kena tegur aku dah mula buat-buat cacat...bagi nampak aku punya protes. Budak bongsu mana boleh kena marah oi!! dah nama King kan..Tapi sebab aku ni bongsu la badan aku jadi memang sebijik macam King Kong. Asal lapa kena sumbat, asal lapa kena suap..berbaloi. Sebab itu aku cinta habis dengan Puan Bedah dengan Haji Rahim. Memang diorang bagi aku jadi bongsu yang sangat best.

Itu waktu aku jadi king...bila sekarang aku dah nampak ada manusia-manusia yang cuba merebut aku punya 'crown'..dia punya lagak King memang kalah aku dulu. Dia punya manja memang pegi..nasib baik aku ni jenis suka melayan orang manja. Tak kesah lah..janji 'King' ni sihat dan berseri-seri sudah. Sebab kalau dia tak jadi 'King'...dia akan jadi 'KingKong'...yang ini yang aku tak berapa nak suka. Boleh buat satu hari aku muncung. Nak memujuk pula bukan senang macam aku pujuk budak kecik. Paling busuk pun bawa ronda-ronda bandar Jb. Dia punya jadual merajuk bukan boleh dicatit. Selalu tak kena gaya. Tapi bila waktu bendera merah dia dah naik aku selalu buat persediaan awal. Ini penting..sebab emosi dan rohani kena jaga bagi perasaan 'king' dia tak meletup..tapi selalu meletup juga..

Aku: "u dah makan??"

King: "Em"

Aku: "U nak makan apa..meh i teman"

King: "Em"

Aku: "U nak makan ke tak ni??"

King: "Em"

Aku: "jom la makan, nanti sakit lagi perut u"

King: "Em"

Aku: "Em"

King: "K"

....Tapi selalu aku yang jadi kingkong










24 comments:

Aleeya said...

muncung nye die hehhehehe

sasha* said...

haha i pn suka gak majuk2 ni.kdg dia layan adik yg kecik pn i boleh terasa hati lalalala

KaiZeN SHiNoBi said...

majok ke?

wakakka..


relek2 sudey...

hoho

dari bilik kaunseling dojo klasik
kaizen shinobi (o.O)y

http://kai2en.blogspot.com

Nurul Harun said...

hahaha comel!

Alynn Notnot said...

hahahaa. kreatif betol :))

uncle said...

uncle suka pujuk orang bila tengah merajuk..hahahahha kekadang tu sajer nak test skill bila gelaran playboy tu dah terlucut dan lepas je kawin setakat nak handle rumahtangga tu mudah jer..nak tips dari uncle? RM50 setiap 15 perkataan hahahaha

kayown said...

hehe..dulu2 suke gak majuk..sbb sakura pon king jgk..heheh

psychopath said...

x pelik. biase je.

sherah said...

oakyy sumpah korang memang aku suka gila okeehh.
sweett tahap haiisshhhyyy
tataw nak kate ape daaa
jeles2 heheeee
kawen jgn lupe jempot *tibe2

Hana Picca said...

saya pon sama.. best wo majuk pastu ada orang pujuk..hihi

Aidi-Safuan said...

pergh. kejam! :p

NICK IRFAN said...

ko ske majuk ker bro? hehehe aku xpnh majuk pun hehe ape2pun cute plak bdk dlm gmbr ni muncung? hehe

ddy the writer! said...

kuatnye merajuk. ish2

eQuRlz said...

hakhak..panjang tol muncung die ;p pernah ke x erk tgk peti suara majuk dulu..da xingat dah.. :)

maCy said...

majuk je..isk2 ;p

~ ( LayDee_N ) ~ said...

ahahha... time bendera merah mmg kuasa mrajuk ada TERlebih ckit. heee...

.::WaNiE::. said...

waaa tahap dewa ni merajuk ahahah

KERAK NASI said...

aku merajuk, xde sape nak pujuk *sigh*

Mario said...

ko penah ukur tak muncung ko tu...cubala ukur weh...ekeke

RaMa2UnGU said...

hamboii..jdi kingkong ek..heeee

diLL said...

hahahhaa.. chumil jek.. ;) sweet seyh

nand nasyari said...

haha..standed r..xselamenye leh jd king..lalala~ ;D

petisuara said...

hahaha..poyo je hentak belipat ni..die kalo majuk lg over..letak gamba die majuk kang br tau

Enchaoz said...

hahaha tak buleh blah! :P tp standard la tu majuk2 nih.. hahaha