Wednesday, April 21, 2010

Saat-saat terakhir bersama rakan dan taulan

malam semalam tahap mengidam nak makan lempeng dah tahap melampau..memang tak boleh diberi peluang pada makanan lain..sanggup makan lempeng je untuk dinner..sanggup pegi simple street semate-mate nak dapatkan lempeng..lempeng kat simple street ni terbaik jugak la..walaupun tak boleh challenge sambal ikan bilis yang ayah Kemal buat..

lempeng ni satu tak cukup..kena order 2 baru lengkap makan malam..satu rm1.70


meh sini review sikit pasal Simple Street..warung makan yang cukup simple..betul2 terletak depan Hotel Selesa..Nama pun Simple Street..so makanan yang dia jual pun semua simple dan ringan-ringan..jangan harap nak jumpa nasi beriyani kat sini,,kalau ada nasi beriyani nama kedai ni mungkin boleh tukar pada Complicated Street..Ok jom tengok menu-menu dia..


Antara makanan-makanan yang menarik jugak kat sini dan boleh dikategorikan murah:

Cukup simple tapi tetap smart food presentation dia

Nasi lemak rm1.80 untuk yang normal..kalau tambah lauk telur mata ke paru ke..charge lain..tapi malam semalam nasi dia cam lembik sikit..tak berapa nak sedap la..selalunya nasi lemak dia memang terbaik

Char Kuay Teow dia rm4.00 kot..selalunya best tapi malam semalam tak berapa jugak..mungkin tukang masak dia demam kot..takpun lidah melecur so tak dapat nak buget rasa macam mana..main masak je..tapi lempeng tetap terbaik semalam!

Dah habis melantak,,kitorang gerak pegi Board Games Cafe..dahla sebelum makan pegi swimming..memang muntah darah!Minggu ni memang akan dihabiskan dengan sebanyak aktiviti dengan mereka-mereka ni..cuti 3 bulan ni konpem I dengan Hentak Belipat mesti macam patah arah takda diorang..Board Games ni saya pernah review before this..kelik sini ok?

Selalu pegi sini memang takda orang melayu sebab full dengan chinese students..pekerja-pekerja kat situ pun tak fasih berBM mahupun berENG..tapi kitorang layankan je..dah 3 kali pegi sini still service dia terbaik..baru layak nak bayar untuk service charge!

Setiap games yang korang nak main jangan risau,,diorang akan ajar..diorang ni bukan setakat ajar,,bila orang nak kena denda sebab kalah game pun diorang join sekaki jugak..memang tak beri peluang!

Mangsa pengalah pada malam semalam..ni yang paling cikai..korang tengok jelah video bawah ni nak tau macam mana teruk kalau korang kalah main game tu..memang esok pagi bangun konpem sakit sendi tulang


Ni adec kena bantai kaw-kaw punya sebab kalah..Hentak Belipat siap sampai smack down..perhatikan amoi tu..tu pekerja Board Games tahu!
video

Ni pulak Adec hentak si Hentak Belipat..kes balas dendam
video

Ini please dont try this at home ye..tapi kalau ada sape-sape agak nak jadi pandai boleh kot buat cani..korang boleh mintak apa je jenis denda kat pekerja dia..memang diorang akan tolong korang nak kenakan member-member..siap join!
video





17 comments:

Chaon Cornerz said...

hohho.. mean hentak2.. best2..

gooseberries said...

cam best jek lempeng tue.. hehe
=D

ferienza hezra fara said...

macam seronok ja.
belasah-belasah.
aha

Aleeya said...

vavavavaaaaa simple street blom sampai lagik, menu menarik turrr

AbgFeroZ said...

hahaha.. dia pnye menu xda panjang lagi ka... ngeee bkan nak ajak.. isk isk..

zayani zidane said...

xtaw plak lempeng ade di jual di kedai (-_-")

petisuara said...

hihi..menarik kan..xbnyk kedai ade jual lempeng

Muhammad Safie said...

terbaekk bro..aku suke game2 camni..wakaka

Pensel Kontot said...

lempeng...

adeh da lama xmkn...

tricksrex said...

pergh lempeng pon ade ka?
kne g try ni kalo lempeng terbaek

cEro said...

dh lame tak mkan lempeng...
teringin!!!

diLL said...

wah! mcm best! nk g mlm ni jugek bersama mereka2! ;)

cawan merah said...

apsal tempat korang cambest nih?
argh.. jeles2.. grr..

Hana Picca said...

lempeng satu!

Wawa Takizawa said...

haha cntik jer kne make up..

nand nasyari said...

ktne tu..? tmpt game tuh..cm best je.. ;D

petisuara said...

nand:cube cheak entry under label interesting place to visit..ade tunjuk kt mne kdai 2..tp kt jb lah..

2la psl lempeng pon ade jual kat kedai..bgs jgk la kn utk student2 yg xbole masak