Thursday, April 29, 2010

Pujian keatas anda


Aku tahu kau memang mempunyai jenis speaker yang lagi 'Up' dari aku. Mungkin kau ada 5 tingkat speaker tambah lagi sub woofer bersaiz loker almari. Memang gempak kalau bunyian yang keluar tu. Tambah lagi kalau dipasang dengan kadar yang kuat..Perghhhh..bergegar jiwa dan halwa telinga aku. Aku punya speaker cuma boleh paling kuat pun dapat dengar sebelah bilik saja. Tapi kau punya speaker aku rasa rumah mak kau pun dapat dengar. Kadang-kadang aku akan putarkan lagu bawaan gelap dan keras. Dah memang aku rasa lagu tu menghiburkan. Segelap-gelap musik aku, masih aku ada kewarasan nak buka 'volume' dia dengan sederhana. Perlu pula aku nak bagi kau dengar. Kau bukan paham pun.

Nidji, M.nasir, Nawsehart, Adam Lembut, Sean Kingston tu semua lagu aku selalu dengar masa aku memandu riang ria. Perlu pula kau buka lagu camtu tu kuat-kuat sampai satu blok dapat dengar. Kau nak aku 'sing-a-long' lagu tu sekali ke. Takkan aku nak dengar lagu tu sambil minum milo lepas tu cakap "yeaahoooo seronoklah dengar lagu dari speaker brader ni..mak brader beli ni mesti mahal kan..emmm pasang la lagi kuat brader...lagi cantik kalau brader bia dia pasang sampai besok pagi...baru pegi!!"

Kau memang seorang yang tulus. Bila kau dengar aku pasang lagu-lagu keras kau terus pasang kuat-kuat lagu berunsur nasihat. Tahukah brader bahawa satu haram J pun aku tak dapat nak tangkap nasihat-nasihat kau tu. Lagi baik kau ngaji kuat-kuat. Disamping dapat pahale aku yang dengar ni pasti dapat tempias..

Malas aku nak lawan kekuatan speaker brader..Tak betul juga kalau aku naik hijau dekat bilik kau. Nanti hilang pertimbangan. Dengar dengar kau ada brader brader yang lain. Lauk aku nanti..Aku cuma nak bagi hadiah saja. Kau dengar pula lagu-lagu aku mulai saat pukul 12.30 nanti dengan nilai 'volume' yang max sampai besok pagi. Aku dapat jemputan untuk tido di blok yang lain. Baru bedesup telinga kau. Selamat Mimpi Indah brader~

Style ennnn!!!!! Styleeee ennnn!!!!!!!!!!!!

6 comments:

nand nasyari said...

hahaha..sabar2... susah sgt curi je speaker mamt tu..wakaka

cikgadis said...

huuu
mmg myakitkan ati a org yg pasang lagu kuat2 ni
myampah gila! mcm ja telinga dia ada 10 smpi mau pasang kuat2!
hoh! stress!

Fia Abas said...

hahaha baikkk punya membalas dendam dlm diam =)

fia pon xsuka org psg speaker kuat sgt xingat jiran tetangga..apa ko ingat ko sorg ade subwoofer?aku pon ade lah hahaha xmo menunjuk je ekeke =)

ieQa sWetLuv said...

wahh payah gak kes gini ek.. papepun saboe jele.. hehe

wanie hidayat said...

errr...siapakah brader tue weih...??
kalau ktorg kat hostel dl, mest da jerit kuat2 kasi die slow down volume sumbang suara die tue...hehehe...

pilot roket ungu said...

dude, haku sokong.
agak2 r psg lagu.
tlinge yg xpekak, nk dipekakkan lak.
chooyy.dinasour daon tol.