Friday, May 21, 2010

Jangan Lupa Beli Baju Kurung Cotton Tau


Kalau dulu kecik-kecik,mesti baju raya pakai kurung cotton..sebab kain jenis tu paling susah nak komot,paling senang nak bawak pegi main sebab kain dia sejuk..

bila dah besar dah reti demand nak kain chiffon lah, sutera cina lah, sutera thai lah, tak nampak dah cotton ni..memang podah la kau cotton..tapi,bila ramai yang dah pakai cotton sejak 2 tahun lepas,kain cotton makin banyak dijual kat kedai..in fact,corak-corak dia pun tak macam dulu lagi..dah maju habis..memang superb!

tahun ni pulak dah sah cotton sangat 'IN' untuk fesyen raya..Kalau tak pecaya,boleh pegi Jalan TAR sekarang..semua kedai berlumba-lumba dok jual kain cotton..cotton sekarang ni pun dah banyak jenis,cotton cina lah,cotton korea lah..

kalau korang nak pilihan yang paling best,pegi Jakel..kalau kat Jalan TAR tu..cotton dia tingkat 2 kot..memang FUHH semua kain dia cantik ya rabbi..kadang-kadang tengok macam Eh!yeke ni cotton,tak macam cotton pun..sekali tengok terus WOW!ok saya nak ni,itu,semua lah..memang penangan cotton sungguh sahsyat..

tapi tak semua suka cotton..hak memasing lah kan..tapi kalau remaja memang cotton ni faveret lah..sebab satu kain dia sangat sejuk..memang selesa..tapi jangan la beli cotton yang murah..yang semeter rm3.50..tu konpem rasa macam pakai kain kapan..pastuh bila pakai nanti kain dia keras macam kejur badan korang pastu jalan pun pelik ..kat Jakel banyak je yang semeter rm35 ke atas..memang takkan nyesal kalau beli cotton ni,dahlah tak payah iron..pastuh lagi banyak kali basuh lagi jadi lembut..tapi jangan lupa pakai softlan!

ada orang tak suka cotton sebab tak boleh nak vogue,tak boleh nak letak labuci,manik segala..mama cakap kalau cotton better biar kosong baru nampak the originality of cotton tu..simple and sweet..just nice bila pakai..but if nak letak still boleh,cari cotton yang sangat simple corak dia

bagi student-student pulak sangat lah sesuai untuk pegi ke kelas..tapi yang untuk ke kelas haruslah pakai cotton yang simple je..kalau nak raya boleh pakai meriah-meriah ok..jadi sebelum terlambat pegilah dapatkan cotton sekarang jugak sebab sekarang ni Jakel memang tengah sale gila la weh!pegilah weekend ke weekdays ke orang kerumun habis..sorang pegang lebih dua plastik bag..over eh korang ni..



ni feveret cotton saya yang sangat simple untuk pegi lab..kalau bangun pagi lambat terus amik baju ni pakai..sangat jimat masa..tengok,boleh bawak ke pantai jugak..tak panas pun





40 comments:

b a r | n e said...

yeah, cotton memang heaven :)

oh nada said...

betul tu kain cotton dah jadi trend dah skrg. banyak fesyen lama mak mak kita dulu dah jadi trend baru dah skrg ni. kan kan. beg tali panjang2 lah kan kan :P

petisuara said...

mmg!setuju sgt..beg tali pnjg mmg semat sgt

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

ye.. tertipu dengan membeli baju cotton yang kejung dan susah gosok. nak sangat baju siap. hamik ko.. rm120 melayang pastu gosok baju sampai berpeluh-peluhpun renyuk tak ilang. shhiiitttooo!

petisuara said...

hihi..siannye..kalo yg slh 2 mmg lth r nk gsok..kalo gsk pon msti mcm xgsk je

-ilyannur- said...

saya pun suka kain cotton. baru nk plan hari raya ni semua baju raya kain cotton. horray!

.::WaNiE::. said...

wani banyak jugak baju kurung cotton senang tak cepat rosak

petisuara said...

hihi..xsbaa nk rye!!mmg bsuh pon sukati je cne..xpyh risau rosak

Hizami Rahim said...

suka tengok perempuan pakai baju kurung yg simple.
corak sikit2.
nice la.
;)

Enchaoz said...

sy dah siap tempah dah hehehe.. & yep.. kain cotton hahahahha

Aida a.k.a Beardot said...

aida pun byk baju kurung tapi dah byk dah xmuat sbb dh comel sgt..huhuhu

tricksrex said...

sangat la setuju.
ok jakel dpan umah je japgi boleh pegi haha

LORD ZARA 札拉 said...

kamu kalau pakai apa pun cantik dear~

^^

tiefazatie said...

owh..mmg best cotton nie..=)
lagi2 kaler pink!cute!hihi

Nurul Harun said...

cantikkkk. nurul pun minat juga baju kurung jenis cotton ni. nnt nak borong banyak2 , hehehe

Miss Eyda said...

corak cotton mmg chantek and simple :))

windi said...

kain cotton memang best..i like cotton too..

Aidi-Safuan said...

promot jakel la plak. :P

ekin niki said...

yeah..cotton mmg best !! slesa n chantek di pkai (:

reen_sofee said...

yeah cotton memg in skang!
tapi mahal kot kain cotton!
aiseh..
huhuhuh

TeRRoRRiZZ said...

yup kain cotton memang bezz....
konvo nnti pun nak pakai baju kurung cotton..
huahahahah

Nurul Zaty said...

aah..btol2
i like cotton too

hehe..baru je bli kain cotton kt nilai 3
cam mahal jek.
tapi nak sgt..hehe

aisyah bet ^^ said...

suke gak baju kurung cotton bunga kecik2...nmpak sweet jek..hee
satu lagi, suke baju kurung polka dot....kawaiiiii!!^^

♥ fara myra ♥ said...

kain cotton trend kot skrng ney :)
hehe. raya ney pn cdg na pakai. weee :)

CikGadis said...

yeah. sy pn cotton's lover

JaJa'Z said...

skang ni kat sek akak pun trend dok pakai kain cotton pi skul..

petisuara said...

yeay!jom la sume pakai cotton raye ni..best2..

polka dot mmg cute pon..semat

menariknya convo pakai cotton!tym knvo ari2 xd trend cotton lg..hihi

bunga said...

i pun baru shopping kain cotton kat jln tar. buat pegi class. simple je :)

wadud@duad said...

a'ah cotton memang best bor.. :-) tapi tak tau lak orang dah xlayan cotton?

caliph shuriken said...

patut laa my 'kwn' tnya psl cotton korea.. rupanya kain cotton ni dh 'maju'.. dia nk suroh beli satu kot ^^

sugar2 kapas strawberry said...

sy pun suke pkai bju cotton sbb npk sweet je ;)

Sharinginfoz said...

simple dan cantik kan kain cotton ni

Jom Pizza Tesco

fikri FAUZI said...

aku suke tengok pompuan-pompuan apakai baju kurung kain cotton..namapak keayuaan dorang..sekaligus aku terpuji la yang kau ni ayu. ;PP

.Am-OH-Am. said...

saya pon gemar kain cotton dan sedang gigih menambah koleksi. :)

wawan said...

lama aih tak mai sini.. siap header baru lagi.. thumbs up!!!

saya suka kain cotton jugak.. tapi tak sesuai pakai la.. kalau pakai lagi nampak gemokkk dak la sedia gemok.. maken bertambah gemok.

sekian T.T

miss INdulgence said...

i suke bju kurung cotton.. fav!! pegi kelas selalu pakai bju kurung cotton..
:)

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Wow! U look so sweet in cotton.. I dah ada beli 1 itu ari...nt raya ingat nk beli yg ready made plak..

zaizax said...

cotton mmg dihatiku sejak dulu-dulu.

Yatre Hayati said...

kita pown suka baju kurung cotton juga...best2...

Idah said...

baru tahun ni nak buat baju kurung dr jenis kain english cotton....harap best pakainya nanti.