Wednesday, May 26, 2010

Perangai Pelik:Bab 5

Kat facebook dah ada persatuan salah cakap..patutnya hentak belipat ni kena jadi ajk tertinggi..dia punya salah cakap memang PEGI habis..kadang-kadang dia pun tak tahu apa yang dia cakap tu..sebab level konfident dia melampau sangat! melambung tinggi..

hentak belipat dari dulu lagi memang cukup terkenal dengan konfident level yang tinggi..setakat ni takda sape boleh lawan..mulut dia petah bercakap..dalam 10 perkataan yang diucapkan,belum tentu satu perkataan pun yang disebutnya betul..memang semua salah,,semua main hentam je dia cakap asal rasa sedap bunyi dia..

senang bagi contoh kat sini..

HB:i rasa silly myrus ni takda lah lawa sangat kan..
PS:siapa silly myrus?
HB:alah,takkan la u xtau..tipu sangat lah tu
PS:siapa u cakap ni?kawan u ke?
HB:isyh!artis tu lah..penipu gila tak tau sape silly myrus
PS:tu milly cyrus..@#!$#@!!!!!

lagi satu,bab-bab nama orang, kasi kat HB.. tengok jauh mana dia boleh ingat nama orang tu..memang fail..dahlah tak ingat nama orang,dia boleh selumber bagi nama baru kat orang yang dia baru kenal..sebagai contoh,semua kawan-kawan akan panggil CARLS SAMSUDIN ni kalep..tapi HB sorang jelah yang panggil dia Kaled..En Carls memang cukup rimas dengan nama panggilan Kaled ni..alasan HB,Kaled lagi senang nak sebut berbanding Kalep..sebab nak sebut Kalep kena tutup mulut..

Salah cakap si HB ni tak berhenti setakat di situ..dari dulu HB pasang niat nak beli satu kasut yang memang femes di kalangan rockstar-rockstar..bila ditanya apa kasut tu,,dengan pantas dia jawab..MAHBET!!sebab dah biasa dengan salah cakap dia,terus kitorang reply,Macbeth la ngos!seperti biasa,alasan dia..Mahbet lagi senang sebut..sampai sekarang MAHBET adalah kasut kesayangan HB..

Konfiden level yang tinggi ni amatlah senang dilihat ketika HB sedang memandu..walaupun tiap hari lalu jalan yang sama,tak pernah nak diingatnya..mesti ada co-pilot duduk sebelah bagi direction..kadang-kadang kitorang malas nak layan..biar je tengok jauh mana dia boleh sesat..kalau jalan kena masuk simpang kanan,dia akan pusing kiri,kalau jalan tu terus lagi,dengan selumber dia belok kiri..memang boleh BATAL!dahlah tak tau jalan,pastuh taknak tanya orang,pastuh konfident gila nak main belok sana belok sini..kalau dia yang drive memang kena jerit je dengan orang belakang dan kiri..orang yang sabar je boleh layan HB ni..nasib baik jalan UTM hafal

kalau korang rasa nak tanya apa-apa soalan bolehlah ajukan pada HB ni..semua akan dijawab dengan penuh rasa tanggungjawab dan penuh tatasusila..tapi satu pun tak mungkin betul..tapi sebab dia jawab denagn penuh konfiden,memang percaya habis..

senang cerita,korang tengok jelah apa dia tulis kat muka buku dia ni..cukup konfident

tak tahulah nak cakap apa





39 comments:

tiefazatie said...

haha..lawak2..=)

iqbalsyarie said...

er..saya pun tak kenal sapa intan ladyana tu..agak ketinggalankah?huhu

KERAK NASI said...

hee..salah ckp comel..
hahahaha..

Sesumpah said...

typo typo typo typo tipoo

I n n z said...

hehe ;)
konfiden level kene tinggi ! ;p

tricksrex said...

haha
sonok ade org asek salah cakap ni..
hari2 leh bahan
tak gitu petisuara?
ke dah xlarat sgt da nk betolkan hentak belipat kekeke

helena's said...

hahaahahahahaahahahahahahahahahah!

HB sama macam saya..

kehkehkeh

♥ fara myra ♥ said...

hishhh. mmg peragai pelik. klaka je bce :P

Carl Samsudin said...

haahahaha! macam cilaka!! - KALED!

cik aiLebiu said...

wakkakakaka..gelak ok baca entri ni..adehhh...lawak2...mana button like? nk tekan...

Aidi-Safuan said...

wahahahhahaahah... klakar! yang post ni kejam gler. :P

dya adriza said...

Wah ahaha n_n

Terbaik punya word la HB!! Pandai ko cover line ek..

Alynn Notnot said...

mmg kantoi habes la, siap screenshot lagi! :))

miss INdulgence said...

hahahaha.. sangat lawak..
saya pon failed kalau nak ingat2 nama org ni.. selalu nya sy akan bg description jek pasal org tu.. hehe

but..intan lidiana...hahahahahaha..kelakar dowh..

intan payung said...

hahaha kelakar la.. prangai HB sebiji cam perangai kwn i.. Kwn i selalu tak engat nama orang cth..

Maya k-rin = maya karin
silentto = stiletto
Fadil = Khaled (jauh beza kan)

i slalu ejek dia nyanyuk hahaha

Aiza Syahida said...

kalau aiza syahida rasa-rasa dia panggil apa?hehe.

petisuara said...

hahahah..intan lidiana 2 artis dr paraguay kot..ahahah

ni mmg over perangai die..mmg yg xlrt nk handle dah..sume membe2 pon lynkn je..mls nak lyn lbh2 lg melebih perangai die..ahahah..

td try cri lg satu kt fesbuk tp da lme sgt xjumpe..

hentakbelipat said...

kalau aiza syahida aku panggil sayang boleh?hahaha

bukan salah aku...keypad aku kucing en carls jahanamkan..so sume berterabur

aren said...

awek aku kau kata lidi..hoh

Carl Samsudin said...

salahkan kiki (kucing) aku buat apa!

nand nasyari said...

hahaah..sumpah lwk HB ni..pelik sungguh..wakaka

ney said...

haha,layan jela lidi pon lidi lah~

hentakbelipat said...

yela..kuceng kau nakal amat.

cikeju said...

haha
mase=same
hahaha
lawak tol
:)

anyssreynastorymorypreetydirtysecret said...

KAHKAHKAH bolee masuk malaysia book of records ni ,ahahaaa

zxara said...

masalah kita hampir same.. haha.. aku pon cam ko gk rasenye.. cakap slalu tebalik2.. taip pon kkadang bsepah.. haha

deatH_luVer said...

haha...hampir same ..
salu nak cepat taip..
sampai salah..

mahira oya said...

lupe name ek..hehehe..
ade fren camtu gaks..
bile x ngat name..
bg la gelaran tu ni..
cth mcm ala budak suke nangis tu..
mcm tu la..

wadud@duad said...

kenekan orang yang salah cakap memang best tambah2 geng satu kepala.. =P

hanaKir@ said...

adoiai..bese la..aku pn kekadang men sebut je...

cEro said...

lawak gile babengyg Facebook HB tu..
aku gelak smpai abes nafas kt perut..
konfiden je..
HB HB...

kk said...

waahh, sukati buh nama orang.hahahaha.lawak betol

Enchaoz said...

bahaye nih.. nak lafaz akad hehehe

Pert Doherty said...

haha.. kamus jgn tinggal.. haha

syer. said...

hahaha..lawak lawak..dah gelak gelak baca entry ni..sian HB

ketawariang said...

pernah contact HB untuk tanya mana Saung Sunda Suwargi... then dia ckp dkt2 dengan petronas.... jenuh pusing keliling petronas x jumpe...rupenye berdekatan esso xpun caltex...hehehehe

hentakbelipat said...

kahkahkah..sorry lah! mana nak tau ade caltex..sebab selalu pg petronas je

ketawariang said...

huhu xpe2... aslkn jumpe... thanks gk kt belog ni sebab tlg perkenalkan kedai tu.... dr blk dr indon taun lepas dok cari kedai mknan pure indon...dah g 2x dah... nasi timbel n avocado juice terbaik... :)

Mr Pelik said...

artis baru tu