Tuesday, May 4, 2010

Lagenda Budak Setan The Movie



Siapa peminat setia Ahadiat Akashah dulu-dulu?time dia femes tahun 90-an macam tu..kalau lelaki maybe tak berapa nak kenal la dia ni..tapi kalau budak-budak pompuan memang gila weh kat novel-novel Ahadiat ni..memang woh!satu bilik penuh novel dia..memang woh!gilalah..dialah penulis novel yang buat budak-budak pompuan tingkatan satu dah gatal nak bercinta sebab tangkap leleh baca novel dia..jadi terus semangat nak bercintan cintun tu membuak-buak bila baca novel dia..memang kuat abis penangan dia ni..serius la..tipu kalau korang tak pernah dengar nama dia ni..

Ahadiat Akashah dengan novel LBS..old skool abis

Lagenda Budak Setan ni antara karya dia yang paling hit la..tak silap buku dia memang tebal gila..cecah sampai 1000 lebih mukasurat..rasanya time tu baru sekolah rendah ,gila semangat baca novel walaupun tebal dan kalau mama cakap pegi belajar sekarang!maka akan kunci diri dalam bilik buat-buat tengah tekun study sambil pakai towel putih kat kepala macam dalam citer jepun tu..padahal tengah nak katamkan novel LBS ni..over kan penangan dia..

dulu ayah tak bagi beli novel cintan cintun ni..yela masih bersekolah lagi..ayah cakap gatal anak dara baca novel-novel macam ni..tapi sebab semua kawan sekolah baca jadi harus pinjam pada kawan-kawan yang ada novel ni..takpun balik kampung pegi ngendeng kat makcik-makcik yang layan novel

kalau korang nak tahu,,pada sesiapa yang tak tahu la kan..novel ni akan ada filemnya yang juga bertajuk Lagenda Budak Setan..ho yeah!!!!memang tak sabar lah..mula-mula macam just tak sabar sebab cerita ni, legend kot weh!lantaklah pelakon tak best ke producer filem tak best ke..tetap mahu nonton!tapi tiba-tiba tertengok pulak trailer filem dia..WOW!macam best ok..gambar pun macam menarik..macam citer Indon..jom kita tengok sikit betul tak apa I cakap ni





ha!menarik bukan..dahlah lisa surihani tengah top dengan citer adamaya,keluar pulak citer ni memang meletop abislah minah ni..tapi serius cakap,, I sebenarnya tak ingat dah citer ni macam mana..yang I ingat si hero ni memang jahat macam setan..yang lain I hilang ingatan dah..so sama-sama kita nantikan filem ni yang bakal ditayangkan pada 3 jun nanti ok?

MARILAH MENYOKONG SENI PERFILEMAN KITA!!!



20 comments:

nuran said...

saya pernah baca dulu novel dia. tapi time tu tak tahu apa apa. saja saja baca. cerita dia memang best. tapi susah nak jumpa kat library.. itulah kali pertama dan kali terakhir dapat baca..:-)

Mohd Sukur Ibrahim said...

i pun suka giler baca LBS..tp bkn koleksi sendiri..akak pnya..
mmg tangkap leleh abis..haha

akuvision said...

LBS, siap ada lagi kat rumah, tebal amat tapi kulit dah hilang. Hero cerita ni baik la jugak, cuma masa zaman sekolah tu kuat mendengki sikit kat si heroin tu. Tapi memang tragis la ceritanya, mungkinkah filemnya tragis juga.

p/s:- teringin pulak tgk novel paknil difilemkan!

miss hav0c said...

ellaki, berst, ayng...auw typo hahahaha *teruk kan aku mencari kesalahan orang*

MuhD NoR AzyM said...

Haritu, diorang ada hantar surat permohonan utk shooting kat kolej aku.

Tapi kolej aku tak benarkan sebab nama kolej aku adalah Kolej Legenda.

Lagenda Budak Setan = Kolej Legenda?

p/s: faham ke apa aku tulis nih? Hehe

petisuara said...

faham2..hihi..gila lah..kolej lagenda kt n9 kan..kalau dpt kebenaran mesti style gila kn..lagenda bdk setan di kolej lagenda..faham tak..hihi

Lepat Pisang said...

Lepat pun suka baca novel ahadiat akashah..lagenda budak setan ni adalah salah satu top novel lepat baca..hm,time tu jaz pinjam kat member2 jer..memang enjoy habis..harap2 movienya ikut sejibik novel dialah..

enon said...

penah ternampak kakak bace novel tu sambil lap2 air mata. ngeh3

Alynn Notnot said...

aku pernah dga name dye je, novel dye aku tak pernah la pulak nak baca.

Lan Bingka said...

kenal je.. takkan la tak kenal..:)

~cik lala kismis~ said...

mmg citer neh syok giler..
lala da dlm 10x khatam ceta neh..
giler besh woo...
mmg kasi layan arh..
huhuu

sasha* said...

dulu2 pnh gak baca novel dia ni.skrg je dh lama tak baca novel

.::WaNiE::. said...

bila tayang ni ek

+qAsiH naDiRa+ said...

sy mmg layan novel2 dia.penah dlu jumpa lg buku dia nie~tp mmg betol la~buku2 dia mmg jd kegilaan budak sek dlu~

Jit'ah said...

novel dia memang bess..
tapi filem mesti kureng sbb pelakon yang sama jer..
better amek pelakon baru..baru fresh cket..alih2 diorang jer..hehehheheh

Jit'ah said...

novel dia memang bess..
tapi filem mesti kureng sbb pelakon yang sama jer..
better amek pelakon baru..baru fresh cket..alih2 diorang jer..hehehheheh

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

yeay.. memang tak sabar tahap giler weh.. tros doa cepat la jun cepat la jun. haha!!

petisuara said...

yup..skrg mmg rse nk cri balik novel die lepas tgk trailer ni..xsaba

tOm said...

yup.. i like... =P

Anonymous said...

sekarang bawu ku dapat baca novel beliau.....ceitanya memang menarik...sehingga mampu menitiskan air mata......