Friday, May 7, 2010

Perangai Pelik~Bab 3

Berapa jam anda tidur sehari?6 jam?8jam?12 jam?~ingat baby ke nak tido sampai 12 jam..6 jam bagi saya dah cukup la kot untuk berehat setelah penat bekerja seharian kan..tido pukul 12 bangun pukul 6 pagi..cukup untuk kita yang sudah dewasa ni..takkan nak tido pukul 10 kot, macam zaman sekolah-sekolah dulu pulak..esok nak bangun pegi sekolah ,jadi mama tepat pukul sepuluh terus tutup tv dan paksa kitorang adik beradik masuk tido..padahal time tu lah baru cerita best nak keluar,dah terpaksa tidur..jadi kitorang terpaksa nak curi-curi tengok cerita..memang penuh cabaran kalau nak curik tengok tv kat ruang tamu ni..tiba-tiba mama keluar dari bilik tengok kitorang tengah tengok tv memang nahas malam tu jugak..

sekarang,dah besar sukatilah nak tido pukul berapa pun,,akibatnya asyik tidur lewat dan mata pun dah macam racoon..racoon pun kalau jumpa terkejut tengok..Eh,kenapa mata dia ni sama macam aku?

Ni mata memang over lebam..memang hasil tak tidur yang cukup hebat..walaupun dah pakai segala macam cream untuk mata tetap tak dapat hasil..

Hentak Belipat ni memang mempunyai perangai yang cukup pelik..cukup pelik sehingga membuatkan orang ramai yang selalu sebelah dia akan terus capai handphone cepat-cepat dan terus snap gambar dia..ahli-ahli lab kitorang pun dah cukup masak dengan perangai dia ni..yang peliknya perangai dia ni memang boleh dibawak ke mana-mana je..tak kiralah di kedai makan ke,tengah sedang sibuk bercakap ke,tengah bershopping ke..cukup hebat si hentak belipat ni

Ni proses awal sebelum nak terjadi perangai pelik dia ni..time ni orang still boleh tegur lagi..~woi,,ni kedai makan la weh..tak payah lah tidur sini


Tapi,segala teguran tu memang tak dapat nak terima..lalu,,jadilah macam ni..kedai makan pun jadi

Hebat dia ni..memang tak perlu fikir orang lalu-lalang..tiba-tiba korang dengar dia tengah bercakap..japg tengok belakang alih-alih dah macam ni..wa tabik sama lu mat!

Cara tidur dia memang hebat jugak..boleh stay je macam ni..memang boleh buat lenguh tengkuk..mulut pulak mesti automatic terbukak..selalu kitorang memang akan ramai-ramai tengok saat-saat mulut dia ni terbukak..

Bermacam-macam cara sudah diamalkan bagi kejadian seperti ini tidak diulangi..tapi apa kan daya hentak belipat cukup sayang dengan perangai peliknya ini..memang tak boleh tinggal..asal dia mengantuk automatik BOOM tidur terus,tanpa bagi isyarat...Weh,aku nak tidur jap..nanti kejutkan..tidur 6 jam ke 8 jam ke ini jugak hasilnya..memang tak beri peluang..





33 comments:

hentakbelipat said...

perghhh!!!!!!chibey!

.::WaNiE::. said...

wahaha boley pulakkk

I n n z said...

dy boleh tak tido berdiri ?
my fwen hebat gile.
sambil baris leyh tido.
hikhik ;p

F U N F A B U L O S I T Y said...

macam mane nak dapatkan mata yang macam tu ea?
buat camner?
lawa kot mate camtuu-huhu ;D

cikgadis said...

haha mcm ni la best!
x ya tmpt2 spesel utk tidur!
sy sokong tdur mcm ni! sbb...
ku pun mcm ni..
blhg tdur d mn2
even time duduk
dlm air pun boleh! miahahah
mcm mn tu? nt a org tunjuk k?
heeeee

akhir kata, tidur itu sedap! haha

Hizami Rahim said...

wakaka~
hebat.
lol~

Reef said...

i loike this post..
mmg pelik mmg hebat...
ada jgk org prangai cmni eh yana..
hehehe..
ppe pn rilek suda,, jnji xkaco idop org laen..
PEACE~

CheQ PP JoY said...

haha...sweet la 2..

petisuara said...

hahaha..cane nk dptkn mate cani ea..keturunan kot..and disebabkn tdo yg kurang bole lah dpt seteruk ini...

nnti try tgk bole ke x hb tdo secare bdiri or dlm air,,nnti propose kt die..heheheh

Nur Hidayah Yahya said...

ahaha.kalau bleh stay kepala macam tu tak bergerak ok la.kalau yang kejap senget kiri kejap senget kanan tu macam nak lempang suh berjaga trus sebab kesin.haha.

mrs azmil said...

haluuu hentak berlipat hawau u??
huhu i klu tk keje or cuti xde maknenya nak bgun awal yehh...sorryyy la....smbung tdo tk hengat dunia hahah smpai anak bagun dluu buat sepah dlm bilik mak die boleh bntai tdoo..sekali sekalu je la....nk buat selalu susah konfom umah mcm tongkang pecah and baju kering sendri dlm mesin ahahah

petisuara said...

lbt nye bgn mrs azmil..hehe..hentak belipat sdg smayang jumaat skunk ni..hihi

Kniedaz said...

sah sah n3 ini hasil taipan peti suara hehehe..hebat!

petisuara said...

tdo mcam ni la baru rasa diri gagah

~terataibungaindah~ said...

kelaakar seyh~ haha

Syahrul Iman said...

pergh..kuat gile hb tido..aku hairan la..mata lebam tu sebab x cukup tido ke ataw terlebih tido..haha

nasikputeh said...

peh..
mane2 pon jadik..





sama ngn gua.
haha.
bole geng.

haip.
geng tdo.
bukan geng tido sama.

Tupai Karan said...

sleepyhead.. hehe

tu heran owg laki ni senang sgt nk tidoq, biaq pun masalah negara camnapun, asai mode idle ja terus zzzz

petisuara said...

memang tak faham jgk..kalo pompuan ade prangai pelik cani abisla..jth saham..ahahaha..abis duit hantaran konpem turun jgk..laki xpe

nand nasyari said...

uu mak aih..lebam da same tahap cm gothic dah tu..
save duet..tayah bli eye liner..wakaka

Mommyyus said...

jgn tgh2 akad nikah, tertido sudaahh...

ked :) said...

perh..mmg pelik..
Ked pon ada kwn mcm nie gak..
heee

petisuara said...

hahaha..time akad nikah tdo itu mmg terbaik lah!

mmg ade org siap jeles sbb hb punye mate cm2..siap ade yg xpuas ati sbb mate itam ingt gothic pdhal original punye nak wt cane

aisyah ^^ said...

hmm..petisuara n hentak berlipat laen ke...ooo..ingtkn org yg samee...hihi..
anyway, cool gile boley tidur kat mane2 je...:P

N said...

baru arini ku tau si starkurt ini kaki tido tegar. hahahaahah!serious lawak.

Shannice said...

tidur lebih dari 6-8jam takpe... asalkn jgn tertido sampai org lain snap gambar anda pun tak prasan...hehe

Syafiq Kadiran said...

mesti tinggi ilmu tido ni...kene nuntot ni...

TeRRoRRiZZ said...

ini bukan perangai pelik tapi lumrah.......
hahahahahah...........

petisuara said...

stakurt mmg cani nabesh..

hahaha..lumrah ea cani..tp utk lelaki je kot..

iqbalsyarie said...

hahaha...kau ke tu??

hentakbelipat said...

ye itu adalah saya

zikeryhassan said...

tidur merata.

boleh jd geng.

ahaha.

NinaAz said...

Hazwan???? my pren..adeideidei...