Wednesday, May 5, 2010

The Poughkeepsie Tapes


Movie yang boleh buat kau rasa senak perut macam baru lepas kena lutut. Memang Pegi!!....Movie ni memang nampak hidup dan macam berdasarkan cerita sebenar dan dilakonkan oleh orang yang benar. Sebab kesah movie ini adalah seorang pembunuh yang bersiri memang style buat rakaman 'live' segala hobi bunuh dan kidnapp dia. Meremang bulu tangan nih....



Siap ada interview dengan FBI dan ahli keluarga mangsa. Real habis..korang kena layan juga cerita ni. Kira memang ada kisah betul kes pembunuh bersiri dekat Poughkeepsie, Kendall Francois yang selamba senang lenang bunuh 8 orang. Gila Ba!..Tapi movie ni dia buat lain sikit la dia punya 'version'

Jangan kau ingat jalan cerita dia sama dengan cerita Pisau Cukur. Memang kena cukur juga kepala kau ni. Tak ada gadis gadis berdahi licin pun..habis busuk ada gadis yang dah licin kena 'settle' dengan pembunuh ni. Plot dia saja director ni bagi perasaan zaman 70'an sikit. Baru kau rasa real kan....

Selamba kau pergi sedut dekat mana mana yang available

8 comments:

grecek said...

salam kenal...

gooseberries said...

wah nmpak mcm best je cter nie.suka cter seram tp klo sorg x berani tgk..hehe. =))

Tupai Karan said...

nice.. nak tgk gaks.. nti aku mintak asben tolong carikan vcd ni kat longgok2 ropewalk penang,, hehe.. lebey kurang singgit je

petisuara said...

wow!!gila la..singgit je?tu mmg tebaik

Tupai Karan said...

ak'aa.. nama pun longgok kan.. tp byk bli smua dpt yg quality elok - dr segi gambaq n subtitle n bunyik

petisuara said...

kirenye sume cte2 lame ke ade cte br jgk..kalau mcm 2 mmg nk pg beli skunk!da mcm harge dvd kat indon pulak

Tupai Karan said...

byk cita lama2 la, tp cam baru2 ni pun buleh gak dpt, ikot nasib ah, kalu dvd murah kat batu feringghi ada la dlm pat hingget camtu..
(ahaha apa motip aku dok promot gambaq2 pirate ni?:P)

petisuara said...

hahah..ape salhnye promote kan..dulu pnah dok butterworth kejap..so agk familiar la kt sne..sng nnti pg sne bole cri/..hehehe..thnx!