Sunday, May 30, 2010

Selekeh Satu Hari Mari!

im trying to update this blog tapi wah!sangat busy lah weekend ini..hentak belipat is in Port Dickson right now..ada reunion bersama-sama murid sekolah itu seram..mesti tak saba kan nak tunggu sambungan cerita konon seram tu..

ok move on with the topic Selekeh Satu Hari Mari!

pernah tak korang kan ada nak kena pegi wedding or apa-apa kenduri lah tapi yang macam malas gila nak pakai cantik-cantik..rasa kalau boleh nak je pakai baju kurung kedah macam opah-opah tu pakai,dengan kain batik..try la sekali sekala,memang rasa dia amat puas..

kenapa dari kecik dah diasuh,kalau nak pegi wedding harus pakai cantik-cantik,no comot-comot,,baju kurung pulak mestilah yang glamour aje,yang biasa-biasa taknak..amboih!cuba pakai selekeh jap nak tengok..
tapi kan,kadang-kadang selesa je kalau pakai selekeh-selekeh ni..tapi ada je yang glamour-glamour ni selesa,tak semua yang bila pakai,2 jam lepas tu,dah rimas,dah rasa nak bali rumah please!tak larat dah nak duduk lama kat wedding orang..


Photobucket

perhatikan betul-betul baju tu..bahu punya line memang jatuh gila kan..baju ni memang oversized habis sebab mama yang punya..wahahhaha..i like..selesa habis

Photobucket>

see,memang baju ni sangat selesa,dahla cotton,besar habis pulak tu,,berangin je rasa..sangat sesuai untuk pakai pegi acara-acara tengahari,boleh duduk lama-lama dekat rumah orang tu,nak tolong basuh pinggan pun boleh sebab dah selesa sangat,macam rasa tanak balik..orang lain mesti dah rimas dah kan..dengan make-up tebal-tebal semua..padan muka korang..BOO






27 comments:

zither said...

yeah, ada update gak akhirnya . pls, nk jadi first commentor! pls!
haha

Encik Tikus said...

macam tak suka pergi kenduri kahwin je, hehe :D

yaya said...

hahah.. betul gak.. kadang2 pakai glemer2 nak bergerak pon susah + segan takut ter'over'

SD said...

x suka tudung jenis tu....sangat2 x suka.....saja nak bagitau, huhuhuhuhu.......cuba wat survey berapa ramai suka n berapa ramai x suka tudung camtu...survey untuk lelaki....

petisuara said...

ha..sbb 2 lah..tajuk entry ni dinamakan hari selekeh..sbb yang buruk yang selekeh yang huduh itulah yg selesa..hari ini dinamakan aku nak pakai apa sukati aku xksh ape org ckp psl aku yg penting aku selesa..ahahahaha

syabas zither!!!hihi

AiDa AzRyN said...

nice je.. hehe~

Hizami Rahim said...

hohO.
betul.
like a mother dah rupa u.
;)

petisuara said...

ni bukan mak ni dah mcm opah dah..hahahah

Kie-yu said...

brape bijik kuali peti suara basuh kt kenduri tu?
hee =p

nurul nadia said...

aku cop ko tuk kenduri aku nanti. kalo bleh pakai bj kurung kedah dengan seluar. senang nak basuk periuk t...hehe..

sugar2 kapas strawberry said...

mana ad selekeh..ok je tgk ;)

Awek Tocang said...

kite nak test lah buat camni sekali!

http://awektocang.blogspot.com

sherah said...

hhahaha gilaakk ahh kalau pakai selekeh2 akan ada kecenderungan untuk jadik rajin basuh pionggan tolong2 eh??waaaaaa

bunga said...

siap Boo orang. haha. patut la baju nampak besaq. ambik baju mak rupanya :D:D

sekamar rindu said...

salam...

mana tahu..kalau pakai comel2..untung2 leh makan nasi minyak lagi..:)

petisuara said...

ahahahha..okeh sape2 nak book boleh la..nnti balik perak nak amik bj kedah opah banyak2..bole prepare siap2..hihi

pErAnTau said...

hahahahaha.baru perasan lah.muka u cm familiar jer. :)

cEro said...

takpe, asal selesa peduli ape org kata selekeh...
at least masih sopan dan ayu lg, kan??

wadud@duad said...

asal macam besar jerk baju kurongg tuh?? :p eh gtau admin blog nieh, wadud ikut perkebangan blog ni ekh :-P hehe

petisuara said...

hahahah..sbb baju mak..sbb 2 besa..asal selesa..

familiar?penah jumpa?

husnazainal said...

betol2..
lg2 g kenduri umah sedara2 ...takkan nak duk jap jek kan..if pakai macam ni leh duk lame...tak rimas ngan mekap.. leh la tolong2 kesana ke mari kan..heheh.

P/S: comel la tudung macam tuh..at least tutup aurat jugak..

najwa~ said...

yeah, baju mak-mak memang berangin~ hehe....
samela, kalo balik kg, nak gi kenduri...sauk baju mak jer... ;)
*jimat space dalam beg balik kg...kan

ween said...

kasi can dkt pengantin pulak, kalau tetamu pakai glam sgt sampai xkenal yg mana satu pengantin. hehe.

iqbalsyarie said...

hee...selekeh ke mcm tu?mcm tak aje..kalo saya pun main bantai aje pakai g kenduri.Tak kesah la lelaki~

.::WaNiE::. said...

haha yelah kalau nak pegi kenduri kawen mesti pening gak nak pakai baju apa, walau baju kurung banyak

tp skrg xdek dah, confirm rembat baju kurung yang paling selesa bila kene panas hahaha

Anonymous said...

cemane jd besa gitu..adoii

Anonymous said...

Gaustymbotasy
[url=http://healthplusrx.com/anorexia-nervosa]anorexia nervosa[/url]
Avalslamy