Saturday, May 8, 2010

Tips Untuk Ketiak Putih

Sekarang sibuk betul iklan-iklan deodorant kat tv asyik nak promote produk diorang dapat memutihkan ketiak..sibuklah berlumba-lumba cakap produk diorang hebat sekali..siap suruh 'ukurlah kecerahan anda sendiri'..macam korang rajin pulakkan nak ukur kecerahan ketiak korang setiap minggu..kalau korang betul-betul buat I memang tabik spring la weh!..memang penuh dediakasi nak ketiak putih ni

tapi betul ke semua yang dijanjikan oleh iklan-iklan produk tu?..konpem eh dapat putihkan ketiak guna deodarant alaf baru ni..

apa kata korang try guna satu benda ni yang macam mujarab jugaklah..petua ni diamalkan oleh opah sedare saya sejak berzaman lamanya..umur dia sekarang dah 70 lebih..tak pernah seumur hidup dia pakai deodarant..dari dulu sampai sekarang benda nilah yang ditonyoh kat ketiak..tapi tak pernah la pulak kan I pegi tengok ketiak dia,betul putih ke tak kan..sebab memang dia cakap kalau korang pakai benda ni..Insya Allah,,putih ketiak korang..


ha nilah dia bendanya,Baby Oil!!..try lah guna ni..tak kisah brand apa..asalkan dia baby oil..jangan pulak korang nak cuba-cuba pakai minyak lain..mana tahu kan..kemaruk sangat nak ketiak putih..terus amik minyak masak kat dapur..2 memang lain jadinya..memang tak betul tu..takpun saja nak try minyak masak sebab mungkin berhasil,so boleh buat petua baru..batalkan saja niat tak berapa nak murni tu..sebab memang tak murni langsung

Bay oil ni,bukan saja dapat putihkan ketiak,, MALAH! peluh pun takda..I pernah try..serius..macam sangat tahan lah kalau guna baby oil ni..kan minyak dan air tak ngam..so mestilah peluh takkan wujud kalau korang dah sapukan baby oil ni kat ketiak..

Ok,cakap bye-bye sekarang kat diorang ni..tamo guna dah korang!BYE!

So apa lagi,,pegi beli baby oil skunk!!selamat pun selamat..tak pernah la lagi sampai sekarang dengar baby oil punca cancer ke apa kan..lagipun telah digunakan oleh opah sedareku sejak berzaman lamanya..mesti menjadi kan..kalau tak mesti sekarang dia dah kirim belikan opah REXONA kat supermarket..please...

tengok pakcik ni..dapat power kat ketiak sebab pakai baby oil..korang nak tak?*wink

SELAMAT MENCUBA!!!





44 comments:

Anak Perak said...

bukan org selalu elak ketiap puteh ker?owh,silap itu puteh kat part len.
Pakai bedak leh,jadi puteh gak.

Mr Kamikaze said...

Wah..Ini sudah bagus...

aneszailani said...

harus cuba neh!! hehe.. =p

petisuara said...

anak perak:
nak elak ketiak putih?huhu..xpnah dgr la pulak..tkotnye ketiak itam..hihi

sarah shafie said...

owh..first time dgr..

miloicekaw1119 said...

nak try la..

Liyanaa. said...

MANTAPPP :P akan try. tq dearr, hihi

Syahrul Iman said...

betul ker?..kene try nie..paw baby oil anak sedare aku la..pastu calik kat ketiak..mesti berseri-seri kan hasilnya..*wink*..haha

serol said...

mana dapat gambar pakcik power ketiak tu? haha

Fifi Rahmat said...

kelakar la gambar encik ketiak tuuu

Alynn Notnot said...

thanks for the tips! :D nak try la nnt!

petisuara said...

hihi..try la..sng je..xpyh pakai bnyk sgt pon..sikit je..ganti je baby oil ngn deodrnt

AcanCapik said...

wah, licin lah ketiak jadinya. rasa geli2 tak bila letak minyak?

ain fathihah said...

wow, tips menarik!

hehe terima kasih berkongsi..

nak cuba nak cuba

Lepat Pisang said...

Macam best ni..lepat kena try..thankz for info!

petisuara said...

ur most welcome..try la..best je..xd rse melekit pon..ok je

Hizami Rahim said...

muktamad?
wakaka.
sila tunjukkan gambar bukti.
;P

petisuara said...

nnti boleh tgkp gmba ketiak hentak belipt sbg bukti..hihih

ney said...

siyes ke ni?

masyuk lah,tak payah nak pkai deodorant nivea whitening tu~

petisuara said...

try la dulu nk tau bkesan ke tak..insya Allah

natashaliyana said...

soalan!!
kalau peluh tak dapat dirembeskan, toxin dan bahan buangan xdpt keluar, tak mudarat? tak promote cancer?
soalan saja :) tatau nape nk tye. kalau cm bangang sgt soalan ni abaikan. saya mantong :P

continuously writing said...

a'ah la,pakei seluruh badan ar,x de lar brpeluh
haha
org minyak ((:

yusrizal said...

eeemmmm... asal ada ketiak mesti kena ada diodorant klu ada diodorant mesti ada ketiak.. so skarang nie klu ketiak mesti ada minyak johnson.. hehehhheh

ika honey bunny said...

wowweee.. boleh tak jadik puteh mcm gigi saya? hahaha

i'm ZITHER ! said...

haiyaa..sgt bernas dan bergeliga! heheh

petisuara said...

bgs je soalan 2..hmm..stakat ni opah sedare ok je..hihi..sbb i pakai tym malam je..mlm xbepeluh kot..peluh 2 mgkin akan keluar jgk tp kurang la kot..tp kalau pki deodarnt pon kan xbepeluh..xpnah lg la i pakai deodarnt bepeluh..hihi

aduka said...

saya guna dashing!
hahaha..
=P

TeRRoRRiZZ said...

aku slalu dok sapu baby oil nih satu badan tapi takkan sapu la kat futiak coz pakai deo.
lepas nih aku sapu habis la...
tq......

Amirah Rashid said...

nice one. nnti nk try la ;D

Kie-yu said...

woh. pestaim dgr tips mcm ni. nk try la.

*habis benkrap syarikat deodaran seluruh dunia cmni*

windi said...

hahaha! kelakar. I pun nak try lah. hari2 pakai rexona, boring jgk.

Fia Abas said...

uiii..betul ke nih?ehehe tp tak melekit ke ketiak tuh nti sbb berminyak kan?ehehehe =P

husnazainal said...

yeke?kena try nih...

tp mase pkai tu tak lekit2 ke?

tak effect kt baju.?

petisuara said...

xd la pulak melekit..ok je..jgn la letak bnyk sgt..sapu secukup rase je..hihi..xd effect pon..sbb dah pakai trus ttp ketiak kan..xd la kne baju..hihi

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

woww wee..serius tak tau ni...kalau cam tu jimat lah nak beli deodarant...

Ery Farieha said...

yeke?
wah ini tips yang x pernah dengar
huuhhuh

jane said...

hahahhahahhaha
1st time dgr

(>.<)
sila3x
kahkahkah

@juera said...

ye ke pkai baby oil je?wah bleh cuba ni..good tips

kakngah said...

lps ni aku belasah bby oil ank aku jek la tenyeh kt tiak...

Tupai Karan said...

takut la aku nanti ketiak aku leh kuaq kilat cam pakcik tu..

erm plek kan org skang nak putihkan ketiak je, kalu aku xnak la putih sangat sbb aku xputih.. biarla warna sekata sudahhh hihihi

Sakira said...

Ohh, saya mahu cuba ;p

Enchaoz said...

tips yg menarik nih.. bby oil mmg bgs esp klu kulit kering, letak setitik dua baby oil ng sabun lps tu sbn bdn, mmg lembut kulit.. =)
tp utk ketiak ni, first time jgk dengar hehhee

chocobo said...

u~
i da try da~
mmg xmelekit pun
i pkai pegi jogging ok~
berpeluh pun mangi jek
hehe

thnx for the tip--


-testimoni daripada pelanggan yang berpuas hati-

Anonymous said...

Mmmmmm,nk try ah