Saturday, June 26, 2010

Bila Perempuan Mesti Suka Yang Cute Aje

hari ini hari untuk awek-awek aje..sebab kalau balak-balak baca entry ini pasti akan cakap heh,gedik sungguh perempuan ini..

sebab harini nak bawak aweks-aweks tonton benda-benda yang cute-cute aje..

Photobucket

ini bekas contact lense saya..siap saya bedazzled sikit..balak-balak,nak cakap saya gedikkah?saya bukan gedik,tapi kalau saya letak contact lense dalam bekas biasa warna putih tu,potensi untuk tukar solution dia adalah sekali seminggu..kalau pakai bekas yang macam cute ni,tiap hari pun rasa nak bersihkan sebab alahai comelnya awak ni..jadi sayang..bukan gedik faham?

Photobucket

pastuh,bila ada camera pulak,kebanyakan perempuan mesti nak bedazzled sana sini..tengok macam saya punya ni,dah tercabut-cabut dah ha..kalau lelaki nak pinjam,memang tak sanggup,macam Hentak Belipat hari tu,dia nak pegi konsert yang ganas,lepas tu,nak pinjam camera yang bling-bling ni..kalau dia bawak,mesti mamat Lamb of God tu stop perform terus sebab silau, lepas tu terus gelakkan dia pakai camera ni..tak ganas langsung..terus hentak belipat kena cop mamat jambu

Photobucket

Dah nama pun perempuan,mesti nak suka warna pink..tapi saya sumpah tak suka weh!tapi,kalau dah kat kedai tu,ada jual cover camera warna biru gelap,hitam yang gelap,kelabu yang gelap,dan pink yang terang..patutkah saya choose biru yang gelap over pink yang terang?jadi nak taknak,haruslah beli warna pink..orang kata,lagi kita benci lagi sayang..wah!sekarang saya sayang pink!!sayangnya..muah muah muah..heh..memang tak ah..tapi sebab macam sweet je warna dia..layankan je..

Photobucket

Aktiviti melekatkan sticker ni memang dah jadi hobi..asal nampak sticker yang cute-cute aje,memang akan beli..tengoklah ni,habis dah laptop kena tampal sticker, sampai takda ruang bernafas dah dia..tapi konon nak nampak ganas sikit,tak gedik sangat..konon jelah..jadi tampal la sticker tengkorak..tapi tengkorak yang cute-cute aje

Photobucket

sumpah saya tak suka pink...kan dah cakap tadi..tapi kalau dah yang dijual hanya ada warna gelap-gelap aje,tiba-tiba sesat satu warna pink..mestilah beli warna pink..dah nama pun perempuan..kalau saya beli yang gelap-gelap tu,nanti letak atas meja,takda nafsu pun nak guna..sebab bosannya tengok awak ni..

nasihat untuk balaks-balaks..

bila dah jadi bapa nanti,jangan marah kalau anak nak beli benda-benda cute-cute aje..sebab kalau dah namanya perempuan,jadi memang suka..sebab kalau saya shopping dengan ayah,mesti dia akan cakap dan tengok saya macam pelik.."u wasted your money for things like this?"heh..kalau mama pulak..."mama nampak tadi ada barang tu cute,nana taknak ke?"..heheh..spot the difference?jadi,,nanti bila balaks-balaks ada anak,layankan jelah diorang nak benda-benda yang cute-cute aje..

hari untuk balaks-balaks hari isnin ni,sebab hentak belipat kat Batam sampai Isnin..stay tuned....




35 comments:

Cik Faeezan said...

haha.cumil je pink ;)

Uruchimaru @ kf said...

peminat warne pink?

petisuara said...

uwaaa..PS da ckp sumpah xsuke pink

Fina Fento said...

dulu pernah jugak lekat sticker kiut miut kat netbook. tapi terpaksa remove sebab setiap kali bos lalu depan meja, dia pandang semacam. terus rasa keja tak pro..heehee~

Khamis itu sepertinya hari malang buat saya

AcanCapik said...

mana nak beli case contact lens tu ea? kaler yg macho2 sket takde? hehe...

dyra said...

lawa lah bekas contact lense . suka ssaaannggaaatt :)

iena.[banana] said...

kiut! comel je pink! sy peminta tegar pink! hehehe. =)

♥ miss azwani ♥ said...

i pon x suke diz color tp selalu sgt terpilih pink..hahah..tp bukan baju2 la..

tp kurang minat utk tampal atau modify ape2..lebih suke yg kekalkan yg ori..

AiDa AzRyN said...

pink?adeh.. (-.-")

jaya jr said...

haha,ayah tanye dlm nada sporting je sambil tersenyum

senandung semalam said...

pink?
boleyh la...
hehehee

bunga said...

babe, i nak bekas letak lens cmtu gak. siap ada cermin. mana u beli?

petisuara said...

bekas contct lense 2 beli dkt times square..rm8 je..cari kedai kat ujung sekali..dkt dgn escalator..ade 1 kedai jual brg2 handphone semua

YatieOwners said...

sumpah, comel pink colour..suami da tak nak pinjam hp kita, sbb apa?sbb hp kita da bling2 dgn pink colour...^.^ .. cute sgt2...

zee said...

haha.comel je :D :D

Hamizah Syamimi Supian said...

waah sangat comel after bedazzled kan.. ;D

iniAKU said...

dear, y not u pinjamkan i yg kaler pink tu?
kat ganu takda la.
haha -_-"

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

i like pink too..

dah dapat gigirl, so haruslah pinky2 jugak kan..

Shukjessa said...

hahahah....

wonder kalau DSLR letak bling-bling, aku pergi TT or amek gambar sure kena gelak.

kalau jumpa otai mampus aku kene pecat dari persatuan hahaha....

hehe but still, beli itu boleh cuma jgnlah terlebih-lebih sgt, berpada-pada ok lah kan =)

petisuara said...

HIHI..sbb 2lah jarang perempuan nak pakai dlsr..ade bkn xd tp jarang..dala besar pas2 wane itam..xcute lgsg!heheh

sayang said...

anda mesti org yg comel sbb suka buat benda2 ni .. hehe

zati said...

perempuan sememangnye sinonim dengan benda yang cute lagi2 kalau warna pink dengan purple..i like hehe ;)

Hapiz Rahman said...

hahah.. sebagai "balak" aku tetap balas.. hahah

miss nana said...

sumpah suka sticker kiut cmtu. mcm x dpt kawal diri terus borong segala jenis yg ada kat kedai.hahah =_="

nanie (✿◠‿◠✿) said...

hey,i suke wrne pink..
i nk pnjm beg cmera 2 bole?:)

farysa said...

oh, i LIKE pink!
hehe

dD Fabulous | sitekateki said...

dd suke la hp case pink tu...nice sangat...

noor afzan said...

hah..sumpah tak minat pink tapi barang sume pink..
haha~

Syahrul Iman said...

yeay..x sabar nak tggu edisi hentak belipat plk..

* Bila lelaki mesti suka yang ganas je..ahaks =)

-telordibasuh- said...

hahaa to syahrul...telor sokong la...
yeahhh..lelaki+ganas2...

Whoda said...

hahaha gosh!
same la kite..dulu bajet xsuke pink n now like sume barang nak pink..haha

Nurhidayah Shamsury said...

VERY2 CUTE

.::WaNiE::. said...

sy suke pink pink pinkk

pink itu terapi mood saya hahaha

neyra shazeyra said...

bekas contact lens i, hello kitty wakakaka

su'ai said...

iiiiiiiiiiiiiiii llllllllllloooooooooovvvvvvvvvvveeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee pppppiiiiiinnnnnnnnkkkkkkkk!!!!wink3x...