Saturday, July 24, 2010

Garden Cafe UTM

Mahmuuuuuudddd!!!!!
Mahmud datang terkedek-kedek ambil nasi beriyani

Muhammaaaaaaaaaddd!!!
Muhammaaaad!!!!!
Muhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaammmadd!!!!
Muhammad baru tersedar nama dia panggil lantas bangun pergi ambil chicken chop yang diordernya..

Beginilah suasananya kalau anda makan di garden cafe di KTGB,UTM..
Kat sini,majoriti foreigner yang makan..sebab tu lah ada western yang best dan murah..tokei kedai ni cakap,kadang-kadang kalau foreigner tu datang berdua,boleh cecah sampai rm70 sekali diorang makan..over tahu..makan dalam UTM je pun..sebab kalau sorang makan nasi beriyani,maka nasinya akan menimbum sampai daging pun tak nampak dah walaupun daging yang diorder umpama orang Malysia makan 3 orang..

Lepas tu,tak cuckup dengan nasi beriyani,order pulak chicken chop lagi,burger ayam satu!memang boleh cecah sampai rm70..banding dengan kita orang Malaysia,dah bantai nasi beriyani,terus macam ular sawa dapat makan sekor lembu..

Jadi,sekarang saya dan rakan-rakan memang selalu makan dekat sini..sebab

1.western dia murah..ada jugak local food

2.sangat cepatlah siap

3.sangat teratur..nak order makanan kena beratur,lepas tu kena tunggu nama dipanggil baru amik makanan..ala..macam tukar lesen P dekat JPJ dia punya cepat..amik nombor lepas tu dah kena panggil

4.suasana dia, macam kita makan kat negara orang,nak rasa feeling makan kat oversea boleh datang sini,sebab semuanya foreigner..ada datang dari Iran,ada datang dari Korea..ada datang dari Indonesia,ada datang dari Seremban,ada datang dari Sarawak

5.sangat mesra pelanggan tu..rasa macam family pula bila makan dekat sini. Sebabnya kalau lambat ambil makanan nanti kena tarik telinga dengan Kak Julie senyuman menawan yang baik hati budi pekerti.

ini antara specialties kat sini..wajib rasa air manggo dia..memang pegi oh!terbaik..menu yang lain banyak lagi..tak muat camera pulak..nasi putih ayam kunyit dia pun sedap

ini tauke kedai..dia penggerak cafe ini..juga macam ibu kepada semua foreigner-foreigner di sini..memang semua foreigner dia kenal..kulit hitam ka putih ka..hebat..masa panggil ambil makanan juga macam panggil anak amik makanan..cuma suap je tak

ini bukan kedai mamak..itu pekerja dari Nepal kot..

ini roti john XXL kat sini..rm3.50..uhh memang berbaloi-baloi

tengok lah tu isi dalam dia tu..memang auuumm!! betul


fish and chips ni rm 6.50..boleh tahan jugak rasa dia..


ini chocolate banana kakak julie buat khas untuk kitorang..sedap sedap!banana dia rasa..chocolate pun rasa..rm2.50..terima kasih kak julie!nanti bagi free lagi ok..tehee

ok sekian sahaja review makanan dari saya pada hari Jumaat ini..semoga anda semua dapat menikmati juadah sesedap ini di kedai luar UTM dengan harga yang murah juga..kepada kak Julie,terima kasih sebab sudi baca blog kami..kak julie memang hebat lagi comel pulak tu..lepas ni jangan segan silu bagi kami aor chocolate banana,mango,mango susu,air kosong,air kosong susu dan semua yang free..kak julie malu,jadi korang rugi tak dapat nak tengok muka kak julie

...........................................................................................................................................................................
iklan hari jumaat!!

mari!mari!mari bershopping!di sini anda boleh dapat shawl murah!cantik!menawan!kalau pakai shawl ini pasti anda yang cantik sekali dari orang lain!marilah lawat blogshop ini!



ha..kan!cantik kan shawl ni..pergi kelik laman sesawang tu sekarang..terus pegi order..nak raya ni oi!

ini Erna,tuan punya blogshop.apa-apa boleh deal dengan dia ok?wink wink..amik kau erna aku letak muka sekali..promote habis..20% la weh..please please

27 comments:

Kie-yu said...

uish
nmpk sedap lagi menyelerakan
musti singgah ke sana
hee :D

meowwmania said...

apsal asik bc entri pasal makanan je nih, dah la pose huwaaa~~~

nn said...

pergh murah gila roti john dia. kalau kat Bangi ni tak dapat lah nak murah macam tu.

*cuci mata tengah2 puasa ni. hehe*

sherah said...

yesssssssssss!!!!!!!!!1akhirnya! ade gak entry pasal makanan!!wakakakaa

honey amour said...

nak pegi..nak pegi..org luar leh masuk ker..

Chaon Cornerz said...

bukan senang nak cari tempat makan seafood yang murah2 sekarang nie kan.. tapi sayangnye takde kat UTM.. nice info..

saya_arief said...

mak aih..
sedapp nye..
kat tempat aku xde nye cam tu..
:(

aqamz said...

uitm xde ponnn.. huhu

sakurada said...

tq.. sejak hampir 2 taun kt utm belum lg menjelajah mkn smpi ke KTGB, 6t bole try..pling jauh pn kt KDSE, K9, sana best gak.. k11.. 6t bole ajk member mkn kt KTGB..hohoho..

iqbalsyarie said...

Wah..ni betul2 menarik ni!!erm..saya tak pernah ada peluang..apalah..
Menarik!: Kembara seorang budak

nurul nadea said...

4 tahun aku duk utm tp x penah jumpe pon..haha..nampak nau aku ni katak bawah kondo.

mcm pesta konvo pon ade..ni yang kat ktdi ke?

pawaka19 said...

wow sedapnya..harga2 nya leh tahan berpatutan..
roti john tu kalau makan time bulan puasa..best giler

New Entry

"Review Filem Tekken (2010) : Survival is No Game"

Ct SoLeHa said...

wah..sedapnye..ter;iur plak pagi2 ni..hehe

petisuara said...

nero ni kt ktgb lah bkn ktdi..ko suke xnk bce btol2 kan..

org luo xbole msuk kot..hiohi..if nak msuk kene amik pas pelawat lps tu ckp kt pak gaurd saye nak pg mkn western kat ktgb!!hihi

I love Pisau said...

oh my my... thanks thanks thanks thanks... our little cafe been reviewed by the superb blogger...
masyaallah..

hahah...
that lady in pink is my mum.. yup!! @ Garden Cafe i have to share my mum with all my customers... so my 'siblings' comes from all around the world.. Somalia, Arab, Iran, Chad, Palestine, Kosovo, Indonesia.. haha.. kami sgt SAYANG customer kami ok!! we just like one big family... Peti Suara n Hentak Berlipat welcome to our big family... I am ur big sister now..

Next visit akak belanja spaghetti bolognese okie?

p/s: akak hebat? adik ingat akak ni wonder woman ke dik? + akak yg cam Garfield ni dikate comel?

Anyhow, i'll keep on following ur blog till i die.. Takpe kan akak link entri ni kat facebook akak? Takpe kan?

hentakbelipat said...

wahhhhh!!!!lagi la sayang ka julie camni..hahahaha..thanks kak!!!saya da promote kat mmbe2 dah kedai akak mmg pegi!! suke makan situ sbb dekat satu hal,then murah n selese..kalau kt meranti tu mmg cram sgt..kat garden ni just nice je..

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

perggh sedapnya.... nyum2..

ceritalebat said...

uuiii?????KTGB makanan sedap gila..gua kat KTHO ala carte saja..

.s.o.f.i.a. said...

aku dulu kat kuittho makan cam tak lalu makan jer.... naper kak julie tak meniaga kat batu pahat.....??? majuk ngan kak julie (tetiba)

cik ena merduwaty said...

dtg la KDSE..LAA cafe mmg sedap...hahaks..

Affan Ruslan said...

betul ke ni dalam UTM, macam kt restoran luar je? hehe :D

hanaKir@ said...

kafe kt ane 2 ea..ktgkn kdse kn..bkn kdse kn

petisuara said...

hana..kt ktgb..2 ade tulis besar2 2..hihi

si dia said...

haha
KTGB der!!
hi3

AngahSayang2314 said...

murah la.. kalau kat PJ susah nak cari harga nie....

nurul nadea said...

owh...ha3..aku bace caption gambr je..yg atas tu mcm x perasanlah..

he3..kat ktgb pernah3...tp lambat r servis die..

cybernetic88 said...

gila kntng besar!. haha. nk jgk!. grr