Monday, July 26, 2010

Perangai Pelik Bab 10: Misai

Sejak-sejak ini aku macam dapat rasa perubahan pada diri aku. Memang sebagai melayu urban, perubahan itu tonggak masa depan...tapi perubahan ini bikin aku rimas. Level rimas aku akan up bila bangun pagi-pagi...pehhh, rasa nak mengamuk pun ada. Kau pernah rasa jambang dan misai kau tiba-tiba tumbuh mendadak macam cendawan lepas hujan? Aku pernah.

Seingat aku...dulu tak macam ini punya cepat. Bukan setakat lambat tumbuh...nak nampak panjang sehelai janggut pun bukan main payah. Itu belum kira bahagian misai. Tumbuh pun bukannya ikut alingment yang betul...besepah sana sini. Jadi aku punya jadual pembersihan bahagian dagu amat limited. Kalau shaver tu baru beli...dah boleh pakai dalam 5-6 bulan. Sekarang bukan main ligat dia punya tumbuh. Nak shave pun naik malas...tapi kalau malas selalu, silap-silap boleh jadi beruk pula nanti. Dulu aku kutuk Mokmeng sebab dia punya kadar pertumbuhan jambang sangat rare..kalau dia shave pagi, dalam pukul 10 pagi aku rasa dah tumbuh balik. Entah jenis baja apa dia pakai entah. Sekarang aku pula yang kena.

Bulan lepas aku ada tulis pasal member aku yang Gila ba punya minat sama Chelsea. Sampai boleh buat bergaduh dengan awek. Itu pasal Chelsea...dia punya taksub tak hanya tertumpu pada Chelsea.

Kejadian ini masa aku tengah sedap memandu dan mamat ini lepak sebelah aku.....

Aku: "sekarang aku tengok perubahan kau makin pesat...sektor apa yang kau ceburi sekarang?"

Member: "sekarang aku lebih terjerumus dalam sektor pengurusan berat badan..nak mengurus sampai kurus bukan cerita senang beb..perlu fokus yang mendalam serta feel yang true!"

Aku: "mendatangkan logik akal. Tapi macam mana pula dengan sektor pencarian awek?"

Member: "itu aku malas...sebab aku pun baru kecewa"

Aku: "break lagi?? cukup hebat!"

Member: "aku ingat aku dah jumpa pasangan yang ideal. Kira boleh ganti awek aku yang lepas...dia dah cukup perfect dah. Chelsea pun suka, Andriy Shevchenko pun hero dia...memang tepat lah.

Aku: "jadi....permasalahan mula timbul?"

Member: "permasalahan mula timbul masa aku tengah borak-borak masa depan dengan dia. Dia ada tanya aku satu soalan....jika diberi pilihan, mana satu yang aku pilih..antara cinta atau misai........ Aku jawab misai."

Aku: "haram J"


26 comments:

cik GULA-gULA said...

muka nerd je:)

Tupai Karan said...

haha buleh eh pasal misai pun jadi punca..

ye lah baja apa hang pakai? petisuara kena slalu bg adiah pisau cukur la camni hehe

Latest Entry : Rupanya Ada Hadis Pasal Sanggul Tinggi..

Camellia said...

antara cinta atau misai? hahahah!

cik ena merduwaty said...

haha..mmg pelik..nasib baik gurl xmacm tu..huhu

I love Pisau said...

alahai perangai Chelsea guy tu...
ada eh lelaki camtu..

sherah said...

abang aku salah seorang misai tumbuh dgn begitu pesat

zamankacak said...

cibai lu stakok!!!haha...budusss

chekgu Moe said...

pulak dah...hehe..

banyak gel pakai kat rambut, berkilat!

a's said...

mungkin misai tu mengganggu pemandangan kot.ha-ha

Affan Ruslan said...

bro, pakai baja apa bro?
hehe.
mungkin gen kot.
tgk2 ah kalau ayah/abg ko ada jambang tu, ada kemungkinan ko pun akan ada. hehe.

setau aku kalau shave lg cepat tumbuh pastu.
dulu awal2 aku shave gak. skg gunting je.

dasat bhai mmber ko tu, misai pun syg. baik bela janggut. dpt gak ikut sunnah :)

-telordibasuh- said...

hehe..tapi telor lebih suke guna KUMIS hahahahaa

KUMIS kau lawa la hehehe

AngahSayang2314 said...

wah... pak misai kontot hehehe

nurul nadea said...

bengong r kawan ko tu..antara misai dan janggut, aku pilih 'dan'.

shiyda said...

aha . misai is no 1 ! aha =p

.s.o.f.i.a. said...

ha ha.... bongok punyer soalan.....

Chaon Cornerz said...

mesti rimasa kan kalo cepat tumbuh.. kadang-kadang nampak tak kemas kalau tak shave..

♥ αmynαbillα ♥ said...

macm setuju je dgn komen telor. kumis kau lawa :PP

dunspeak♥ said...

kerana misai ada hati yang terluka..wakakaka~

Aujinz said...

misai macam berus kasut...

sebab tue dapat kate dua.. muahahaha

Whoda said...

ouh member itu terlebih bijak...

Sofia said...

hahaha... lawakzz tul..

tapi, misai Datuk K tu cmne plk ek??

Adriani said...

hi there! u're funny! and nice blog!
happily linked! =)

tiefazatie said...

err..stakok..misai pun jd hal ke bro??haha

Syahrul Iman said...

ko dah berumur hb..tu la pasal jambang dan misai kau tumbuh secara pesat..haha

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

suka janggut~~

=)

Rina (◕‿◕)✿ said...

hahaha klaka lagi :p