Sunday, August 8, 2010

Baju kurung cotton yang murah pun best!

semalam berjalan-jalan di sekitar johor bahru memang wah! kebanyakan shopping mall sudah bukak bazar-bazar jual baju-baju raya semua..dah meriah dah semua tempat..memang menggamit perasaan betul..in fact,di UTM sendiri ada satu Pesta Bugis,yang kebanyakan stall-stall dia jual baju kurung untuk raya..boleh dikatakan semua lah..dan tiap kedai jugak akan jual baju kurung cotton!adoi!memang buat rambang mata la weh

Bila sudah tawaf kedai-kedai di Pesta Bugis, lepas tu pergi pulak Angsana tengok baju kurung..memang beza harga dia..dekat Angsana jual rm95 untuk kurung cotton yang sama, padahal dekat Pesta Bugis tu jual rm55 aje..jadi,memang lah budak-budak UTM borong sakan kan dekat Pesta Bugis tu sampai ada yang beli baju kurung sama..tengok bawah ni

sebab harga yang ditawarkan punya la best,sampai dua makcik ni beli baju kurung cotton yang sama tau..hehe..cute aje..lepas tu,siap jalan-jalan dekat fakulti Jumaat lepas dan semua pun tengok diorang sebab cute sangat macam kembar..heheh

Banyak orang tanya saya,mana beli baju kurung cotton,mahal ke murah,nanti beli murah best ke pakai?dan semua lagi macam pertanyaan..ok sila scroll ke bawah untuk jawapan..

Saya,macam tak kisah pun mahal ke murah..dua-dua pun beli,tapi kalau dah murah itu adalah yang lawa,apa tunggu lagi..beli terus!

Kain pulak,kalau beli yang murah,korang cari yang nipis dan lembut,yang selesa bila pakai..sebab setengah kurung cotton yang murah,kain dia keras macam diorang letak kanji dekat kain tu,lepas tu bila pakai,macam kembang nampak diri kita macam gemuk..Lepas tu,bila jalan siap ada bunyi kain tu,dan bila berjalan jugak,tangan akan berkepak macam body builder yang ada muscle kat lengan

Kalau boleh,cari yang cutting baju kurung cotton tu yang kurung pahang punya,sebab saya rasa lagi menarik kot?dari kurung biasa kan..

Ini saya beli rm55 di Jalan TAR..kurung Pahang..kalau yang murah-murah,korang boleh pakai untuk raya keempat dan kelima,yang hari raya pertama boleh cari yang mahal sikit dan yang lebih meriah!hihi..kalau macam ni,boleh terus buat pakai pergi kelas dan kenduri cukur jambul sebab simple aje

Ini pulak,rm40 di Jalan TAR jugak..dah dua tahun dah baju ni..awal-awal dulu kain dia memang keras,tapi sebab asyik basuh dengan softlan,jadi kain dia dah lembut..ni memang boleh bawak pergi kenduri tahlil..

Jadi,cepat pergi beli baju raya sekarang!nanti dah nak raya tinggal kain yang tak best je,saiz pun dah tak banyak

Selamat Berpuasa Semua!!!

36 comments:

shima said...

eh chantek kan kurung cotton.awak beli kurung cotton kat jln TAR kan?area mane??ready made nyer rm55 eyh??

shininghepiness=) said...

ngahha....best giler pakai cotton....suke2....peti suara punya cotton macam ala2 cotton fafau....ouh bukan peti suara punye, gamba yg 1st tuh, rm45 je fafau beli....hehe...kurung pahang lagi wooo~~besh2......

eesyaheera said...

babe, i ada beli satu kat shah alam semalam. mcm mahal tapi i suka gila corak dia. 4x i masuk booth tu. kali ke-4 i beli. tapi balik mcm menyesal beli kaler kuning. kenapa xbeli pink. isk

echah mashuri said...

hee...mmg besh pom pkai cotton...
murah pom murah..sesuai sgt gn stdnt..

aMy said...

kurung cotton mmg besh!~
hrge die mmg rm55..tp ktorng ayt2 akk 2 smpi dpt rm43 selai...hehehe

Lan Bingka said...

selamat berpuasa!

cik ena merduwaty said...

duk kt utm ni blum sempat lgi nk g pesta bugis tu..huh..bz sgt kot..huhuuh..nk pegi..=((

Jit'ah said...

hari tue g jalan tar..first tyme nak beli kain cotton..sekali kena sepasang sampai rm80 kat gulatis ..belum jahit lagi, kain saja..mahal gila..i kena tipu ke??..

Shukjessa said...

raye ni aku beraye dengan tshirt empayar kukubesi je haha.

malas aku nak buat baju melayu baru. baju tahun2 sudah pun lawal lagi (kes pakai setahun 2 kali je) haha.

raye ni sempoi sudey janji ada gambar utk dikongsi bersama =)

nUR_rOsALiNdA said...

Eh...murah la..jalan TAR kat belah mana tu?>

waw-wa ツ said...

murah tu... kat on9 shop ni semua beratus2!~ huhu...

iqbalsyarie said...

a'ah la..dah nak raya!hahahah..padahal puasa pun belum.hehe

Lawa baju...murah2 lak tu..nak beli 1 utk mak la~hehe
Saya nak update blog hari-hari.Mind to read? :)

.o r k e d. said...

suka sgt bju yg last tuh

HaNya Aku.. said...

memang cantik baju2 kat pesta bugis tu... i pun dah gi menyoppingkan diri kt sana :P

HaNya Aku.. said...

memang cantik baju2 kat pesta bugis tu... i pun dah gi menyoppingkan diri kt sana :P

ms.GrEEn said...

ckp pasal baju cotton..aku baru nk ada satu..tu pon..org bagi...ahaahaha..hope besh la pakai..

.::WaNiE::. said...

wee jarang nampak cotton warna hitam

Amni said...

suka jugak baju kurung cotton.. selesa sangat dipakai..=)

noor afzan said...

cantik la yang rege 40 tu..
kalau dapat memang tak lepas..
huhu~

elmo blurb said...

tak pernha lagik pakai kurung cotton .
nampak stylo kot . ;)

selamat berpose ! :)


latest entry : Awek Selambakodok Tido dalam Tren

qistynacorner said...

akk pown ske pakai kurung coton ni... tp lau nk meng iron tu yang lotih... haha, tp ader petua nyer... lau nk bg cntk ms iron... b4 iron bj tu, seperay dl ngn ayor, pehtu masuk lm plastik boh kt lm peti sejuk dlm 10-15 min... pehtu iron... hehe. try la, klu blom try g... :)

lotikus disarimankan said...

paling lemah semangat kalau bb beli baju kurung.sebab tak tau pilih.hehehehe..kalaau harap saya yang belikan, ntah hapa2 fesyen dan kaler rembat.pastuh mula la timbul hasad dengki nengok baju orang lain cantek-cantek.huhuhuhu

tiafazunia said...

tia pon ske kurong cotton neh,
:)
chantek!

LiFe KaMi said...

comel comel..minggu depan pun nak gi shopping baju raya kat jalan TAR,ramai org rasa meriah plak..

pawaka19 said...

wah taknak niaga ke? kot2 dapat untung ;D

"Rancangan Menarik Astro Sempena Ramadhan 2010"

NICK IRFAN said...

wah! cantik baju... hehe

NICK IRFAN said...

lupa plak? masuk blog sy korg dpt award!! hehehe

zai said...

if ada kain cotton takyah iron lagi syox, pegi travel pegi class kan senang haha

mida said...

memang rambang mata kalu pergi jln.TAR uwh..
heish..
mcm2 ader..
niy blum puase lgy da rser cm nak borong sakn..kunk da nak dekat raye lgy la..

meowwmania said...

elehh abah kite belikan 45 hengget je taw lg murah muahahah...

Selamat Berpuasa! sy suka sahur wee~~

.s.o.f.i.a. said...

suka jugak!!!!!! selesa!!!!

Fatin Aliyya said...

camat berpuasa jugak.:)

hanaKir@ said...

smlm bwk bju krung cotton g trip..mmg bes sgt..xpanas~

Vee said...

skrg ni mmg faymes baju cotton ni kan. tp x best la klu pkai same design ngan org, lg2 klu bkn saje2 pakat nk pkai same :p

bro-to-sis said...

tq for ur info.thun ni igt nak beli adik2 kurung cotton.thun lps belikan dorg jubah.tp tula xtau ape2.biasela org jntan.hehe.pening2..

♥cutebabygirl♥ said...

i penah beli baju cotton RM39 je..
tp pastu x pnah da jumpe yg murah ;(