Tuesday, August 10, 2010

Malay Village Taman Nusa Bestari Johor Bahru

Hooray!at last kedai makan feveret ini telah dibuka di Taman Nusa Bestari..dah berapa minggu dok tengok dari tingkap kereta tunggu kedai ni nak buka..bila lalu je,asyik cakap opening soon..haih..

Malay Village yang di sini,sama aja konsepnya dengan Malay Village yang dekat sini..Malay Village ni ambil tempat Red Island Cafe punya kedai..corner lot..kalau nak lagi specific,korang tak tahu dekat mana,cari Monsta Cafe,cari Old Town terus lagi,akan nampak Malay Village betul-betul di corner lot okies?

Kalau dah nampak kedai macam ni,konpem korang berada di tempat yang betul

ni bahagian dalam..tak berapa nak menarik sangat la..yang atas punya pun dia tak bukak lagi..rasanya bahagaian atas lagi best

ni bahagian luar..kedai ni konsep dia memang open air

kalau diikutkan,agak besar jugakla kedai ni..konsep dia still melayu-melayu..kat taman nusa bestari ni area chinese kan,jadi memang customer dia banyak chinese la kat sini..memang untung besar la Malay Village ni

Kalau makan sorang-sorang kat sini pun takpe,best aje,layan anging sambil dengar bunyi-bunyi hon kereta..memang style!

memang korang rugi kalau tak datang sini..memang cantik tempat dia..lagi satu owner dia melayu kan..siapa lagi nak support kalau orang kita?bukan racist tapi mesti mahu support oh!

pilih makanan dalah tanggungjawab yang berat..lagi-lagi kalau menu dia banyak gila..last-last rasa macam taknak makan sebab tak tahu nak makan apa..balik ah camni

kan dah cakap,end up makan whipped potato aje..dari beli kat KFC,baik beli sini..lagi best dan berkhasiat

oh set burger dia jugak nampak menarik kan

Lagi-lagi bila burger ini sangat amat sihat!ok ni ayat tiru diana naubi punya ayat..bila guna ayat sangat lepas tu ada amat lagi terus nampak memang umph kan!daging ni dia stim tahu..jadi kurang sikit gemuk bila makan ini

Rege makanan pulak aiyoh!kalau dah kedai macam ni takkan jual murah-murah kan..tapi takda la mahal sangat sebab kedai macam ni..standard nasi goreng rm6.50 macam tu..sama aje yang macam dekat Banafe dan Malay Village yang lagi satu tu..ok selamat menjamu selera!nanti datang buka pose kat sini ok?

36 comments:

Hamzah Ian said...

murah jugak eyh.. best tak??

DALILA said...

aiyo..mahal nasi goreng..tapi mmg nmpk sedap burger itu

ishiko said...

wahhhhhhh...cam sedap neyh~~~

Fatin Aliyya said...

alahai sodapnyer.:)

buat aku terliur jek.naseb baek x puasa lagi 2day.hehe.:)

btw, sgt2 nice yek tmpt ni.

FyZa said...

nyum2..nmpk sedap..hehe..len klu g jb tingin nk p ah..mahal dak? ;p

AyuE SurihanyOt said...

macam syedap je...hoho

Shukjessa said...

perut tgh berbunyi walaupun lepas makan nasi goreng kampung haha

eesyaheera said...

kat jb ke? jauh nye nk pegi try. hehe

Wan Gerrard said...

nampak sedap, jeles2^^

iqa said...

yeke? ade malay village dekat nusa bestari?? sye slalu pegi dinner yang kat belah depan EC tu je.. nampak yang dekat sini, macam lagi meriah eh? tapi, really not bad kan concept restaurant die? nampak mmg class, tapi harga tak mahal sangat.lagi satu, memang selesa. slalu mkn nasik putih dengan ikan sambal die.mmg sedap.blm try lagi western food die.nnt nak bbuka dkt sini pulak lah.dekat sikit dgn office.:) ha!! cop2.lagi satu, sye suka, suasana kampung die time makan, ditambah dgn abang yg bermain angklung.mmg serious best. die main lagu scorpion, lagu meet uncle hussein, mcm2 lg lah.mmg ada style.:) baik korang try..:)

Adriani said...

Loves this!
Suka baca org review Malay restaurants!
So hard to find a decent one nowadays with great service!
Biase kedai service bagus byk org bukan Malay,so cant help but feel was-was bout the halal status no?

Diana Naubi said...

u mmg boleh dpt royalti sbb promote kedai makan. seriously, semua tempat u promote i dah pergi. :D

meowwmania said...

stim burger?? i loike~

pnh tgk kat astro, man vs food...tak sangka pulak kat mesia ni ada stim burger, sy nak jugakkkk

Lan Bingka said...

tu mesti jadi tempat feveret utk berbuka puasa nanti..

qistynacorner said...

kt mana makay village tu?? KL ker? :wink:

.::WaNiE::. said...

lapar la tgk benda makan

bulan poser jangan letak gini tau
hahaha

LiFe KaMi said...

pergh nampak sedap jer burger tu.. rasa ingin mencuba..

NICK IRFAN said...

fuyoo!!! sedapnyer makanan kat sini!! nnt nk try jgk la...

syahira ariff said...

waduuhh
sumpah sedap burger dan whipped potato tu
nsib bek tak bukak entri nie ktk hari puasa
terliuuuuuurrr

Amni said...

kat mana tu? saya tak tau... saya kat sarawak... hoho..

Eqa said...

wah! cm sedap.balik johor nak p sane la.hee..

echah mashuri said...

sodap2..hee...tmpt nmpk grand tp hrge still ok lgik

mida said...

waa...
tengok uwn da best niy

enyheartsdiamond said...

cantiknya tempat ni! nak pegi lah sumday <3

makanan dia pun mcm yummy!

i dah mmg sedia craving 4 bege malam ni! hoshhh!

mahuuu!

musethekiller@josh said...

lapar terus aku. haha

The Poyo Me said...

guwaaaaahhh....
bila nak ada kat area aku....
dahla ko pye post ni ak bc time 1st day pose.
huwaaa

Baby Tiger said...

taman nusa bistari ni kat mana?

noor afzan said...

taman nusa bestari ni kat ne?

petisuara said...

dekat dgn jusco bukit indah JB

Baby Tiger said...

thanks!

Fontonk said...

mak aih. tempat taknak habis grand pulak.
nak ajak awek berbuka sini lah nanti. hahaha

NeenaAnuar said...

waahh.. cam best jerk tempat nie!

AMOI KUSUT said...

sedap tak??
ke biasa-biasa je??
kalau sedap dan service pon okey,
nak buka puase kat sane laa..

petisuara said...

erm,tak boleh nk ckp sedap or pasal service..tkot ape yg ktrg dpt n rase lain dr org lain rse dan dpt..buatnye tym org lain pg tukang masak tu sakit perut ke,die masak xbest ke nnti org salahkn ktrg review tpt yg xbest kn..hihi..jadinya,harus cubalah..sbb malay village dpn ec college 2 pon full house selalu kn..dan pekejere2 die yg dr ec collge 2 kebnyakan die angkut ke sini skali..kene cube baru tau..hihi..gud luck!

AMOI KUSUT said...

okey2..
thakns fer de info yaa..
amoi nak try buka kat sana laa nnt..
hehehe..

matt tera said...

beger dye nmpak mcm mnarik jekkk...
isshhh...teliur d bwat nye...hehehe...