Wednesday, August 25, 2010

Hari Malas dan Tensi


Selalu, dengar orang cakap pasal Monday Blues aje,tapi hari ni rasa macam ada perasaan Tuesday Blues pulak..yang blues nya memang melampau-lampau sampai rasa macam mandi pagi tadi lupa nak pakai sabun...

Tiap hari,bangun pagi,akan buat kerja yang sama,pergi lab,buat kerja,tunggu berjam-jam ambil sample,lepas tu balik,pergi bazar ramadhan,berbuka,lepas tu dah malam..lepas tu rotate balik hari-hari buat kerja sama..kalau macam ni akan ada wednesday,thursday,friday blues..sebab dah sampai satu tahap sangat stress asyik buat benda yang sama,dan akhirnya terus taknak buat dah kerja tu..

Jadinya,wajib berangan bila raya nak tiba..pegi bukak 4 shared,cari lagu raya,download sebab nak mood hari raya datang,jadi takdalah berblues sangat..


Lepas tu,bukak folder gambar-gambar raya,supaya mood raya tu datang


Faham tak satu hari ini dihabiskan dengan stress dan kecewa yang melampau..yang sampai rasa takda erti nak hidup..kerja berlambak-lambak tertunggak sampai rasa kalau buat kerja ni,rasa-rasanya dapat apa?masa depan nanti macam mana?jadi apa ya?berbaloi ke apa yang aku buat hari ni?faham tak!kalau dah sampai pikir bukan-bukan,jadinya rasa nak mengamuk dekat semua orang..ini memang tak best langsung

Jadi,kalau kita takda mood,pergi cari benda supaya mood tu datang balik dan boleh buat semua kerja dengan semangat yang mungkin..rasanya harus pergi kembali ke 4 shared untuk download semua love songs yang ada..baru jiwa jadi sejuk..sebab bila dengar lagu love songs,macam hati berbunga riang..baru rasa macam dengar stesen radio red.fm malam-malam sambil bukak tingkap kereta,lepas tu ronda-ronda di tepian pantai malam-malam..wah!kan dah rasa macam feeling untuk buat kerja dah datang


kalau tengok gambar-gambar raya,mesti macam sayu je..rasa nak cepat cuti dan balik raya..kenapa?sedih tahu sedih..jadi terus mood merundum tiba balik

Jadi,weekend ini rasa patut balik rumah sebab boleh berjumpa keluarga..mungkin mood akan naik mencanak balik..lepas tu,boleh restock shawl-shawl untuk semua perempuan-perempuan yang gila oh! kepada shawl-shawl..

Yes,i know this entry sounds so boring to you..MAAF ya

Tapi,saya dilanda mood kecewa yang melampau terhadap kerja dan terpaksa meraban teben di entri ini supaya,lepas je habis tulis entri ni, konon boleh terus sambung buat kerja yang tergendala dengan semangat yang mungkin..


Kena letak muka yang sehappy mungkin untuk capai mood yang terbaik..MOOD!DATANGLAH!!!!!!!!!!

32 comments:

cik botoX said...

cepat seruuuu mooodd...

Hazirah Hamid said...

lately ni i pn stress jugak and mood selalu down, maybe i kena download lagu raya jugak kot kan sys? =)

eykameow said...

aww best nya adik2 dah besar...... :) raya tahun ni mesti lg meriah kan? takpe. tutup pc n terus tido. esok mesti mood ada :P

Aida Effarina said...

try to do something that may release ur tension. dgr lagu2 slow yg boleh tenangkan jiwa. atau pergi satu tempat yg boleh buat kita lupa kat problem kita, gi pantai or tempat2 yg ada beautiful scenery. tak pun shopping! :D

selamat berpuasa sis! =)

nyna said...

aku paham weh perasaan tu.
tension gila 2 mnggu nih.tidur pun 2 3 jam je sebab keje terlalu banyak.pfff -.-'

jum psg lgu kuat2.

iqbalsyarie said...

So,amacam?dah jumpa mood belum ?hehe

Cerita terbaru di blog:"saya nak kawin"

Ramadhan da dekat separuh da~gudluck!

zai said...

hahha, paham paham

hari-hari blues taoo kalo camgitu.

wehh..dengar lagu raya lagi bluess ho harii-hariku

Zaqyah Rezzaq said...

sebagai sama2 student, totally faham apa kamu rasa -_-"

Lan Bingka said...

jgn risau, dah jumpa family mesti happy nanti..

Cieut Nizar said...

relax-relax!! cool ya jgn tension2. nanti muka nmpk tua. HEHEHE

Black_roses92 said...

insyaallah, raya lg 14 hr je lg.. ;D

echah mashuri said...

waaaa...sengih lagi..kan tomei gitu..hehe

F.I.C.K.R.Y said...

Perghhh~ Nak kasi seru mood pon sampai tatap pic raya ker?!
Hebat betol laa... Nanti aku nak try plakss. Tapi konform kena standby siap-siap 2 kotak tisu in-case kalo ayaq mata tak berhenti mencucur-cucur cam air hujan...
Yeaa la, dah dudok kat perantauan... saper yang tak rindu sama family~

Yea dak?!

Btw, aku memang suke gambaq dalam blog hang nie...
Semuanya SMART malah terowong smart pon tak dapat celen punyer arr~!!!

elly said...

Penah rasa apa yang kau rasa....

Chaon Cornerz said...

mood otw dah nie.. hahha..

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

hari hari belus pun tak hal..ada ak kesah

diana said...

nak lebih mood raye tu datang,
test2 baju raye depan cermin..
siap mekap sekali..
kira nye macam raptai le untuk hari raye nanti,,

noor afzan said...

kalau den bantai tidur pun sedap.
haha~

saya rasa awak patut menikmati apa yang ada skang sebab bila awak dah keje, ermm..

pagi2 dah kena bgn awal.
pastu pergi keje awal(sebab bulan posa jalan cepat sesak).
pastu terpaksa tidur dalam kete b4 masuk waktu keje.--> stress sbb tak selesa.
pastu kerja, kerja, kerja..
tengahari dapatlah tidur 30 minit..
--> stress sebab tido kat meja kerja je)
pastu keje, keje, keje..
pastu 4.45 dah boleh cabut.
drive dalam jalan jem --> stress sebab jalan slow, byk kete mangkuk ayun (slow sgt/laju sgt)
balik2 kena prepare for buka posa.
buka posa..
maghrib,isyak +tarawikh (kalau larat)
baru de peluang berblog.
--> kadang2 tensen bila time ni server prob.
tidur dalam ketensenan.

so, nikmatilah hidupmu sekarang.
sebab masa itu akan tiba jua..
(agagaga..sorry, komen macam dah buleh buat 1 entry)

Bulan Puasa : Bulan untuk diet ke?

eesyaheera said...

i pun baru buat entry tekanan. kenapa semua org tertekan ni?

.::WaNiE::. said...

cari mood kat shopping complex pun ok kot PS :P

a little less conversation said...

baca je entry ni..mood semangat nak kerja terus datang..hahaha

daisy said...

mood?
prooootttt~.....

anazeyy said...

wah.. amek mood nampak.. hehehe

AngahSayang2314 said...

tapikan kalau kita tak ada mood memang semua tak jadikan??? apa yg patut buat kita kena cari2 mood yg dah hilang kan??

cepat cari lagu raya utk datangkan mood ye hehehe

rubi @ cawan merah said...

rubi: oit, ada orang call.
XXXX: sape?

rubi: petisuara.
XXXX: ape dia nak?

rubi: dia suruh ko datanglah MOOD!
MOOD: uwa~!! tamaw~!!

agaga...

Rina (◕‿◕)✿ said...

rina mood hepi harini sbb arini last day kije YEY

aleen adela akoo ^_* said...

kat rmh sewa nih sblom puasa pon da pasang lagu raye.xmaen mercun je nih sbb rmh taman.hu3

pawaka19 said...

kesian..keje apa yang sampai stress tu..mmg bosan kalau wat benda yang sama tiap2 hari

"Kempen 1 Blog 1 Bendera - Nostalgiaku Merdeka Malaysia Ketika Itu"

ejum said...

dah jumpe mood raya sejak puasa bertama lagi..haha

Amy Syaquena said...

nasib la amy masih ada mood raya hehehehe...awal puasa dah excited siapkan kelengkapan raya..tapi betul la kalau x de mood apa pun x jadi...

mengenaldiri said...

saya juga ta suka buat benda yg sama tiap2 hari..
huhu..stress..

jo said...

biasala tu hidup. ada naik turun..janji ko belajo sampai lepas..