Monday, August 23, 2010

Siri cerita yang 'cutting-edge' : Shit happens


Fuuhhhhh…….
“kalau campur untung jual anak ayam, karipap kentang serta cendol blueberry, ada juga kira-kira 3.4 billion ringgit, wow!”
Fuuhhhhh…….
“aku ingat lepas ni nak cuba-cuba dalam perniagaan TOTO. Jual anak ayam ni lambat sangat nampak duit, itu belum kira modal lagi, leceh!”
Fuuuhhhhh……
Fuuuhhhhh.….
“agak-agak kalau aku beli syarikat bas ekspress Lipat Bareng mesti lagi pegi. Tambah lagi, ‘adjust’ bas itu sebagai taman tema bergerak. Dalam bas ada Pub yang penuh dengan arak,perempuan bagai, Oh yeah!
Fuuuhhhhh….
“rumah aku jangan cakap lah ‘time’ itu….huyoh! 3 tingkat pun belum tentu cukup. Besar tempat berak saja dah boleh muat 7-8 orang sekali harung, gila ba!”
Fuuhhhh…..
“masa itu, perempuan jenis pinggul super leleh, dada sejambak dan bibir munggil tak memasal memang senang-senang aku rangkul, Emmph!
Fuhhhh….

“Oii James, sudah-sudah ah berak, setan! Berak aku ni kau nak kira macam mana pulak!!”
“Chill…sikit lagi nak selesai…isap rokok lagi sedas selesai lah!!”
Fuuuhhhhhh…..

31 comments:

GaDis CoMeL said...

waktu lu post entri ni lu dah basuh berak blom?

cEro said...

ahahaha, seriusly, aku pon slalu berangan mase dlm bilik kecik...
hahahaah

LORD ZARA 札拉 said...

hahaha~

kambing lah wei~

dush3~

.::WaNiE::. said...

berangan mmg indah

tak perlukan modal

Camellia said...

hahahaha!:P

CgMas said...

Rumahku ramai orang, x dpt berangan mcm ang, dpt syampoo rambut sambil mandi dah kira satu pencapaian la..

ejum said...

pergh..ko berak bau die ada smpai keluar kat blog ni.hahaha

Azwandy Bin Muhamad said...

salam...

sape la yg berangan masa membuang ni??

meowwmania said...

ciss! brangan tak agak2

sop said...

patut la lama.. berangan rupanya..huhuhu

AngahSayang2314 said...

salam ramadhan

lama tak singgah sini ada hal yg tak dapat di elakkan..

ye la tapi kalau bab yg keras perlu teran fuhhh tuhan jer tahu tue.. hehehe

echah mashuri said...

cehhh...brangan smbil tetttt..hhahaa

cemomoi said...

berak pon crita juga gak ke?

Carl Samsudin said...

cibai.. haha.

Mario said...

perghhh...sambil2 tupun sempat ko berangan...ko jgn tido sudahla weh...hehe

jo said...

ni kalo jenis yang berak batu, mahu tersumbat...

Skywalker said...

wow...it is very nice...beautiful..i love your blog...

by the way,please visit my blog and be my follower...

http://magicskywalker.blogspot.com/
http://mezephyr.blogspot.com/

will you?...please...and thank you very much,and once again,your blog is fascinating me,so much...and dont forget to click on the ads..thank you

CERITA LEBAT said...

creet!

-hazen said...

cendol blueberry betul2 ada ke?

lu jangan buat main bab cendol ni.

gua simpan niat lama dah.

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

banyak duit buat apa

Nur Hayaty said...

hahaha...ingatkan berangan before tido ke hapa..upernya time tett...isk2...hehe =P

aNiS tHe BumbleBee said...

baeeekkk punye berangan.ceit!dlm jamban pon ade segale karipap cendol blueberi bagai.hahaha!

o kambeng hitam o said...

teran lbih ckit, lg feel kau rasa. semoga berjaya dgn impian2 tu semua.

dunspeak♥ said...

post entri sambil berak ke nieh??wakkaka ;p

noor afzan said...

berangan ni di siang hari berpuasa ke weyh..
mmg kurus la pahala puasa cenggini.

F.I.C.K.R.Y said...

sabor je la aku baca entry hang nie kehkehkehh....

fndrocka said...

berangan benda2 haram memg tahik susah nak kuar

Whoda said...

hahaha..
mmg tyme2 camnie idea datang mencurah2 kot =p

a little less conversation said...

ermm..aku suggest utk tmpt berak ko tu ko wt cm mangkuk tingkat..bersusun cantik je atas bwh..br smart bro..

m!da BucHuxX said...

haha...
bestnyer..
hehe...

sofia said...

Hahaha. Berangan tak kena tempat :P