Wednesday, August 4, 2010

Nak hentam tajuk apa entah....

Yang pegi bila dapat bangun pagi adalah kau boleh buat 2-3 pekerjaan yang jenis senang lenang sebelum hidup menjadi kalut tak tentu pasal. Pekerjaan tersebut seperti belek-belek blog, perati warne merah dekat 'notification' dalam facebook, korek telinga serta pikir masa depan. Tapi paling 'true' kau dapat hentam suboh punya rakaat dulu. Itu semua spesifikasi 'brader-brader'

Bab perati facebook ini memang kesudah pun tak habis. Jenis kemaruk facebook....apa saja boleh selak dia selak dalam tu. Tapi benda facebook ini aku tengok buat orang ramai jadi jujur..luahan hati semua boleh taruk dalam 'status'. Segala apa lah yang terlintas...kalau nak cakap kau pendiam dah tak betul dah sekarang. Semua orang dah boleh tahu pasal diri kau.

Bab blog pula....bila aku belek blog satu-satu, aku nampak dia macam ada genre pada setiap blog ni. Ada yang jenis marah-marah, jenis gambar-gambar, jenis cerita-cerita dan jenis yang tak paham pun ada. Bila pasal buat cerita-cerita ni, ada sorang membe aku tanya..."kau taknak ke buat blog tulis pasal kegiatan hari-hari kau? macam diari lah...ini asyik bikin cerita saja".

Jadi aku nak 'testing' satu kali tengok pergi jauh mana. Aku dari dulu nak tanya....kenapa bila seluar dalam perempuan, tokey-tokey kedai habis sibuk buat pameran gantung cantik-cantik...siap ada 'mood' lampu merah-merah....bila masuk bab seluar dalam lelaki ambil mudah sumbat dalam kotak. Diskriminasi betul. Cuba bagi jawapan yang membina minda sikit....

16 comments:

putri_roh said...

hahaha.... ye la kan??... nak kata dari segi pompuan nye byk shape.. lelaki pun dah ade macam2 shape... nak kata dari segi pompuan byk kaler n corak.. lelaki pun skang dah ade macam2 kaler... kaler terang2 pun dah ade... apa lagi corak.. corak rimau pun ade.. tak macam dolu2.. putih sajaaaa..... ahahaha.... ala2 baju pagoda... ahahahaha..... ermm... maybe sebab pompuan amek kisah ape dia pakai kat dalam tu so tokei2 tu nak tunjuk option yg ada.. tinggal pegi carik dalam kedai je .. macam lelaki... tarak kisah punye apa dia pakai.. janji pakai.. jgn tarak pakai wooo.. ahahahahahaha

daisy said...

lelaki tengok spender pompuan rasa ghairah
pompuan tengok spender lelaki rasa menyampah.ahaha~

dramaQueen said...

Pegi tanya tokey kedai tuh.. huhu..

.::WaNiE::. said...

mungkin sbb korang punye sepesen je

takde ape yg menarik

KOT

hahahahaha

Ct SoLeHa said...

seluar dlm laki xmeriah cam pompuan puyer..hehe
lagipun pompuan akan beli kalo warna dan corak menarik..

Tupai Karan said...

aku xnak komen psl sluaq dlm leh x

tp pasal status fb or blog tu.. mmg betul.. skang org da tak malu.. otak semenet, luah apapa terus tekan publish, siap beratus2 org baca.. vengong.. tak sedaq leh makan diri balik publish benda personal+maki2

Latest Post : Gantung Sampai Mati, Tahu?

noor afzan said...

haha...
saya beli kat giant longgok2 tu je.
takat barang dalam tu buat nak membazir.
sendiri tgk je pun.
ahaha~

.s.o.f.i.a. said...

sebab seluar dalam pompuan buat tutup harta dia yang paling berharga..... seluar dalam lelaki.....??? 'benda' tu ada harga ka????

The Poyo Me said...

tu la pasai ak wat blog gambar2.
blog diari da byk sangat kat dunia ni.
unless hidup kita happening atau kita segorgeous haniz zalikha, jgn harap nak followers ribu riban. hahaha

p.s. yg lagi satu isu tu no komen. sbb ak agree dgn poster pertama. hee

meowwmania said...

pasal suar dlm tuh....iyer ke?? tak pasan pulak, rajin betol dok merati mende2 camtu ekk hahahah..

ella said...

haha...seluar dalam laki tak menarik..sebab tu sumbat je dalam kotak.ada laki pakai seluar dalam warna pink...?he2

Syiqin said...

underwear laki mna da renda2...:p

Aliesya♥Amani said...

sebab,,,,,









org lelaki kan malas pakai spender!!! sbb tue x da promotion stg!!!!hahahaha..-__-

-telordibasuh- said...

pervert hehe

AyuE SurihanyOt said...

kau ingat kau je rasa didiskriminasi???????


aku yang pompuan ni pon pelik taw kejadah ape letak sepender ngan coli pompuan depan pasaraya..yang sepender laki kalau boleh nak letak kat bhagian paling belakang skali...hampeh betol!!!!!!!!

Nurul Asyikin Mustafa said...

suar dalam orang laki xseksi cam orang pmpuan nye suar dalam...:)ada orang laki jeles upenya hehehe