Sunday, October 10, 2010

100penulis - budak-budak yang tak malas nak menulis

Semua orang boleh menulis. Semua orang nak jadi penulis. Dalam Fb pun ramai yang pandai menulis dekat shoutbox. Mudah kan nak jadi penulis. Paling koman pun kau bantai tulis dekat pintu tandas "hubungi jenab dengan talian 012XXXXXX....free of charge" bahan art juga tu.

Jadi benda 100penulis ini aku involve bukan nak tunjuk hebat mana pun. Lebih pada aku nak korek dalam-dalam apa aku boleh buat dalam tulisan. Hidup ini kan banyak cara nak cari identiti diri sendiri. Maknanya, aku masih mencari dan jalan pertama aku nampak adalah dengan benda ini. Menulis lah...benda menulis ini sekali jalan dengan otak. Kalau otak kuat berputar tapi terperuk dalam kepala, lama-lama jadi karat. Macam beli Honda Jazz sampai puluh ribu tapi tersidai dalam rumah buat jiran-jiran letih menjeling saja...jadah hapanya kan?

Bukan persatuan anarkis pun dan bukan juga persatuan tunjuk duit dalam profile picture sambil cakap " anda bila lagi??"....tahi lembu betul. Tapi gabungan budak-budak nak tunjuk hasil tulis masing-masing. Kalau nak cakap pun aku baru daftar..sendiri tengok lah. Hari ahad ni, mengadap lama-lama dekat belog tak inn langsung.


sampai tiga kali aku tulis, maknanya benda in bukan benda 'lame'. Terai la masuk daripada masuk Redtube....koman-koman dapat kawan baru.

21 comments:

suffer8zine said...

fuhhh terbaek la!

Hizami Rahim said...

wah.
redtube ?
huhu~

Bungakopi said...

nak try masuklah, cambest je

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

aku bru je join..cm ok je...ape yg bole dpt ek dlm ni????*bertya..

redtube pon de benda ilmiah wat....hehehe

kusut said...

redtube tu ape?
XDXD



meh2 lepak 100penulis.com jgn segan tulis komen banyak2

z said...

tq yop~

nur.sa said...

a'ah. redtube tu hapa?

AiDa AzRyN said...

cambest je~ haha~ >_<

dya adriza said...

uik.. HB apsal ko promot skali redtube sagala ni.. jauh beno dari 100penulis.

apapun, selamat menjalani tugas sebagai editor 100penulis.com. sama2 la kita memajukan 100penulis di persada blogging ini..

yebbit + . + said...

Mantopsss skali!

rubi @ cawan2 said...

ulangkali rubi baca karangan ni untuk faham. hoho.. gila tersirat!!

GaDis CoMeL said...

dh usya 100penulis tu,macam blog biasa je. haha.

ard said...

aku masih blur lagi bace post ni.. haha

Linglung said...

jadi penulis ke-100 tu pun cara jugak ye?

afifaa. said...

selamat menjadi warga 100penulis :) eheh.

ASaDa RyutaRo said...

AS6

hahaha.. terbaeekk punya.. daripada tengok redtube, baik masuk 100penulis. err.. redtube tu apa??

sape la berblogging kat pintu jamban ea. cam nk try je letak link blog sendiri kat pintu jamban. amacam? hahahaha..

Latest Entry : Pasukan Terhebat Dunia

Clarky Afif said...

yay saya tak malas!

CikGadis said...

As6

eh.. gabungan BUDAK-BUDAK nk tnjuk bkat menulis ek? yay~! bdk plg cute ialah saya

HarHarHar

latest entry : Hurm, mcm mana ek kura2 kentot?

Sofia said...

AS6 ::

GadisComey.. Usha2 n join dl.. Baru nmpk best!! hehehe..

HB n PS : Welcome to our club.. Nnt leh belanja sume editor pecal lele.. hehe

KeCiK said...

As6

Otak memang kuat berputar tapi tangan ni je malas nak taip. Kan best kalau segala benda dalam otak leh transfer dlm bentuk Ms Word mahupun Notepad.

hentak hentak jugak jangan lupa lipat kain.

:)

Q said...

AS6

redtube?
mane?mane?
hehehe
salam 100Penulis