Saturday, October 9, 2010

Perangai Pelik Bab 20: Makan angin

Minggu lepas baru aku balik dari K.Terengganu. Tahap bengkok buah pinggang dia jangan dok tanya lah kalau dah 8-7 jam dalam bas. Pergi sana bukan boleh makan angin pun...paling busuk, dapat makan free dekat hotel. Bab makan free dekat hotel ini buat aku marah sikit. Asal ada dinner, mesti kena makan beradap...asal ada function mesti makan setail sopan-sopan. Paling marah, bila nampak ada dua batang kayu sahaja dekat atas meja. Oi...celah macam mana pula aku nak main kepit-kepit pakai kayu ni? Kalau setakat ketul-ketul daging tu memang sekali libas je dah melekat. Tapi dah kalau sekali datang, ayam goreng pucat warna kuning tengah terkangkang...memang dari makan beradap aku tukar jadi makan biadap.

Gambar ini aku rembat dekat Ahmad Fauzi Aryaan..sebab dia sangat hebat main-main dengan batang kayu itu. Tengok...hebatkan dia kepit-kepit. Aku pakai benda tu, habis berlubang daging-daging aku bantai cucuk. Besepah!

Dekat sana aku jumpa satu member yang main belog juga. Memang betullah orang cakap, 'hanya jauhari yang mengenal manikam'.........kenapa nak kenal manikam??? aku dekat jauhari sana, hanya dapat kenal Ahmad Fauzi Aryaan. Dia ini, siap lepak dengar aku buat pembentangan lagi...memang kalau boleh aku nak bentang kain perca tulis Ahmad Fauzi Aryaan Sangat Setail!!!!

Ini adalah Ahmad Fauzi Aryaan...kan macam Brayan Adamm kan?

Oklah, memang kena buat presentation. Tapi bila nak tunggu masa nak kena bentang...dia punya rasa macam kau tengah berlari keliling padang sambil minum koka-kola...kan sakit pundi kencing kan? Tapi Syaiful Akhmal yang tidur sama bilik dengan aku dekat sana paling setail dalam mana-mana setail aku pernah jumpa. Dia kena bentang hari pertama lagi. Dia punya nebes jangan cerita...muka tak lekang dekat depan laptop. Asyik-asyik duduk dekat laptop, asyik-asyik dengan muka ketat, asyik-asyik bersila atas katil sambil tangan tekan-tekan keybord. Tapi bila sampai aku ajak lunch pun dia balas, " aku tak ada selera lah...kau hentam lah dulu" memang nampak urat betul dia punya cemas.

Bila dia selesai buat presentation, aku terus aju 2-3 soalan.

Aku: "berpeluh kau...."
Kemal: "alang-alang menyeluk pekasam...bia sampai berpeluh"
Aku: "terer kau....dah la sampai tidur lewat malam tadi"
Kemal: "pehhh..memang"
Aku: "bape lame kau present...dengar cerita dia bagi masa 15 minit.Paling masa kecemasan campur soal jawab adalah 20 minit...lame weh"
Kemal: " 2.."
Aku: "terer! 20 minit kau hentam!"
Kemal: "2 minit ah...campor soal jawab adalah 5 minit"
Aku: "damm...lagi terer. Habis kau punya kusyuk depan laptop jadah hapa nya?"
Kemal: "Aku dapat wireless dalam bilik itu lah...aku target nak sambung Fb lepas ini...jom balik bilik lah!"
Aku: "terer...."

16 comments:

suffer8zine said...

abis la kembung makan angin je

Siti Nurhanim said...

miahaha..memng terbaik ah!..

Kie-yu said...

hehe :D
sabau jek la!

yebbit + . + said...

asal xsinggah uma yebbit? :p

noor afzan said...

suit..2 minit je apa dia bentang?

Sofia said...

Bab presentation ni mmg menakutkan.. Ko present utk tesis ko ke/ Ak klu sehari sebelum present, layan karokz dl.. baru ade feel nk pgg mic.. hehe

cEro said...

epik habes!!

Bungakopi said...

haha. senget kemal tuh.

kebetulan, baru tadi je aku makan biadap. ke biadab? haha

dya adriza said...

Kejadahnya member kau tu..

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

ehem..ehem..ehem..tumpang lalu...

*ucapan ko sgt berbaur nk kne kn aku kn..neway TQ la yeee...heheheh..

diana said...

akak pun tak pandai la makan guna kayu ni..
lagipun mak tak bagi..
katanye..
macam ni..
"eii..hangpa jangan makan la dengan kayu tu..
aku tengok kayu tu masuk dalam mulut orang tu..
masuk dalam mulut orang ni.."
terus kembang tekak akak..
kayu tak sama dengan sudu besi..

JelinaJoli said...

mati2 gua ingat fahrin ahmad. spelling sepupu jek tuh!

.s.o.f.i.a. said...

ha ha............. kawan ko memang terbaek!!!! FB memang meng addict kan!!!

Linda Musa said...

nice to met u in SKAM23...tp x dan nak sembang bagai...hahaha...terer arr kawan kamu adik 5 mins je present....neway, sian kamo siap2 nak beradab bagai sebab meja kami sgt bergembira di hujung dewan makan2 malam itu...x gitu pojie???

Encik Psychopath said...

present ape.

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

buatla apa saja janji ko bahgia... wakakakaka wakakakaa