Wednesday, October 6, 2010

Raya is saying goodbye

Oh raya tahun ni I macam tak beraya sangat..macam pelik tu..sebab tahun-tahun sebelum ni rasa macam bila lepas raya, sumpah kena diet sebab semua baju terus tak muat sebab banyaknya weh!open house sana sini..tapi tahun ni.....

Dahlah raya macam dekat 2 minggu dekat Perak,jadi mamang habiskan sepenuh masa bersama famili tercinta,pagi petang siang malam melekat dengan opah,sampai opah siap call masa on the way balik sebab opah demam..rindu sangatlah tu..takda orang teman dia dah tidur atas katil lepas tu,malam-malam rebut remote air-cond sebab dia tak tahan sejuk..lepas tu,sorok remote tu bawah bantal dia..saja je..

Bila dah balik KL,sempat 3 hari je kat rumah..jadi macam tak sempat nak pergi semua open house kawan-kawan..semua pun macam kena cakap "sorry weh!aku last kat KL arini,esok balik JB dah","weh,sorry,harini ada orang nak datang rumah aku".."WEH!","WEH!"..dan segala macam weh lagi..lepas tu,bila dah sampai JB,macam menyesalnya raya tahun ni tak meriah dengan kawan-kawan..

yang dekat JB pun,macam tak sempat nak pergi open house..dahlah terlepas open house Dr Aziah yang sangat best sebab potato salad dia adalah terbaik..macam sedih je tak dapat pergi sebab minggu yang sangat pack dengan benda-benda tak berfaedah lain..jadi sekarang tengah tunggu open house dari lecturer-lecturer lain jela kan kalau diorang nak buat..eheh..sumpah tak tahu malu kan..

ok faham tak ada satu je gambar raya pergi rumah kawan?itupun nasib baik Suai baik hati ajak..haih

ok bye!

33 comments:

mizz sue said...

comei baju biru tu!

cemomoi said...

baju raya le tu heh?

GaDis CoMeL said...

sebelum raya atau lepas raya, berat tetap tak turun2.

har har har

eesyaheera said...

takpe, raya tahun depan raya sakan lagi eh!

Rebelle Me said...

bye2 raya!

jo said...

ni rumah macam dkt rumah member aku je...dkt area bandar jb ke?

AngahSayang2314 said...

kira ok la.. raya gak angah record tahun demi tahun hanya tahun nie yg teruk 4 buah rumah jer pergi dalam banyak2 sepanjang beraya tahun nie... fuhhh tak seronokk tahun nieee

hamba Allah yang lemah said...

drop bye so say hello.
jemput lar ke my blog..
anyway selamat ari rayer

cEro said...

aku suka gile tgh PS punya tudung...
apsal adik aku tak pakai camtu ek??

mahira oya said...

a'ah dah nk abih raya la..bz puasa 6..

Zulfahmi Abidin said...

ek eleh..org raye ke tiga dah abes terus raye tahun nie.apesal lmbat sgt kamu abes raye

m!da BucHuxX said...

time opah ader tue layan jerla. . .
awak da tade opah. . sedeyh nyer. .
rase cm baru semalam jumpe dyer. .
sngat merindui arwah. .

.s.o.f.i.a. said...

aku dah membesarbagai juara dah pas raya nie.......... pantang jumpak lemang ngan rendang. =)

echah mashuri said...

maseh mood raye..wah2..haha

H A N S said...

btul la petisuara, org pun x byk g open house thun ni. jiran2 pun xder wat open house.. :(

Sylarius said...

Peh, raya sakan ko taun ni cik petisuara. haha

dya adriza said...

Hehe.. raya tahun ni amat bermakna bagi saya. Sebab, baju raya mahal2, duit raya mencecah 200 hahaha bangga loh!

AyuE SurihanyOt said...

weh weh weh...tadi aku nampak ko kat burger king!!!!!!!!!!!


tapi tak pasti betol ke tak la..ngeh3 ko tgah lepak ngn member2 kot masa tu..

alinac lover said...

oho..x perlu diet la ek kali ni??

petisuara said...

rumah mmbe ni kt kg melayu
yeke?hihi..mmg lepak kt BK pon td

hamzah ian said...

apesal cun?? argh..

Tulis Pekat Pekat said...

aku masih raya sakan tengok budak-budak beraya sakan. haha!

noor afzan said...

so, tahun lepas raya kurus ar ye.
haha!

OrenLimau said...

selamat berhabis raya~

cik helena said...

suka sangat tudung macam tu.comel snagt!

NAJ HEBAT said...

tak sempat aku nak perabes puasa 6. period sudaaa...

balqissy said...

eip kamu, selamat hari raya, n thanks for bace lagej. ;)

<3

CERITA LEBAT said...

yang tgh tu sapa..melayu ka?

petisuara said...

yg tgh mne?semua melayu

fndrocka said...

Mak aku siap ushar kalendar..sbb nak beraya sampai hari last

Vee said...

tahun ni raya x berapa nk best jugak..da la ujung2 raya ni busy sgt..huhu

JelinaJoli said...

oh2... gua takdo sekeping pon gambo raya................



tahun depan je la.

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

tata RAYA..jumpa taun depan k...hehehe